Kayıt Ol

Dungeons & Dragons İstanbul'da Nerede Bulunabilir?

Çevrimdışı SuspecTr

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Dungeons & Dragons İstanbul'da Nerede Bulunabilir?
« : 21 Mayıs 2013, 11:29:33 »
Merhaba arkadaşlar, bir haftadır dnd arıyorum fakat bulamadım. Bu arada İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum. Sanırım Kadıköy'de bir yer varmış ama orası da kapanmış. Eskiden D&R da satarlardı dnd yi ama oradan da kaldırılmış, sizden isteğim şey bu oyunu nereden bulabilirim ve nasıl alabilirim şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dungeons & Dragons İstanbul'da Nerede Bulunabilir?
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2013, 11:40:52 »
http://frpnet.net/kultur-sanat/mekanlar buraya bir bakın.

https://www.facebook.com/groups/AltKultur/ bu gruba katılıp sorarsanız, daha detaylı yardımcı olacak birilerini de bulabilirsiniz.

DnD'nin çeşitli versiyonları var, siz hangisini arıyorsunuz bilmiyorum; ama son DnD sürümünün şu anda betada gibi olan deneme sürümünü http://dndplaytest.wizards.com/ buradan ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

Türkçeye çevrilmiş Zindanlar & Ejderhalar diye bir kutu oyunu vardı. Tam DnD olmamakla birlikte DnD'ye benzer şeyleri vardı. Çoook eskiden almıştım, eğer bunu kastediyorsanız artık nerede bulursunuz bilmiyorum.

Bir de kitapları pdf olarak internetten malum yerlerden edinebiliyorsunuz. Korsana karşıyız tabii.



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı SuspecTr

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dungeons & Dragons İstanbul'da Nerede Bulunabilir?
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2013, 12:10:35 »
Aslında arkadaşlarımla rahat bir şekilde evde oynayabileceğim bir tane arıyorum. İngilizce olması sorun değil, tabi Türkçe oynamanın tadı da bir farklı olur. Zaten dnd masa oyununa yeni başlayacağımı anlamışsınızdır. :) Hangi versiyonu tavsiye edersiniz, oynanış açısından sürükleyici, vb.  Bide Verdiğiniz mekanlar bölümü de çok işime yaradı teşekkürler. 

Çevrimdışı Erymnys

  • ***
  • 496
  • Rom: 8
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
Ynt: Dungeons & Dragons İstanbul'da Nerede Bulunabilir?
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2013, 16:17:23 »
Nerden bulursunuz bilmem ama zamanında o D&R'da satılanın çevirileri berbat diye okumuştum bir frp sitesinde. Belirtmek istedim, eğer onu alacaksanız bir süprizle karşılaşmayın diye.
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dungeons & Dragons İstanbul'da Nerede Bulunabilir?
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2013, 21:10:53 »
Hangisini önerirsiniz çok tehlikeli bir soru, bu soru uğruna meydanlarda ne yiğitler katledildi, ne kelleler uçuruldu :D . Herkes farklı şeyleri önerebilir, hatta bırak DnD'yi abc sistemini oyna diyenler bile çıkabilir. Bana kalırsa, DnD'nin 3.5 sürümünden ya da buna çok benzer olan Pathfinder'dan başlayabilirsiniz. Pathfinder için ayrı bir Facebook grubu da var https://www.facebook.com/groups/pathfindertr/ şöyle, toplanıp etkinlikler düzenliyorlar. Buralara gidip oyunlara katılmanız da mümkün. Zaten DnD 3.5 ile Pathfinder oldukça benzer, Pathfinder için şaka yollu 3.75 diyenler de var.

DnD'nin Türkçeye çevrilen tek kitabı, 3. versiyonun Player's Handbook(Oyuncunun El Kitabı olarak çevrildi.) adlı kitabı. Bu çevrildikten sonra 3.5 versiyonu çıktığı için, kitap satamadı ve çeviri işini bıraktılar. Monster's Manual ve Dungeon Master's Guide denilen diğer önemli iki kitabın da çevrildiği ama yine bu nedenle basılmadığını duymuştum, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla baskısı tükendi, ikinci el satış sitelerinde belki bulabilirsiniz. D&R'da bulabileceğinizi sanmıyorum, bulursanız bana da haber edin :D .

Kitabın çevirisi berbat diyen de var, bazıları da güzel bulmuştu çeviriyi. Ben inceleme fırsatı bulamadığım için yorum yapmıyorum. Bu çeviri işi de frp camiasını kavgaya sürükleyen konulardan biridir, bunu belirtmeden de geçmeyeyim.

Burada paylaşamıyorum; ancak 3.5 oynamaya karar verirseniz öncelikle bir yerlerden öncelikle Player's Handbook(PHB), Dungeon Master's Guide(DMG) ve Monster's Manual(MM)'i edinin. PHB genel oyun mekaniklerini, oyuncuların ve oyun yöneticilerinin bilmeleri gereken şeyleri anlatır, içinde temel ırklar ve sınıflar anlatılır, zarları neye göre atacağınız falan fişman gibi temel kuralları içerir. DMG, oyunu yönetecek kişi için nerede ne yapması, bunları nasıl yapması gerektiği gibi şeyleri anlatan kitaptır. Oyunu yönetecek kişi dışındakilerin okumasına gerek yoktur, okurlarsa kötü olmaz sistem hakkında bilgileri gelişir. MM de oyuncuların karşılarına çıkaracağınız yaratıkları içeren kitaptır. Kırmızı ejderha ile mavinin farkı nedir, bir ork nasıl savaşır, iblislere tapan rahipler hangi büyüleri kullanır falan gibi oyunda oyuncularınızın karşılaşıp dayak atacağı şeylerin listesini içerir.

Bu üç temel kitabın PHB 2; DMG 2; MM 2, 3 ve 4 gibi ikincil kitapları da mevcut. Bunlarda temel kitaplara ek olarak yeni ırklar, sınıflar, canavarlar ve kurallar mevcut. Bunları edinmeniz şart değil; ama çeşitlilik olsun istiyorsanız iyi iş görürler.

Bunların da dışında, oyunda kullanabileceğiniz yeni kuralların, sınıfların, ırkların, canavarların ve hikayelerin de olduğu yan kitaplar da var. Bu yan kitaplar genellikle tematik. Mesela ejderhaları ve her çeşit ejderhalı şeyi anlatan Draconomicon, benzer şekilde yaşayan ölüleri(undead) anlatan Libris Mortis, denizlerde geçen oyunlar için korsanları, deniz yaratıklarını ve gemileri anlatan Stormwrack, tanrıları ve dinleri detaylarıyla anlatan Deities & Demigods gibi gibi bir çok yan kitap mevcut. Bunlara da ek olarak oyun yöneticisinin okuyup oyuncularına hemen oynatabileceği hazır senaryoları anlatan daha ufak kitaplar da var. Bunların hepsini paketler halinde bir yerlerden edinebilirsiniz.

Bir sürü şey olması gözünüzü korkutmasın. İlk saydığım üç kitapla başlayıp eğer severseniz diğerlerinden de yararlanarak devam edebilirsiniz. Eğer bu 3.5 size uygun gelmezse, daha değişik sistemler de var. En çok bilinen diğer seçenek World of Darkness(Old ve New olarak iki versiyonu var bunun). Sitemizde http://www.kayiprihtim.org/forum/nwod-kitap-yncelemeleri-yayynda-t12057.0.html şöyle nWoD'a giriş niteliğinde bir şeyler de bulabilirsiniz.

Edit: http://www.kayiprihtim.org/portal/frp/ buradaki yazılar da işinize yarayabilir.



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı SuspecTr

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dungeons & Dragons İstanbul'da Nerede Bulunabilir?
« Yanıtla #5 : 22 Mayıs 2013, 12:37:56 »
Gerçekten inceleyebileceğim çok fazla konu var. Ve alternatiflerin olması kadar güzel bir şey yok. :) Her yazınız da bilgileniyorum, bana çok fazla yardımcı oluyorsunuz. Önümüzdeki bir, bilemedin iki hafta içerisinde almayı düşünüyorum, Tabi tüm yazıları okuduktan sonra. :) Zaten verdiğiniz mekanlar bölümünden birileriyle iletişime geçersem, çok rahat bir şekilde bu tarz şeylere ulaşabilirim hissine kapıldım. En kötüsü beni yönlendirebilecek biri olur aynı sizin gibi. :) Çok teşekkür ederim.