Kayıt Ol

Shingeki no Bahamut: Genesis

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Shingeki no Bahamut: Genesis
« : 08 Ocak 2015, 23:26:24 »

Tanıtım Metni:
Alıntı
Mistarcia, insanların, şeytanların ve tanrıların iç içe olduğu bir yer. Geçmişte, siyah ve gümüş kanatlı Bahamut bu yeri yok etmek için tehdit unsuruydu ancak insanlar, şeytanlar ve tanrılar farklı yönlerini bırakıp birlikte savaştılar ve Bahamut'un gücünü mühürlediler. Mühür iki parçaya bölünmüştü; biri şeytanlara, diğeri ise tanrılara emanet edilmişti. Böylelikle hiçbir zaman bir araya gelemeyeceklerdi ve Bahamut asla ortaya çıkamayacaktı. Şimdi -2000 yıl sonra- dünya barış çağında... Ta ki bir kadının, tanrıların yarım anahtarını çalıncaya kadar.

Yorumum:

İlk 7 bölümünü izledim ve oldukça güzel gidiyor. Birinci bölümdeki açılış sahnesi ile sizleri zaten kendine çekecektir hemen, eğer benzer animelerden hoşlanıyorsanız. Baş karakterlerimizin adları sırasıyla Amira, Favaro, Kaisar ve Rita. Çizim kalitesi ve konu itibarıyla hem sürükleyici hem de bir bazı bölümler bir anda bitiyor gibi gelebilir sizlere de.

Toplamda 12 bölümden oluşan anime aslında pek beğenilmeyen bir mobil kart oyunundan uyarlanmış. Yönetmen Keiichi Satou da ilk defa böyle bir şey denediğini, zaten farklı bir şey yapmak istediği için bu işe girdiğini yazmış. İyi ki de yapmış.

Sizlerin de anime hakkındaki yorumlarını bekliyorum. Kısaca yazıp bilgi vermek istedim, fakat daha detaylı yazı hazırlayacak arkadaşlar da olabilir elbet.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Light

  • **
  • 359
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: Shingeki no Bahamut: Genesis
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2015, 01:19:35 »
Açıkçası, cidden sağlam bir animeydi. İkinci sezonun gelmesini bekliyorum şahsen.
Tabii ki söylenmesi gereken şeyler var kesinlikle, biraz da yorum niteliğinde:

Açılışını beğendim. Existance

Bahamut'un çizimini daha ciddi yapsalardı, son bölümle beraber efsane olma yolunda ilerlerdi. Sanki bir şeyler eksikti, o bulunsa daha etkili olabilirdi fakat kurgu bir yana en zevk aldığım animelerin başını çeker rahatlıkla.

Hamsa( Ördek )'nın seslendirmesini kim yapmışsa beni her zaman kırıp geçirdi, yerlere yatasım geldi. :D

Azazel, Leone, Lidford üçlüsünün hikayeleri geçiştirme gibi, hani yollarının kesişmesi gerekiyordu da oldu bitti diyerek kesiştirdiler gibi.

Söylenmesi gereken en önemli şey bence karakterlerin çok iyi işlendiğiydi, diğer animelere baktığımda karakterleri ne bu kadar sevebilirdim ne de bu kadar özdeşebilirdim. En sevdiğim karakterler Kaisar Lidford ve Amira.
Spoiler: Göster


Spoiler: Göster
( Kaisar'ın Favaro'ya kızması ve Amira'nın kıyafet denemeleri :D )

Tabii bu kare ve bunu takip eden sahne çok iyiydi, yeri gelince anlarsınız, Favaro yine Favaroluğunu yaptı. :)
Spoiler: Göster

İndirmek/izlemek isteyenler için Türkçe referans olarak verebileceğim PeaceFansub'un projeleri kaliteli oluyor. Yükledikleri serverlar her zaman hızlı oluyor. Ayrıca saçma sapan çeviri v.b şeylerle uğraşmazsınız.
 
İndirmek için PeaceFansub sayfası: Tıklayınız.
Alıntı yapılan: W.S.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrong
My love shall in my verse ever live young.