Kayıt Ol

Tarih'in Kuralları

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Tarih'in Kuralları
« : 20 Ekim 2013, 23:24:10 »
Tarih’in İlk Üç Kuralı

Tarih’in ilk kuralı, tekrar yazılamaz olmasıydı. Ne bir zaman efendisi tarih baştan yazabilirdi, ne de gelecekten gelen bir robot tüm tarihi değiştirecek bir olaya imza atabilirdi. Tarih, Varlığı korunduğu sürece sabitti. Bir saniye önce bir olay olursa, o olay asla yok edilemez ya da doğurduğu sonuçlar değiştirilemezdi.

Tarih’in ikinci kuralı ise Tarih’in Varlığının korunması gerektiğiydi. Tarih, asla bir insanoğlunun sorumluluğuna girmemeliydi. İnsanoğlu zevklerine düşkündü. Tarih’i kendi arzularına alet edebilirdi. Eğer Tarih’in tehlikeye girmesini istemiyorsanız, Tarih’in Varlığının koruyuculuğunu mümkün olduğunca bir insandan uzak tutmalıydınız.

Tarih’in üçüncü ve en önemli kuralı ise Tarih’in Varlığını yok edebilen canlının, yepyeni bir tarih yazacak kudrete sahip olacak olmasıydı. Bir varlığın bu güce sahip olmaması için nice canlar verilmişti. Tarih’in Varlığı, ne pahasına olursa olsun korunmalıydı.




Giriş

Bir beden ancak güneşin doğuşunda var olabilirdi ve bir beden ancak güneşin batışında yok olabilirdi. Mavi gök, tüm varlıklara yaşama imkânı sunarken, kızıl gök ise var oluş ya da yok oluş imkânlarını sunuyordu.

Bir gün bir Tanrı, güneşin doğuşu ile kıpkızıl Dünya’ya geldi.

-                                -                               -

Kış soğuğu, tavan arasındaki yabani insanları öldürmüş, sonunda ev sahiplerini rahat ettirmişti.
Ev sahipleri, büyük ve gösterişli bir evde yaşayan orta yaşlı bir çiftti. Erkek olan, bir aslandı. Afrika’da doğmuş ancak babası onu iyi bir eğitim alması için Amerika’ya götürmüştü. Orada önemli bir üniversitede okumuş, başarılı bir doktor olmuştu. Eşiyle de orada tanışmıştı. Eşi, Hindistan’ın güneyinden gelmiş bir çitaydı. Aslan, ilk görüşte çitanın koşuşuna âşık olmuş, hayatı boyunca yanında istediği kişiyi seçmişti. Bu büyük bir şanstı çünkü her zaman âşık olunan kişi o aşka karşılık verecek diye bir kural yoktu.

Eşi, Hayvanlararası ilişkiler bölümünde okumuştu ve en ilkel hayvan türü olan insanlara, diğer hayvanlar tarafından yapılan zulme karşı çıkmak adına oluşturulan dünyaca ünlü “Dünya İnsan Hakları Örgütü”nün kurucu başkanıydı. Devletlerin çıkarmak istediği 50-190 santimetre arasındaki insanların öldürülmesi yasasına karşı yapılan eylemleriyle dünyaca tanınmış, birçok kaynak tarafından çita türünün lideri kabul edilmişti.
Aslan’ın adı Çom Baraslan’dı. Eşinin adı ise Koral Baraslan.

Çom ve Koral Baraslan çifti, güneş tam tepede olmasına rağmen buz gibi bir havanın hâkim olduğu bir günde evlerinde vakit geçiriyorlardı. 

Çom, tavan arasından oturma odasına bir zıplamayla atladı ve koşu bandının üzerinde olan eşinin yanına geldi.
“Hepsi ölmüş,” dedi. “Neyse ki aralarına çok uzunları yok. Hepsi geçen haftaki gün doğumunda gelmiş olmalı. Bir ayı geçmeyiversin lanet olasıcalar, hemencecik uzuyorlardı!”

Koral hüzünle başını salladı. “Onlar için üzülüyorum,” dedi. “Neyse, kafamı şimdi onlara vermemeliyim. Bugün katılmamız gereken üç panel var. Üçünde de baş konuşmacıyım. Spordan sonra çok zamanım olmayacak. Benim için banyoyu hazırlayabilir misin?”

Aslan, eşine doğru savurdu yelesini.  “Birlikte duş almaya ne dersin güzelim?” dedi. Koral güldü.

“Artık o iş için yaşlıyız,” dedi. “Hadi! Fazla zamanım yok.”

Çom banyoya doğru koştu ve Koral da koşusunu bitirmeye hazırlandı. Tam o sırada çalan kapıya bakmak üzere koşu bandından indi ve terli derisini pençeleriyle sildikten sonra kapıyı açtı.

Karşısına uzun boylu, neredeyse 190 santimetre boyunda, beyaz yüzlü ve saçları kazınmış bir insan çıktı. Bu Koral’ın gördüğü en gelişmiş insan bedeniydi. Temizdi hepsinden önce. Hatta neredeyse akıllıymış gibi kapıyı çalmıştı. Birkaç saniye duraksadıktan sonra İnsan’ın ağzından çıkan birkaç cümle, Koral’ı şok edecekti.

“Her şey yanlış! Çabuk bana Tarih kitaplarını getir!”

Çevrimdışı safir

  • **
  • 57
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarih'in Kuralları
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2013, 01:01:58 »
       İlginç bir hikaye olacak gibi. Giriş güzeldi.
       "Ne bir zaman efendisi tarih baştan yazabilirdi..." Bu cümlede ufak bir bozukluk var. "tarihi" olmalı.
       Elinize, kaleminize sağlık. Devamı için fazla beklemeyiz umarım.
 

Çevrimdışı duhan

  • **
  • 284
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarih'in Kuralları
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2013, 15:56:00 »
sanırım hayvanlarla insanların yer değiştirdiği bir dünya tasviriyle karşı karşıyayız. hep merak ederim aslında, hayvanlar evlerinin bahçesine insan bağlayıp beslese yada, akvaryumda yüzenler balık değil de insan olsalar... benim açımdan eğlenceli ve merakımı giderecek bir hikaye gibi duruyor. merak uyandırıcı... devamını bekliyorum. kolay gelsin.

Çevrimdışı M.K.Immortal

  • **
  • 290
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarih'in Kuralları
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2014, 01:08:27 »
Aradan uzun zaman geçmiş ama devamı olmamış. Güzel bir giriş, merak ettirici bir son olmuş ama devamı neredeee :D

Umarım kısa süre içinde devamını da okuruz. Elinize sağlık.

Çevrimdışı Stormholder

  • *
  • 46
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tarih'in Kuralları
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2014, 02:51:55 »
Islemesi zor bir konu bence. Devamini ben de bekliyorum fakat kurgulanmasi icin zamana ihtiyac olduguna inaniyorum. Umarim devam etmeyi dusunuyorsunuzdur.