Kayıt Ol

" Exclusive" adlı yeni albümüyle

Çevrimdışı em_dan_rup

  • ****
  • 992
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
" Exclusive" adlı yeni albümüyle
« : 16 Şubat 2008, 12:43:40 »
Jive Records'tan çıkan ikinci albümü Exclusive ile Chris Brown, o kahramanların yanında yerini almaya hazır.

Albümün adını "Exclusive (seçkin, özel) herkesin alamayacağı bir şey demek." diyerek açıklıyor. "Hayranlarım için özel bir album olduğunu düşünüyorum. Eleştirmenler ya da nefret edenler için değil, gerçekten benim müziğimi dinlemek isteyenler için."

Exclusive kendini adını taşıyan ilk albümü Chris Brown'un devamı niteliğinde. Chris Brown Kasım 2005'te çıkmıştı; Billboard'a 2 numaradan giriş yapmıştı, kısa bir sure önce de ABD'de 1.9 milyon, dünya çapında 3 milyondan fazla satarak çifte platin plak aldı.

CD, 1 numaralı hiti "Run It!"I, Top 10 Pop'a giren "Yo (Excuse Me Miss)" ve "Gimme That" şarkılarını ve Top 20'ye giren "Say Goodbye"ı sundu bizlere. Brown'un yılı En İyi Yeni Sanatçı ve En İyi R&B Çağdaş Albümü dallarında iki Grammy adaylığı ve ülke çapında yayınlanan ödül töreni gecesinde Lional Richie ve Smokey Robinson'la beraber onların hitlerinden oluşan bir potpuri söyleyerek kapattı.

Exclusive'da Black Eyed Peas'ın will.i.am'ı, platin ödüllü sanatçı T-Pain("Kiss Kiss"), aynı zamanda hit parçaların bestecisi ve yapımcı Sean Garrett("Wall to Wall"), Underdogs ("Get at 'Cha" ve "Take You Down"), Adonis ve Bryan-Michael Cox ("Tho'd," "Fallen Angel") ile birlikte yapılan ortak çalışmalar da yer alıyor. Şarkılar Chris Brown'un son albümünden beri ne kadar ilerlediğini gösteriyor. Bu kez birkaç parçanın bestelerinde onun da adı var.

İlk şarkı "Wall to Wall" başarının nasıl hayranlar çektiğini anlatıyor ("Beni çağıran kadınlardan başka ses duymuyorum"), "Picture Perfect" şarkısında karşı cinse olan sevgisini gösteriyor (will.i.am ve Tank'le ortak çalışması).

"Tho'd" Brown'un gençliğindeki DC disko günlerine bir selam. Ritmik, senkope edilmiş bu dans pisti ezgisi için "reggae gibi, nasıl dinlediğinize bağlı" diyor Chris.

"Şarkı o kızla birlikte olduğunuz gerçeğine byılmak hakkında. Tho'd kontrolsüz olmak demek, 'vay be'den başka bir şey diyemeyecek noktada çıldırmak."

Brown'un kadın hayranlarına hitap eden şarkıları da var. Albümün ikinci parçası "Kiss Kiss", "kızlarda hoşumuza giden şeyler hakkınd" diyor Brown gülerek. Şarkı En İyi Rap/Sung Ortak Çalışma dalında Grammy adayı!

"Get at 'Cha" ise kızların peşinde koşan Brown hakkında, ilk büyük hitine gönderme yaparak kendine takılıyor:" "I know they're waiting on me/To run it." (Beni beklediklerini biliyorum).

Çiçeği burnunda süperstar "Fallen Angel" adlı etkileyici eski-ekol baladında R&B soul köklerini hip-hopla sentezlemeye devam ediyor ve yanlış anlaşılmış birini kucaklamak için uzanıyor.

Gelişen müzik kariyerine ek olarak Chris Brown oyunculuğa da adım atarak O.C.'de ve UPN'in One on One dizisinde, hit sinema filmi Stomp The Yard'da ve This Christmas adlı büyük gişe filminde (Loretta Devine, Delroy Lindo ve Regina King'in başrolde oynadığı bir Noel filmi) rol aldı.

"Sadece bir şarkıcı değil, komple bir gösteri sanatçısı olduğumu göstermek istiyorum." diyor.
Geri mi dönücem :P