Kayıt Ol

3 Adam 1 Yürek

Çevrimdışı KaraAtes23

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
3 Adam 1 Yürek
« : 25 Ekim 2014, 16:28:32 »
                                                                    Bölüm 1 - KAÇIRILMA

Bambaşka bir dünyada, bambaşka bir evrende,Farklı ırkların yaşadığı bu dünyada, elf ırkının dağılması sonucu elf ırkı arasında olan gerginlik gün geçtikçe artıyordu.

Aon küçük bir Yüksek Elfdi. Yüksek elf ler, elflerin dağıldığı zaman yaşlı bilgelerin ayrılıp oluşturduğu bir elf topluluğuydu. Gün geçtik sonra çoğalan Yüksek Elfler, yaşamlarını çok gizli bir yerde geçiriyorlardı. Aon bir kara büyücüydü, henüz hiç bir gücünün farkında olmayan Aon, uzun siyah saçlı, esmer bir çocuktu.

Güneş henüz ışıkları ile aydınlatmıştı, daha kimse uyanmamıştı. Aon sabahın ilk ışıkları ile uyanmış etrafta koşup oynuyordu. Aon farketmeden köyden çıkmış uzaklaşıyordu. Cadı Evli'nin askerleri Yüksek elflerin olabileceği bölgelere bakıyorlardı. Cadı Elvi, çok güzel, çekici ve hoş bir kadındı. Ama güzel olduğu kadar kötü ve yaşlıydı. Kaom’un önderliinde bir grup asker o bölgede Yüksek Elflere ait bir iz arıyodu. Kaom bir karanlık büyücüsüydü. Ayrıca Cadı Evli’nin sağ koluydu.

Aon köyden çok uzaklaşmıştı artık. Uzun simsiyah saçları rüzgarda sallanıyor, güle oynaya koşturuyordu. Aon o kadar yüksek sesle gülüyorduki o bölgede olan tüm varlıklar bu sesi duyabilirdi. Kaom, Aon’un gülüşlerini duymaya başlar. Aon’un sesi git gide yaklaşıyordu Kaom ve askerlere.

Aon askerlerden habersiz bir şekilde eğlenmeye  devam ediyordu. Kaom çok zeki bir büyücüydü.  Aon'u gördüğü anda Yüksek Elf olduğunu anlamıştı. Dikkatle Aon'u izleyen Kaom, çocuğun Siyah uzun saçlarından, teninin renginden ve görünüşünden bir büyücü olduğunuda anlamıştı.

Aon artık çok yakındı. Saniyeler sonra Kaom ile Aon göz göze gelir. Kaom, altı şeritli bir halka oluşturur ve Aon a doğru karanlık bir duman gönderir. Karanlık duman Aon’a vurur vurmaz Aon’un üzerinde bir zincir onu sarar ve hareketsiz kalmasını sağlar. Kaom ve askerler, Aon’a doğru yavaş yavaş ilerlerler. İki asker Aon’un iki koluna girer. Kısa bir sürede bu alandan uzaklaşırlar. Yolu yarılarken güneş tepeye ulaşmak üzereydi. Kavurucu bir sıcak ve hafif bir esinti vardı. Aon, Kaom’a dönerek

“Benden ne istiyorsunuz, beni nereye götürüyorsunuz” diyordu ağlamaktan kızarmış olan gözleriyle Kaom a bakarken.

Kaom suratında pis bir sırıtma ile “Yeni evine gidiyoruz küçük çocuk” dedi.

Aon, hiç beklenmeyecek bir cevap ile Kaom’un yüzündeki sırıtmayı endişeli bir hale sokar. Aon sadece  “Bir gün gelecek ve ben sana bu günü hatırlatacağım”der.

Aon'un köye getirilmesinden günler sonra, insanlar "Tahta Elf" lerinin köyünü tespit eder. Küçük bir Tahta Elfi olan Croas özel bir güce sahiptir. Babasından kalma bir mühürleme yeteneği olan Croas'un bu yeteneği Evli tarafından öğrenilir. Henüz bu yeteneğini kullanmasada bu yeteneğe var olduğu için Croas çok özel bir Assasin dir.

Bu mühür babasının tüm hayatı boyunca üzerinde çalıştığı ama daha kullanamadan öldüğü için oğluna bıraktığı bir mühürdür. Bu mühür her assasinde olan "shuriken" adlı bir çeşit bıçağa basılır. Bu gücü sadece Croas kullanabilir. Bu mühür shuriken e ışınlanma gücü verir. Işınlanmak istediği yere bir tane Shuriken atıp ışınlanabilir veya başkasını ışınlayabilir. Cadı büyücülerden oluşan bir grubu Kaom ile birlikte çocuğu kaçırmaları için Tahta elflerinin yaşadığı yere gönderir.

Kaom ve büyücüler Tahta elflerin yaşadığı köye ulaşırlar. Askerlerden biri ağaçların arasında bir çocuğun oyun oynadığını görür ve bunu Kaom'a söyler. Kaom çocuğu görür görmez Croas olduğunu anlar. Croas ağaçların arkasında biri olduğunu fark eder etmez köye doğru koşmaya başlarlar.

Birkaç asker köyün girişinde çay içip muhabbet ediyorlardı. İçlerinden biri onlara doğru koşturan Croas’ı görür. Görür görmez elindeki çay kasesini yere bırakıp sesin geldigi yere doğru koşmaya başlar. Diğer askerler de onu takip eder. Croas askerleri gördüğü anda arkalarına sığınır.  Ayni anda Kaom ve büyücüler orda belirir.  Kaoumun etrafında çift halka belirir ve çok güçlü bir rüzgar askerlere çarpar. Çarpma sonucunda askerler yaklaşık kırk metre geriye uçar. Hemen arkasından Kaom’un etrafında dört halka belirir. Kaom işaret parmağıyla Croas ı gösterir. Bir ip Croas a doğru ilerler ve Croas ı sarar. Kaom Croas’ı almak için yanına giderken çalıların arasından bir çocuk koşarak Kaom un üzerine atlar. Croas o şokun etkisi ile “Zora” diye bağırır. Ordaki büyücüler ise hayretler içerisinde Zora ya bakar. Zora bir druid dir. Druid neslinin tükendiği bilinir. Ama belkide bu çocuk son druid dir. Askerler hem Croas’ı hemde Zora’yı yakaladılar. Kaom durumu farkeder.

Askerlerden biri “Kaom bu son druid olabilir. Bence onuda alalım.” der.

Koam “Haklısın onuda alalım.”

Kaom ve askerler Croas ve Zora’yı alarak köye geri dönmek için yola koyulurlar. Yolda Zora ve Croas’ın fısıldayarak birşeyler konuştuğunu farkeden Kaom “Küçük pislikler ne konuşuyorsunuz” der.

Zora kendini küçük bir yılana dönüşdürür ve ordaki bir askeri ısırır. Isırma sonucunda sarsılan Zora normale döner ve kaçmaya çalışır. 2 asker Zora nın peşinden koşmaya başlar. Askerlerden birinin etrafında dört halka belirir ve bir duman ile yılan zehirini alır. Bu arada ise askerler Zora’yı yakalar ve yanlarına gelirler.

Kaom “Şu iki başbelasıyla uğraşamam“ der ve yerden aldığı bir sopa ile ikisininde kafasına vurarak bayıltır ve yola devam ederler.

Çevrimdışı Himfea

  • *
  • 2
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: 3 Adam 1 Yürek
« Yanıtla #1 : 25 Ekim 2014, 20:51:12 »
Öncelikle kalemine sağlık.

Genel olarak kurgusu çoğu fantastik yazarın da konu edindiği gibi elfler, orta dünya vb. olması okurken ön yargıyla yaklaşmama neden oldu. Genel olarak güzel ama tek eleştireceğim nokta olayların bir çırpıda gerçekleşmesi. Yani Aon köyden ayrılıyor ve hemen bir yere gidiyor. Arada neler olmuş bilemiyoruz. O aralara küçük küçük kurgular eklersen hem bölümün uzun olur, hem de gerçekten an ve an yaşayabiliriz okurken.

Devamı gelecek gibi gözüküyor, takipteyim. :)

Çevrimdışı grikunduz

  • **
  • 368
  • Rom: 6
  • Est solarus oth mithas
    • Profili Görüntüle
    • HayalGezer
Ynt: 3 Adam 1 Yürek
« Yanıtla #2 : 25 Ekim 2014, 23:06:15 »
Malesef hikaye edebi bir eserden çok, yazmak konusunda henüz plan aşamasında olduğun bir eserin özeti gibi olmuş. Mesela ilk paragrafta ilk cümle tanım yapar gibi biterken ikinci cümle -dır eki ile hikaye anlatır gibi bitmiş. Hemen arkasından Aon'un yakalandığı sahne geliyor burada;

Alıntı
Kaom, Aon'a yaklaştığı anda Aon'u kaptığı gibi askerlerini çağırdı. Zavallı Aon daha ne olduğunu anlamadan kendini askerlerin kucağında bulmuştu. Aon korku dolu gözlerle Kaom'a bakıyordu. Kaom hiç bozuntuya vermeden köye doğru ilerliyordu. 

Eğer cümle yapılarını dikkatli okursan, hikaye anlatır gibi değil de film yapacak birisine sahneleri anlatır gibi yazdığını farkedersin.

Sonra son paragraflara doğru Zora bir druiddir demişsin. Burada Zora acaba bir tür isim mi diye düşünürken bir sonraki cümlelerde Zoranın bir tür klas olduğunu anlıyoruz.

Kısacası kurgu hakkında bir şeyler söylemek için henüz erken ancak dilin hakkında konuşmanın tam zamanı. Cümleler arasında karakterlerin duygularını da katarak daha akıcı bir dilde, anlaması kolay bir eser çıkarmalısın.

Çevrimdışı KaraAtes23

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: 3 Adam 1 Yürek
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2014, 23:17:58 »
Öncelikle yaptığım hataları bana söylediğiniz için teşekkür ederim
Bu benim ilk hikayem ve birçok dil hatası olduğunun farkındayım. Olayların hemen olup bitmesini de gözden geçireceğim. Hikayenin ilk kısmından sıkmaması için kaçırılma anlarını kısaltmış olabilirim. Her şeyi tekrar gözden geçireceğim.

Tekrardan uyarılarınız için minnettarım.

Çevrimdışı maya11

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: 3 Adam 1 Yürek
« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2014, 07:19:41 »
“Taşın bağışlayıcı gücünü hafife alıyorsun,” dedi gölgenin içindeki ses. “Asıl sen taşın gücünü hafife alıyorsun, az önce lanet olası şehrin yarısını havaya uçurduk. Farkında mısın bilmiyorum ama bu hiç hoşuna gitmeyecek,” diye karşılık verdi diğer ses.
Whether you want to pass Test king -  70-243 exam exams or looking for quincy.edu certification.