Kayıt Ol

Veronica Roth - Uyumsuz

Çevrimdışı Light

  • **
  • 359
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Veronica Roth - Uyumsuz
« : 14 Mayıs 2014, 17:34:18 »
   Arkadaşlar geçen yıllarda annemin sipariş ettiği bir kitaptı Uyumsuz, o beğenmişti ama ben okumaya vakit bulamadım ve şimdi biraz göz attım kitaba. Filmi de çıktı, belki duymuşsunuzdur, bazılarınız izlemiş bile olabilir. Filmden hareketle söylüyorum, güzel bir kurgusu var.Açlık Oyunları'nın ilk kitabını biraz okuyup lanet etmiştim. Bu tabii ki benim görüşüm ama Veronica Roth'un ilk kitabını ve konusunu beğendim. Orijinal bir konusu var. Veronica Roth'u takip ediyordum. Bu seriden kitapları Divergent, Insurgent ve Allegiant'dı ve ilk iki kitabı Uğur Mehter tarafından çevirilmişti. Uyumsuz ve Kuralsız olarak. Bugün D&R'ın sitesinde Artemis Kitap'ta Allegiant'ın Yandaş olarak çevirildiğini gördüm ve baktım ki Veronica Roth'un forumda açılmış bir konusu yok. Böyle bir konu açma ihtiyacı hissettim.
   Ben Kuralsız ve Yandaş'ı sipariş ederek okuyacağım. Şayet siz de böyle bir yapıtla kafanızı dağıtmak isterseniz tavsiyemdir.. Üç kitabı birden rahatlıkla okuyabilirsiniz.

ÜÇLEME;
 
                                                  UYUMSUZ
                                               

Beatrice Prior’ın Chicago’sunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik.

Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda.

Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez.

Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.

Genç yazar Veronica Roth heyecanlı seçimler, kalp kıran ihanetler, kan donduran sonuçlar ve beklenmedik aşklarla dolu karanlık bir geleceği anlatan gerilim serisinin ilk kitabıyla edebiyat sahnesine çıkıyor.

                                                    KURALSIZ
                                                 

TEK BİR SEÇİM
FEDAKARLIK GEREKTİRİR

TEK BİR FEDAKARLIK
KAYIP GETİRİR

TEK BİR KAYIP
SORUMLULUK HALİNE GELİR

TEK BİR SORUMLULUK
SAVAŞ DEMEKTİR

TEK BİR SEÇİM
SENİ YOK EDEBİLİR

Her seçimin bir sonucu vardır. Tris sevdiklerini -ve kendini- kurtarmak zorunda. Üzüntü, fedakarlık, kimlik, bağlılık, kurallar ve aşkla ilgili sorunlarla boğuşurken bu hiç de kolay olmayacak. Üstelik savaş başlıyor ve herkes tarafını seçmek durumunda. Ancak geri dönüşü olmayan bir yola giriyorsan, zafer getireceğini umduğun seçim, tüm hayatını altüst edebilir.

                                                     YANDAŞ
                                                   

Tek bir seçim Seni dönüştürebilir
Tek bir seçim Seni yok edebilir

Tek bir seçim kim olduğunu belirler
Birinin korkularını çekip aldığınızda, merhamet duygusunu da almış olursunuz.

Tris Prior'ın bir zamanlar inandığı topluluk sistemi çöküşün eşiğinde. Bu nedenle Tris, yeni bir dünya keşfetme fırsatını tereddütsüz kabul ediyor. Çünkü Tobias'la birlikte çitlerin ötesinde yalanlardan, iç içe geçmiş ilişkilerden ve acı hatıralardan uzak, yeni bir hayat kurma şansı olabilir. Oysa Tris'in öğreneceği gerçekler, ardında bıraktıklarından çok daha tehlikeli. Bildiği her şey anlamını hızla yitirirken, Tris insanın karmaşık doğasını anlamak için savaşmak zorunda. Tabii cesaret, dostluk, fedakârlık ve aşk gibi imkânsız seçimlerle de karşı karşıya.
Alıntı yapılan: W.S.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrong
My love shall in my verse ever live young.

Çevrimdışı valarrr

  • **
  • 63
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Veronica Roth - Uyumsuz
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2016, 14:30:01 »
Benim için çerez niyetinde bir seri olmuştu. Ağır eserlerden sonra akıcı geldi. Şu an bazı ana noktalar dışında ne olduğunu da hatırlamıyorum tek tek kitaplarda. Bir Açlık Oyunları değil kanımca...
Mantık sizi A’dan B’ye götürür. Hayal gücü ise her yere…

Çevrimdışı eregion

  • *
  • 12
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Veronica Roth - Uyumsuz
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2016, 08:42:44 »
Kitabı okumadım ancak seriyi izledim.
Hikayede derinlik aramamak lazım diye düşünmeye başladım.
Çünkü bir hibrit olmuş bu ürün. Kültür endüstrisinin ortaya koyduğu bir ürün olarak bakmak lazım bu seriye. O yüzden verdiğim paraya karşılık beni tatmin ediyor mu diye sordum. Para vermediğim için de, bu filmi izlemek için ayırdığım zaman ile bende meydana getirdiği artı değer ne oldu diye sorabilirim diye düşündüm ardından.

Sonuç olarak ortalama bir beyaz peynir kadar beni tatmin etti diyebilirim. Çünkü zihinsel bir tüketim ihtiyacım vardı bütün yavanlığına ve sığ sosyo psikolojik göndermelerindeki basitliğe rağmen bu ürünü tükettim.

Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir sözümüz var, buna binaen, yapım çok iyiydi be demek istiyorum.

Çevrimdışı stupefypatronus

  • *
  • 18
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Veronica Roth - Uyumsuz
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2016, 00:28:41 »
kitabı fena değil ama filmi özet gibi; çok yüzeysel, özellikle konu geçişleri (filmlerinde) berbat, bağlayamamışlar bi türlü, onu atlayalım bunu atlayalım derken pek bir şeye benzememiş, kitabın konusu ilginç ve güzel aslında ama okumayan pek bir şey kaybetmiş sayılmaz, şahsen onu okuyup izleyeceğime yeniden Açlık Oyunlarını okuyup izlemeyi tercih ederdim.
''sana hiçbir zaman gül bahçesi vadetmedim ben, hiç bir zaman kusursuz bir adalet vadetmedim''