Kayıt Ol

Command & Conquer: Red Alert 2

Çevrimdışı TheWalkingIdeas

  • **
  • 348
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Command & Conquer: Red Alert 2
« : 03 Ocak 2015, 11:41:27 »

          
             Westwood Studios tarafından hazırlanan oyun EA Games yayıncılığında piyasaya 2000 yılında sürüldü.Gerçek zamanlı bir strateji oyunu olan Red Alert serisinin devamı niteliğindedir. Oyun 1970’lerin başında Sovyet kuvvetleri ve Amerika arasında geçer. Çıktığı döneme göre gelişmiş multiplayer özellikleri bulunan oyun için 2001 yılında bir genişletme versiyonu olan Yuri’s Revenge çıkarılmıştır.

               Senaryosundan bahsedip spoiler vermeyeceğim. Bu teknik bilgileri kenara bırakırsak, yıl 2000 yeni yeni bilgisayar kullanmaya başlamışım. Pcde oynadığım ilk oyun RA2’dir ki aynı zamanda pcde en çok oynadığım oyun niteliğine de sahip. Hafızamda, “Conscript Reporting” , “Construction Complete” , “Engineering” ve “Cover Me” replikleri yer etmiştir. İlkokulda “gel kantır atak” diyenlere karşı -csyi de pek severim- bizim gibi RA2 “kapışan” elit insanlar vardı. Ayrıca çok fazla ek mod çıkartılmış bir oyundur ki bunlardan bazılarına yazının devamında yer vereceğim. Sistem gereksinimleri günümüz oyunlarının gereksinimleri ve bu oyunun başarısıyla kıyaslanınca komik gelecektir.



   


               Silah teknolojileri abartılı olmasa da oyundaki zamanın biraz ilerisindedir. Çok güzel haritalara da sahip oyuna harita ve mod eklemek ise inanılmaz kolaydır.Senaryodaki geçiş videoları olsun, senaryo olsun veyahut oyunculuklar, öyle güzel hazırlanmış ki hep aklımda kalmıştır. Özellikle oyun yüklenirken veyahut bazı geçiş yerlerinde çıkan silah ve araçları -ve Tesla'yı- tanıtan görseller hep bilime olan merakımı arttırmıştır. Kesinlikle atlanmaması gereken bir nokta ise oyunun müzikleri çok çok muhteşemdi, linklerini paylaşacağım. Efekt sesleri olsun intro müzikleri olsun gerçekten örnek alınası bir oyun.

                2000-2011 arası yoğun şekilde oyun oynamış, onlarca oyup satın almış ve bitirmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki oynadığım en zevkli ve en güzel oyundu. Birkaç senedir oyunlardan uzak kaldım fakat yeni bir bilgisayar edindiğimde kuracağım ilk oyun olacak kesinlikle.Hala oynamaya çağırılsam, oynamış insanlar bulabilsem koşarak gideceğime eminim.


Oyundaki Oynanabilir Ülkeler:


Sistem Gereksinimleri:
Microsoft Windows 95/98/2000/NT/XP,
266 MHz Pentium II İşlemci,
64 MB RAM, (3-8 arası çoklu oyun için 450 MHz işlemci ve 128 MB RAM ihtiyaç duyar)
4x CD-ROM,
2 MB Ekran Kartı,
DirectSound-compatible Ses Kartı


Oyunun Introsu
http://www.youtube.com/watch?v=fnd0qg4I_MM


OYUN MÜZİKLERİ
En Bilindik Oyun Müziği : Hell March 2

http://www.youtube.com/watch?v=9WqwFhX6Cqg

1 Saat 32dk Oyun Soundtrackleri Videosu

http://www.youtube.com/watch?v=fqlb0p11RcE


OYUNUN EN BİLİNDİK EK MODLARI (Resmi Olmayanlar)
-Overkill Mod
-Deezire Mod
-Apocalypse Mod

Oynanış Videosu

http://www.youtube.com/watch?v=HxBhEJEMwB8
"Sahtekârlığın evrensel düzeyde egemen olduğu dönemlerde, gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir."