Kayıt Ol

Spear Bar

Çevrimdışı Methild

  • *
  • 28
  • Rom: 0
  • En Ağır Sözler Silah Gibidir...
    • Profili Görüntüle
Spear Bar
« : 16 Mayıs 2014, 21:18:41 »
Terbiyeli, düzgün ve zengin gençlerin son gireceği yerdir Spear Bar...

Ahlaksız, eğitim almamış gençlerin toplanıp sövdükleri, içlerindeki sıkıntılarını ve hayatlarındaki anlamsızlığı Rock müziği kullanarak dile getirdikleri bir yerdir Spear Bar. Şehrin merkezindeki ara sokaklardan birinde bulunur. Genellikle sokak serserileri, başıboş gezen Rock sever gençlerin uğrak yeridir. Barın bulunduğu ara sokağa girdiğiniz anda pis ter kokusu burnunuza hücum eder. Ara sokak gençlerin küfürleri, sert davul sesleri, sert ve bir o kadar da hareketli müziklerinin sarhoş edici tınılarıyla yankılanır.

Şehir halkı pek sevmez bu barı. Kimse sevmez. Çünkü gerçekler...gerçek hayat buradadır. Gençler yitip giden hayatlarına bir anlam katmak için yaparlar bu müziği. Gerçekte değersiz değil midir hayat?
Şu para denilen şey çıktığından beri hayatın değeri kalmamıştır bu gençlere göre. Yaptıkları müzik bütün sorunlarını anlatır; durdukları uçurumun derinliğinden bahseder.

Bir hafta sonu bu bara ilk kez girme fırsatı buldum. İşimden kovulmuştum ve durumu benimle aynı olan arkadaşlarım buraya geldiklerinden bahsetmişlerdi.
Sokağa ilk girdiğimde duvara yazılan yazı dikkatimi çekti.
"Para ve Hayallerimiz... Ailelerimiz seçimi yaptı. Zafer paranın!"

Birkaç dakika boyunca o yazıya bakakaldım. Benim için bir anlam ifade etmiyordu ama buradaki gençler için çok şey ifade ediyordu. Ben 27 yaşındaydım ve beni aralarına alacaklarından emin değildim. Duvardaki resmi geride bırakıp kapıya yaklaştım.  

"Bara girmek için bir şartınız var mı?" diye sordum.

Genç samimiyetle gülümsedikten sonra,
"dünyası boşlukta asılı kalan herkes içeriye girebilir, efendim." dedi.

Bu bar tam bana göreydi. Çünkü kurallar yoktu. İçeriye girmek için bir şart yoktu, söverseniz biri sizi alıp dışarıya atmıyordu, kavga etmek serbestti. Bu barda eksik olan tek şey masaların üstüne konulan cüzdanlardı.

Barın içi loş bir ışıkla aydınlanıyordu. Çoğunlukla karanlıktı ve eski bir kütüphaneyi andıran havası vardı. Duvarlarda çeşitli dillerde yazılar, küfürler, işaretler ve karalamalar vardı. Bardaki birkaç yüksek platformun üstünde sakallı, uzun ve dağınık saçlı gençler müzik yapıyordu. Vurucu, sert ve hızlı bir müzik tarzları vardı. Sözler genellikle tekrar ediyordu. Rock müziği sevsenizde sevmesenizde bu gençlerin müziği doğru, yakın ve samimiydi; ve sizi inanılmaz derecede sarhoş ediyordu.

Bir şarkıda;


"Güzel kıvrımlar,
Hoştur bence.
Babam dedi ki bu kalçalar,
Beş para etmez.
Unut gitsin.

Diyordu gençler. Gerçekten sözlere ve yapılan müziğe bayılmıştım. Bu müzik farklıydı. Gerçekti ve sözleri söylenmeye cesaret edemeyeceğiniz derecede terbiyesizdi. Her gün kavga, şiddet ve coşku eksik olmazdı; ha birde ter kokusu vardı ki, harikaydı.

İlk bir hafta boyunca bara gitmeden duramadım. Bir gün aklıma geldi, belki bende bir müzik grubu kurup böyle bir müzik yapabilirdim. Parasızdım ve işim yoktu. Üstelik artık gençler arasında tanınıyordum.

Çevrimdışı Loial

  • *
  • 39
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spear Bar
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2014, 15:56:14 »
   Öncelikle öykünün ismi güzelmiş. Böyle bir bar var mı bilmiyorum ama Spear Barı çok sewdim ben :D Öyküye gelirsek, anlatımın yine güzel aslında. Ama öykü ve önemli olan diğer kısım olan karakter biraz zayıf olmuş. Karakteri çok fazla tanımıyoruz tabi ama ben şahsen basit ve birazda yanlış kafada olduğunu düşündüm okurken...
    "Para ve Hayallerimiz... Ailelerimiz seçimi yaptı. Zafer paranın!"  Öncelikle; sadece ailesi tarafından umursanmayan vb. kişiler dinlemez bu müziği. Abartılı bir genelleme var gibi orada... Ben sevdiğim için dinlerim mesela... Fakat şurası da doğru; ailevi sebeplerden dolayı bu tür ortamlara girenlerde az değil. Ancak bana kalırsa o tür ortamlar çoğunlukla daha berbat bir yere sürükler öyle insanların hayatlarını. Gece hayatı, içki ya da bir takım zararlı alışkanlıklar gibi şeyler mesela... Bir insan böyle yaşıyorsa boş yaşıyor demektir. Ne kadar küfredip isyan etse de boşuna... Bu müziği sewiyorsa yapsın tabi ya da seviyorsa dinlesin ama hayatını olabildiğince doğru düzgün yaşasın derim. Öykün konu olarak kötü sayılmaz aslında. Fakat verdiği mesaj ve karakterin içsel dünyası daha iyi işlenebilir. Devamı gelecek mi bilmiyorum ama öyküden bir Rock Star çıkacakmış gibi duruyor :D Eline sağlık...
   

Çevrimdışı Methild

  • *
  • 28
  • Rom: 0
  • En Ağır Sözler Silah Gibidir...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Spear Bar
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2014, 19:20:21 »
Spear Bar bildiğim kadarıyla yok, kendi kafamdan türettim. Yorumunuza gelince kesinlikle haklısınız. Karakterin iç dünyasını ve verilmek istenen mesajı daha iyi yansıtabilirdim. Belki kafamda belli bir kurgu olmadığı, o an nasıl hissettiysem öyle yazdığım için böyle bir sorun oldu.

Hikayenin devamına gelecek olursak. Artık kafama göre, o an ne hisseder, neyi hayal eder veya neyden ilham alırsam o şekilde yazacağım. Belli bir kurguya bağlı kaldığımda sıkılıyorum. Ama belki devam ederim diye de hikayenin sonunu bu şekilde devamı gelecek halde bırakıyorum. Belki devamı gelir bilemiyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim.