Kayıt Ol

Blink 182

Çevrimdışı em_dan_rup

  • ****
  • 992
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Blink 182
« : 10 Şubat 2008, 13:56:28 »
Grubun ilk kadrosunda Scott Raynor adını görmekteyiz. Scott 'Enema Of The State'e kadar baterinin başındaki isimdi. Scott'ın gruptan ayrılmasının nedeni okula geri dönmek istemesi. Şimdileri ise Scott, yerel bir grupta baget sallıyor ve bu grubun en büyük yardımcılarından biri de Blink 182 üyeleri. Grubu kurduklar ilk günden beri elemanların tek düşünüdüğü olabildiğince çok insana müziklerini dinletmek. Birçok grupla beraber performans sergilediler, ancak adlarının duyulmasını The Vandals'a borçlular.

'Flywatter' ve 'Buddha' demolarını yayınladılar. Demolarını yayınladıkları tarihlerde grubun ismi sadece Blink idi, fakat irlandalı bir techno grubu Blink'in kendilerinden daha önce piyasaya çıkmaları nedeniyle grup Blink'in sonuna 182'yi ekledi. NOFX, Pennywise ve grubun idolü The Descendents ile tura çıkma şansını yakaladılar. 1994 yılında debut albümleri 'Cheshire Cat' ile elde ettikleri başarının ardından MCA Records'a transfer oldular. 'The Mark, Tom & Travis Show' çıktıkları yaz turnesinde kaydedildi. Albümde grubun en baba şarkıları ve daha önce yayınlanmış parçaları bulmak mümkün. Eylül ayının ortalarında grubun tarihini anlatan bir kitap piyasaya çıktı. Kitabın yazarı Mark'ın kız kardeşi Anne ve kitabın ismi 'Tales From Beneath Your Mom'. Travis'in kemer şirketinin yanı sıra Mark ve Tom'un işlettiği 'Loserkids.Com'da da kıyafet, film ve plak bulma şansınız var. Grubun etkilediği isimler, Nirvana, The Descendents ve Ramones. Grubun karşılaştırıldığı isimler ise Green Day, NOFX, Offspring, Pennywise, Ash ve Weezer.

Grup 2003 yılında çalışmalarına ara verip, 2005 yılında resmi olarak dağıldı.Üyelerinden Tom DeLonge şu anda kendi kurduğu Angels & Airwaves isimli grupta gitaristlik ve vokalistlik yapmaktadır. Mark Hoppus ve Travis Barker ise +44 ismindeki kendi gruplarını kurdular.



Grup Üyeleri   
Thomas Matthew DeLonge
1975 doğumlu olan Tom Grubun en genç üyesi.

Tom San Diego da doğdu.

Haşarı bir karakteri olduğu suratındaki ifadeden okunan Tom DeLonge, asıl adıyla Thomas Matthew DeLonge, kolej yıllarında basketbol oynarken alkol aldığı için oyundan atıldı.

Tom'un o yıllarda içki tüketmekten sonra en sevdiği diğer bir etkinlik de gece geç saatlerde trompet çalarak ailesini uyandırmaktı.

Tom gitarı kilise tarafından organize edilen bir kampa katılınca keşfetti. Katılımcı çocuklardan birinin getirdiği gitarın Tom'u tanrıya ne kadar yaklaştırdığı şu anki durumuna bakınca tartışılır.

Sahip olduğu ilk gitar, çöplükte çalışan arkadaşlarının atılmış eşyalar arasında bulunduğu, söylenene göre de oldukça iyi durumdaki bir aletmiş.

Tom'un Punk ile tanışması ise bir arkadaşını ziyaret için gittiği Oregon'da gerçekleşti.
Bu arkadaşın adamımıza dinlettiği gruplar arasında Stiff Little Fingers, Dinosaur, Jr ve The Descendents var (iyi bir arkadaşmış)

Tom'un müzik haricinde kafayı taktığı konular uzaylılar ve komplo teorileri.

Tom'a göre, dünyada sadece bizim bildiğimiz canlılar yaşamıyorumuş.Evrende hala keşfedilmemiş hayatlar olduğunu düşünüyormuş.

Sadece gitar çaldığı sol elinin tırnaklarına oje sürüyor.

Tom'un 8 yerinde dövmesi varmış.

Ayrıca Tom'un dudağında bir tane peercing bulunuyor.

Tom Grey adında ve Alman Shepyard cinsinde bir köpeğe sahip.

