Ciltli sevmeyen bir ben mi varım acaba koca forumda Taşıması ve okuması çok zor geliyor. Tek cilt Yüzüklerin Efendisi kitabını açıp okumaktansa üç tek kitap olan versiyonundan okuyorum mesela. Hafta başlasın da bir an önce kitaba başlayayım. 65 lira çok ama Brandon reyiz ile Akılçelen'e helali hoş olsun.
Yani bu kitaplar ciltli olsa daha mı hafif olacak kitap, okuması daha mı kolay olacak? Yoksa ciltli olsa daha mı ucuz olacağını sanıyorsunuz? Tam anlamadım ne demeye çalıştığınızı. Kitapları kalın oldukları için sevmiyorum diye bir şey yok. Uzun kitabı severim, okuması uzun sürer. Benim sevmediğim şey zaten sayfası çok olan kitabı "Kitap kalınmış öyleyse ciltli yapalım." diyerek daha da hantallaştırmak. Ciltli kitap tamam güzel görünüyor ancak kullanması pratik değil. Ya isteyenler için özel ciltli bir koleksiyoncu versiyonunu çıkarsınlar ya da hiç ciltli çıkarmasınlar bence.
İşin ;"Türkiyede kaç kişi bu kitabı alıp okur, yayınevi ne kadar kazanır?" Kısmına bakacak olursak yayınevine de hak vermek zorundayım.
Kitabım geldi, çok heyecanlıyım. Bu arada ben siparişimi dün saat 14'de vermiştim ve 24 saat geçmeden kitap geldi. Hızlarına hayran oldum.