Kayıt Ol

Claude Farrere - Ölmez Adamların Evi

Çevrimdışı darrel standing

  • **
  • 51
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Claude Farrere - Ölmez Adamların Evi
« : 01 Kasım 2015, 13:50:18 »


Claude Farrere tarafından yazılan bu kitap Fransız korku edebiyatının nadide örneklerinden biri. Ancak ne yazık ki Türkiye'de yıllardır basılmıyor, bu yüzden sadece sahaflarda veya e-kitap olarak bulunabiliyor.
Roman Narcy adında bir subayın ormanda metresiyle karşılaşmasıyla başlıyor. Bir görev için ormandan geçmesi gerekir ve yolunu kaybedince Madelaine adındaki metresiyle karşılaşır. Onu takip ederken kendini ormanın bilmediği bir yerinde baygın bulur ve onu uyandıran ihtiyarın evine misafir olur. Ancak eve gittiğinde Madelaine'ın orada esir olduğunu ve evlerinde misafir olduğu ihtiyarlarda bir gariplik olduğunu fark edecektir. Bu yaşlı adamlar ölümsüzlüğün sırrını bulmuştur. Narcy ise metresinin serbest kalması için kendini feda eder ve buradan kurtulmanın yollarını aramaya başlar.

Claude Farrere aynı zamanda Türk Kurtuluş Savaşı'na verdiği destekle tanınan bir isim. Bu yüzden Türkiye'de bir dönem oldukça popülermiş. Ancak ilginçtir ki Ölmez Adamların Evi romanı "Hamdi Varoğlu" adıyla basılmış.