Aliens Exist Tom'un en çok sevdiği şarkısıymış.

Yine Tom'un Take Off Your Pants And Jacket albümünden en çok sevdiği şarkısı 'Stay Together For The Kids'miş.

Tom'un favori grupları Jimmy Eat World, Menudo, The Descendents, Far, NOFX, Beastie Boys, Pennywise, Bad Relligion, Prophagandhi ve Screeching Weasel.

Grubu kurmadan önce, Poway'deki 'Gary's Chicken and Ribs' adlı tavuksal müessese de çalıştı.

Ancak Tom'un sahip olduğu tek iş değildi. Bir dönem de kamyonlar beton taşımış. Her ne kadar bu işi sevmese de eğer grup olmasaydı, hala bu işle ilgileneceğini, çünkü pek de kabiliyetli bir insan olmadığını düşünüyor.

Kızların grup içerisinde en sevdiği üyenin kendisi olduğunu düşünüyor.

Bunun açıklamasını da şöyle yapıyor: "Mark çirkin, Travis çirkin ve arkadaşları yok. Ama ben gruptaki en 'cool' kişiyim."

31 Mayıs 2001 tarihli MTV News online patentli haber, Tom'un hayranları yıkıma uğrattı.

Haberde Tom'un uzun süredir beraber olduğu kız arkadaşı Jennifer Jenkins ile San Diego Koyu'ndaki Coronado Adası'nda evlendiği yazıyordu.

Tören boyunca sakin olduğu gözlenen Tom, favori gruplarından Jimmy Eat World sahneye çıkıp şarkı söylemeye başlayınca göz yaşlarını tutamamış.

Jimmy Eat World, Arizona merkezli alternatif rock icra eden, Jim Adkins, Tom Linton, Rick Burch ve Zach Lind'den oluşan bir grup. Capitol bünyesindeki grubun piyasayadaki son çalışması ise 1999 tarihli Clarity.

Tom'un favori filmleri ise Mel Gibson'un oynadığı tüm filmler.

Televizyon gösterilerinden en çok X-Files'ı seviyor.


Markus Allen Hoppus 
28--Mark grubun en yaşlı üyesi. 1972 doğumlu.

Mark Ridgecrest te dünyaya geldi.

Kaliforniya doğumlu Mark'ın babası Amerikan Deniz Kuvvetleri'nde yüksek teknoloji silahlar üzerine çalışmış bir mühendis.

sının işi sayesinde hiçbir yerde iki yıldan fazla kalma başarısı gösterememişler.

aşındayken anne ve babasının boşanmaları üzerine Mark, Washington'da babasıyla yaşamaya başladı.

aşına geldiğinde ise Kaliforniya'ya döndü. Böylelikle hep duyduğu Kaliforniya Punk çevresini yakından izleme fırsatını yakaladı. Mark da, Tom gibi kaykaya meraklı.

Tesadüf mü bilinmez, Mark'ın taşınmasının ardından tanıştığı ilk insanlardan biri Tom DeLonge. Tanışmalarını kız kardeşinin arkadaşına borçlular. Çünkü kız, o sıralarda Tom ile çıkıyordu. Mark'ın o zamanlardaki en büyük hayali ingilizce öğretmeni olmaktı, bu yüzden de koleje kaydını yaptırdı.

Tom'un evine ilk gittiğinde Mark eve dışarıdan tırmanıp girmeye çalıştı ve haftalarca koltuk değnekleiyle yürümek zorunda kaldı. Homer Simpson, Mark'ın kahramanı.

En sevdiği filmler arasında Star Wars ve Casablanca yer alıyor.

En çok sevdiği gruplar arasında Fenix*TX, Stone Temple Pilots, Face To Face, NOFX, Promise Ring, The Get up Kids, The Descendents, Pennywise ve Jimmy Eat World var. Mark'ın belki de en ilginç özelliği, üzerinde çalıştığı melodileri her zaman beyaz bir teybe kaydediyor olması.

Mark'ın meme uçlarında birer peercing bulunuyor.

Ayrıca Mark da tek dövme bulunuyor ve bu dövme sağ kolunda yer alıyor. Mark'ın vücudunda bulunan tek dövmede ise 182° yazılı.

Mark'ın evcil hayvanı bir beyaz kartal.

Mark eşyalarının içinde en çok CD Player'ını seviyormuş.

Favori şarkısı Don't Leave Me.

