Kayıt Ol

Firefly

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Firefly
« : 02 Kasım 2015, 23:29:42 »

Firefly, Mutant Enemy Productions tarafından Amerikan FOX kanalı için yaratılan bir televizyon dizisidir. Dizi, Vahşi Batı Temalı Bilim kurgu olarak farklı tarzları birleştirmesiyle hatırlanmaktadır.

Dizi, Serenity adlı Firefly-sınıfı bir uzay gemisinin gemisinin mürettebatları yeni gezegenlere giderken, 2517 yılında geçmektedir. Dizinin oyuncu kadrosu Serenityde yaşayan dokuz kişidir.Dizinin yaratıcısı Joss Whedon dizi hakkında "Dokuz kişinin uzaya bakıp, dokuz farklı şey görmesi." dedi. Dizi bir grubu iç savaşın kaybeden tarafında olan diğerleri ise toplumda uzakta yaşamak zorunda kalmış uzak yıldız kaşiflerinin hayatını bize gösterir. Ama bu gelecekte sadece iki süper güç ayakta kalmış ve iç savaş sonunda Alliance adı verdikleri birleşik bir federal hükumet kurmuş tabi bunun sonucunda da iki toplumunda aynı şekilde karışması olmuş. Josh Whedon'a göre gelecekte "Hiçbir şey değişmeyecek teknolojinin gelişmesinden başka, Hala aynı etik, politik problemlerle uğraşacağız." Firefly'ın premieri Amerika Birleşik Devletleri'nde 22 Eylül 2001'de FOX'ta yapıldı. Büyük beklentilere rağmen 2002 aralık ayının ortalarında yayından kaldırıldı. Dizinin kısa sürmesine ve düşük reyting almasına rağmen 25 eylül 2005'e kadar 500.000 in üzerinde DVD sattı ve yaklaşık üç yıl boyunca Amazon.com'da en çok satanlar listesinde kaldı. 2003 Emmy ödüllerinde ise en iyi görsel efekt ödülüne layık görülerek kısa bir dizinin ne kadar başarılı olabileceğini gösterdi. Yayın sonrası başarısı sonucu Universal Pictures tarafından Serenity adlı bir devam filmi çekildi.

Ana Karakterler
Malcolm "Mal" Reynolds (Nathan Fillion)
Zoe Alleyne Washburne (Gina Torres)
Hoban "Wash" Washburne (Alan Tudyk)
Inara Serra (Morena Baccarin)
Jayne Cobb (Adam Baldwin)
Kaywinnit Lee "Kaylee" Frye (Jewel Staite)
Dr. Simon Tam (Sean Maher)
River Tam (Summer Glau)
Derrial Book (Ron Glass)

Alıntı: Wikipedia

http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/firefly-uzayin-kovboylari


Tanıtım maksadıyla hem wikipedia'daki hem de zamanında sitemizde paylaşılan incelemeyi yukarıda paylaştıktan sonra dizi ile ilgili düşüncelerimi eklemeden geçemeyeceğim;

Bence Fox diziyi iptal ederek çok büyük bir hata yapmış. "Neden?" diye soracak olursanız size tek söyleyebileceğim "Otur ve 12 bölümü izle, ne demek istediğimi anlayacaksın" demektir. Buffy the Vampire Slayer'ın yönetmenliğini yapmış Josh Whedon imzalı bu Vahşi Batı & Bilim Kurgu karışımı dizi içerisinde bulundurduğu öğeler ve senaryosu ile kendini izletmeyi başarıyor. Bölümleri izledikten sonra bir kaç hayran sitesini inceleme şansım oldu. Zamanında dizinin devam edebilmesi için hayranlar "Sevgili Fox, biz kendi aramızda himmet yapalım para toparlayalım yeter ki sen diziye devam et" diyecek kadar diziyi sevmişlerdir. Hatta bazı oyuncular da bu fikri desteklemiştir.

Fazla sözü uzatmaya gerek yok, eğer ki Uzay Kovboyları görmek istiyor, sevgi karşısında nefret, sadakat karşısında ihanet, dram karşısında sevinç ve mutluluk barındıran bir dizi izlemek istiyorum diyorsanız bence bu dizi tam size göre.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı yafeshan

  • **
  • 310
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Firefly
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2015, 11:25:46 »
Benim gibi uzay kovboylari terimine kotu gozle bakip da uzun sure diziyi seyretmekten kendinizi alikoyduysaniz artik yapmayin. Ne olur kendinize bir iyilik yapip su saheseri seyredin.

Çevrimdışı Bozhermes

  • **
  • 94
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Firefly
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2015, 00:32:07 »
Neden tek sezonda biter ki bu muhteşem diziler...