Kayıt Ol

Cinsiyet Değiştirme Sırası Loki’de, Ama Durum Sandığınız Gibi Değil

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle

Daha önceki haberlerimizde Thor’un artık bir kadın olacağından bahsetmiştik. Ama Thor bir kadına dönüşmüyordu. Gücünün kaynağı olan Mjolnir kime giderse “Thor” o oluyordu ve Mjolnir kadın bir karaktere geçtiği için yeni Thor da o olmuştu. (Hatırlarsanız önceki yıllarda bambaşka Thor’lar da görmüştük.)

Şimdi Loki için de bir yenilik söz konusu. Fakat durum gay Spider-man’den ya da yeni avatarı bir kadın olan Thor’dan çok farklı.

Yazar Al Ewing, Marvel’ın şu anki düzeninde  Loki’nin bir biseksüel olduğundan ve cinsiyetler arasında geçiş yapabildiğinden bahsetti. Her ne kadar artık Loki’nin “biseksüelliği” konuşulsa da, aslında bu açıklamaya bakarak onu hermafrodit kabul etmek bana daha mantıklı geliyor.

Hemen belirtmekte fayda var, Loki daha önce de kadın formunda görülmüştü. Fakat şimdi durum onun gerçek cinsel kimliğiyle ilgili.

Peki hayranlar ne diyor?

Açıkçası hayranların şu anlık tepkisi Loki’nin bu cinsiyet değiştirebilme özelliğinin mitolojideki Loki’ye uygun olduğu yönünde. Ben de onlara katılanlar arasındayım. Unutmamak gerekir ki Loki, Sleipnir’in annesidir. Hatta daha da ileri gidecek olursak, Loki İskandinav mitolojisinde sadece cinsiyet değiştirmez, form da değiştirir.

Loki’nin çocuklarına baktığımızda devasa bir kurt olan Fenris’in, dev bir sürüngen olan Jormungand’ın ve Odin’in sekiz bacaklı efsanevi atı Sleipnir’in de ebeveyni olduğunu görürüz.

Al Ewing’in bu yeni yaklaşımı hayranlar tarafından benimsenmiş gibi görünüyor. Hatta mitolojiye meraklı bazı okurlar geç bile kalındığını söylüyor.