Kendisini çok seven kız arkadaşıyla kavge ettikten sonra kızın gönlünü almak için hazırladığı pankartta 'Ben Seni Daha Çok Seviyorum' yazıyordu.

Kızlar boşuna heveslenmeyin, Tom gibi Mark da evli.

Mark hakkında bilmeniz gereken bir diğer şey ise, favori grubunun The Descendents olması.

The Descendents, Kaliforniya kökenli bir punk grubu. Debut single'ları 'Ride The Wild' adını taşımakta ve son çalışmaları ise 1996 tarihinde piyasaya çıkmış olan 'Everything Sucks' albümü.

Ayrıca ünlü gitar markası FENDER, Mark Hoppus adında bir bas gitar üretmiştir. http://www.fender.com/products/show.php?op=3&partno=0138300


 Travis Landon Barker 
Travis de Tom gibi 1975 doğumlu.

Travis dünyaya gözlerini Fontana da açtı.

Blink 182'un ikinci bateristi Travis, grubun dövme manyağı olan tek elemanı.

Travis'in vücdudun çeşitli bölgeleride yaklaşık 50 adet dövmesi var.

Dövmelerinin haricinde Travis'in bir diğer takıntısıda saçları. Bir uzatıp, bir kestirdiğini biliyorsunuz.

Travis'in dudağında ve bir de burnunda peercing bulunuyor.

Ne yazık ki o da evlenmiş.

Travis dışında yakın çevresinde 'FuckBoy' olarak biliniyor.

Sahip olduğu en kötü hatıra, lisedeki ilk gününden önceki akşam annesinin ölmesi.

QTip, Clarence ve Lil'Kim adında üç köpeğe sahip.

Grup haricinde 'Famous Stars and Straps' adındaki kemer firmasını idare ediyor.

Dinlemekten zevk aldığı gruplar arasında The Police, Method Man, NOFX, The Descendents, Bad Religion, Dag Nasty ve Ol'Dirty Bastard'ın adları geçiyor.

True Romance ise Travis'in favori filmi.

Travis'in Cadillac ve eski bisikletlerden oluşan bir koleksiyonu var.

Travis, leopar desenli her şeye bayılıyormuş. Hatta bunun için özel koleksiyonu bile varmış. 'All The Small Things' klibinde kullandığı şapkada, bu koleksiyonun nadide parçalarından biriymiş.

Travis'in en çok Dysentery Gary şarkısını seviyormuş.

Travis Barker adını Blink 182'da Enema Of The State albümüyle duyduk.

Gruba katılmadan önce The Aquabats grubunda baget sallıyordu.

The Aquabats'taki adı The Baron Von Tito.

Bugünlerde en çok dinlediğim grup. Sağolsun feyza kaç aydır aradığım şarkıyı buldu :D I miss you :P
Geri mi dönücem :P

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blink 182
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2008, 14:21:02 »
Kesinlikle Muhteşem bir grup..dinle dinle bıkmam yani :P bende en çok ı miss you şarkılarını seviyorum :yup

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Edoras

  • **
  • 317
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blink 182
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2008, 16:12:31 »
Dağılmaları kötü oldu iyi bi gruptu.Eski şarkılarının hepsini dinlerim. I miss you, Firs Date, So sorry its over, all the small things şarkılarını severim, güzeldir, önerilmez :P klipleri zevlidir komiktir; özellikle de first date :P     Dağıldıktan sonra plus 44, angels and airwaves, boxcar racer gibi saçma gruplar kurmuşlardır başarılı olamamışlardır iyiki de olmamışlardır :P

Ayrıca I miss you sözlerini ezberlediğim ilk yabancı şarkı olaraktan dikkat çeker :P yıllarr öncee :P

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blink 182
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2008, 20:18:02 »
Kerem sayesinde tanıştım, onun sayesinde dinledim ve dinliyorum. :P ( saol delim. :P )
ya iştee I miss you çok hoştur,sözler falan güzeldir tabi.
fırst date, all the small thıngs, the rock show höömm bi de I'm lost without you parcaları da güzeldir.. :P

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blink 182
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2008, 00:32:49 »
Son mesajın üzerine First Date,I'm losy without you'yu indirdim.Birkaçının klibini de Youtube'dan izledim.Harbi süper klip yapıyolar ya :P

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blink 182
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2008, 08:47:09 »
I miss you nun klibindeki kediye aşığım :P