Kayıt Ol

DEVLET 5

Çevrimdışı antoninartaud

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
DEVLET 5
« : 09 Ocak 2014, 13:00:08 »
ADAM'IN HİKAYESİ 1

"Zihinsel engelliymiş.."
"Sana da merhaba yardımcı, hatrımı sorduğun için teşekkür ederim"
"Zihinsel engelliymiş Yiyorum sana, düzenini bozdu."
"Onun olduğunu nerden biliyorsun o zaman?"
"Yüzündeki gülümsemeyi görünce anlayacaksın, eminim bu onun işi..."

Kuzey bölgesi hapishanesi'nde olağan bir gün yaşanıyordu. Batı'daki isyancılar eylemlerinin şiddetlerini arttırmış, olağanca güçleriyle Kuzey bölgesine doğru ilerliyorlardı. Sigarasını yaktı. O günlerde ender bulunan şeylerdendi sigara. O ise üst üste 3. dal sigarasını içiyordu. Önceki 2 sigarasını yarım yamalak içmiş, yokluğa aldırmadan onları odasının penceresinden dışarı atmıştı. Yokluğa aldırmamasına rağmen, yarım yamalak sönmüş sigara izmaritlerinin birilerinin kafasına gelip onları yakmasından korkuyordu. Ona göre bu günlerde çok ender bulunan sigarayı bu şekilde içmek değil, birisinin canını yakmak daha acı vericiydi. Hoş, yarım saat önce Batı bölgesi isyancılarından birisinin sorgusuna katılmış, ismini dahi bilmediği sorgulananın burnunu kırmıştı. Vicdanını böyle rahatlatıyordu belki de. "Umarım sigara izmaritleri birisinin kafasına gelip canını yakmaz.."

Haber geldiğinde, radyosunun başındaydı. Haberleri dinliyordu. Halkı uyutmak adına yalan yanlış şeyler söylendiğini bilmesine rağmen, haberleri dinlemek onu mutlu ediyordu. Çok değil daha 3 gün önce Katil 32'nin evine 1 sokak mesafede bir arabada bomba patlamıştı. Camdan dışarı baktığında bile çok sayıda kişinin öldüğünü görmek mümkündü. Oysa haberlerde, o yılın şarkı yarışmasını kazanan Sanatçı'nın aşk hayatı üzerine bir tartışma ön sıralarda yer alıyordu. Patlayan bomba, ufak bir gaz kaçağı şeklinde haberlerde kendisine yer bulmuş, neyse ki kimsenin yara dahi almadan kurtulması halka mutlulukla verilmişti. Gülümsedi. Sanatçı'nın çarpık aşk ilişkisi hoşuna gitmişti. Söylenene göre Sanatçı kocasını başka bir kadınla aldatmış daha sonrasına ise kocasının bu kadınla bir ilişkisi olduğunu öğrenmişti. Telefon çaldı. Gülümsemesi kesildi. Çünkü telefonu ancak kötü bir şey yaşandıysa çalardı. Haberlerde duyamayacağınız türden. Arayan Yardımcı'ydı.

"Seninki yine çıktı ortaya. Müdür çok kızgın seni bekliyor acilen" dedi.

3. dal sigarasını da yarım yamalak içip camdan dışarı attı. Kalbine yine o ufak acı saplandı. "Umarım birisinin başına isabet etmemiştir." Ceketini aldı, atkısını taktı. Hava soğuk olmalıydı gecenin bu vaktinde. İstemeye istemeye kendine verilen adrese gitti.

Kuzey bölgesi hapishanesi, 3 yıl önceki istila ve salgından sonra geriye kalan Devlet 5 çalışanlarının daimi evi ve iş yeri olmuştu. Başkan bile Kuzey bölgesi hapishanesi'nin yeraltında bulunan ve kimsenin bilmediği bir mahzende yaşıyor, halkı oradan yönetiyordu. Aslında salgın istila'nın bir sonucuydu. Devlet 4'ten geriye kalan insanlar son çare olarak Kuzey bölgesine saldırmış, pek çok kişi bu saldırda ölmüş pek çok kişi ise nedeni bilimeyen bir hastalığa yakalanmıştı. Devlet çalışanları hariç herkes hastalıklı kabul ediliyordu, bu yüzden Kuzey bölgesi hapishanesinin etrafına kalın duvarlar örülmüş, geriye kalan halk bu duvarların arkasında, Kuzey bölgesi hapishanesine ulaşamayacakalrı kadar uzakta yaşıyorlardı.

Salgın aslında Devlet'in kendisini yeniden programlamasının bir başka adıydı. Çok iyi biliyordu ki bir süre Sonra Devlet 5, Devlet 6 olacak, devlet çalışanları dışında geriye kalan insanlar yine bir gün başka bir istila yapacaklardı. Hep böyle olmuştu. Umursamıyordu. O, cinayetleri çözdüğü sürece mutlu olacaktı. Biliyordu ki Devlet 1 zamanında da salgın ve istila vardı şimdi de.

Cinayet'in işlendiği eve geldiğinde, onu Yardımcı karşıladı. İyi bir kadındı. Bir kaç kez beraber olmuşlukları vardı. Fakat onu önemsemezdi Adam.

"Zihinsel engelliymiş.."
"Sana da merhaba yardımcı, hatrımı sorduğun için teşekkür ederim"
"Zihinsel engelliymiş Yiyorum sana, düzenini bozdu."
"Onun olduğunu nerden biliyorsun o zaman?"
"Yüzündeki gülümsemeyi görünce anlayacaksın, eminim bu onun işi..."

Cinayetin işlendiği odaya geçtiler. İçeride Müdür, Yardımcı 2, Teknik 1, Adli Tıp 1, Doktor 2 vardı. Onlara kısa bir bakış attı. Doktor 2 yakın arkadaşıydı. Selamlaştılar, bir süre konuştular. Daha sonra Müdür'ün yanına gitti. Devlet 4'ten geriye fazla nitelikli çalışan kalmadığı için, cinayet evlerinin sorumlu kişisi Kuzey bölgesi hapishanesi Müdürüydü. Aslında Müdür, kimi zaman davalarda Yargıçlık yapıyor, hatta bazen Başkan'ın danışmanlık görevini yerine getiriyordu. Çünkü Devlet 4'ten geriye nitelikli eleman eksiği vardı.

"Katil 1'in işi bu muhakkak eminim buna"
"Düzenini bozmuş, onun işi olamaz"
"Dinlemiyormusun beni, yüzüne bak Adam!"

Adam eğildi. Ölen kişi (Öldürülen 388) 30'lu yaşlarında bir adamdı. Yüzüne bir gülümseme hakimdi. Müdür doğru söylüyor olabilirdi.

Ölen kişi, Katil 1'in kurbanlarına benziyordu. Devlet 3'ten sonra -ki yaklaşık 15 yıla denk geliyor- katiller, ölen kişiler, görevliler, halk, insanlar kısacası artık isimleriyle değil numaralarla adlandırılıyordu. Böylesi evrak işlerini yapanlara daha kolaylık sağlıyor ayrıca insanlara birer kişilik kazandırmayarak, yapılan işlerdeki en ufak duygusallığın önüne geçiriyordu.

Katil 1, 15 yıllık zaman zarfında 10 kişiyi öldürmüştü. Zamanlama konusunda belli bir düzeni hiç olmamıştı. Bazen haftada 2 kişiyi öldürmüş bazense 3 yıl boyunca hiç ortaya çıkmamıştı. Onun ayırt edici özelliği, öldürdüğü kişilerin yüzlerinde bir gülümseme oluşuydu. İlk başlarda Adam bu durumu, Katil 1'in öldürdüğü kişilere verdiği bir ilaç sayesinde yaptığını düşünse de, öldürülen kişiler'de ne bir iğne izi ne de ilaç kalıntısı bulunmuştu.

Katil 1, öldüreceği kişilere önce işkence ediyor, daha sonra onları öldürmekten vazgeçtiğini söyleyerek evlerini terk ediyordu. Öldürülecek kişiler, kurtuldukları düşüncesiyle rahatlıyorlar ve tebessüm ediyorlardı. Katil 1 ise evi terk etmesini izleyen bir kaç dakika içerisinde geri dönüyor ve cinayetini işliyordu. Onun zevk aldığı şey insanlara acı çektirmek veya onları öldürmek değildi. O, insanların içindeki o bir anlık yeşeren umudu paramparça ediyordu.

Çevrimdışı Hikayeci

  • *
  • 7
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: DEVLET 5
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2014, 20:06:54 »
Konu ilgi çekici ve anlatım da güzel. Sadece sayıları oldukları gibi değil de yazılı hale getirirseniz daha iyi olacak sanki. Elinize sağlık.