Kayıt Ol

J. K. Rowling’den Vurulmuş Bir Çocuğa Hogwarts Kabul Mektubu

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü

15 yaşındaki Cassidy Stay geçen ay silahlı bir kişi tarafından yaralanmıştı. Ancak bundan da kötüsü, kardeşleri, babası ve annesi bu olayda hayatlarını kaybetmişti. Kendisiyse bu korkunç olaydan yerde ölü gibi yatarak sağ çıkmıştı. Sonrasında polisi arayarak olayı haber vermişti.

Ailesinin anma gününde yaptığı konuşmada Cassidy’nin Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’ndan yaptığı alıntıysa Rowling’i çok etkilemiş. Dumbledore’un, “Mutluluk en karanlık zamanlarda bile bulunabilir, yeter ki biri ışığı açmayı hatırlasın.” sözünü söyleyen Stay, aile üyelerinin çok daha iyi bir yerde olduğunu vurgulamış.

Rowling de bu olaydan sonra boş durmamış ve 15 yaşındaki bu kıza oldukça anlamlı bir hediye hazırlamış. Mor bir mürekkeple Dumbledore’un ağzından bir mektup yazmış. Bitmedi! Mektubun yanında hepimizin hayallerini süsleyen o malum Hogwarts kabul mektubunun yanı sıra, bir asa ve okul için gerekenlerin listesi de mevcut.

Dumbledore’un ağzından yazılan mektubun içeriği özel olduğu gerekçesiyle Rowling tarafından açıklanmadı. Hiç önemli değil. Harry Potter kitaplarının okurları üzerinde bıraktığı etkiyi görmek için bu olay başlı başına yeterli. Dahası, Rowling’in yeri gözümüzde artık çok daha yüksek bir yerde.

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur