Kayıt Ol

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu ( Parasyte: The Maxim )

Çevrimdışı Light

  • **
  • 359
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle

Alıntı yapacak olursam:
Alıntı
Konu: 17 yaşındaki Izumi Shinichi, Tokyo'nun sakin bir mahallesinde annesi ve babasıyla yaşamaktadır. Bir gece Parazitler olarak adlandırılan solucanımsı uzaylılar dünyayı istila edip insanların kulaklarından ya da burunlarından girerek beyinlerinin kontrolünü ele geçirirler. Shinichi uyuduğu sırada bir Parazit kulağından girmeye çalışır. Ama o sırada Shinichi kulaklık taktığı için Parazit başarısız olur ve sağ koluna girerek kolun kontrolünü ele geçirir. Bu Parazit'in adı ise Migi'dir. Shinichi, Migi'nin yukarılara çıkıp beynine ulaşmasına engel olur. Böylece ikisi de kişiliklerini ve akıl sağlıklarını kaybetmezler. İkili diğer Parazitlerle karşılaştıklarında tuhaf durumlarından yararlanır ve hayatta kalabilmek için yavaş yavaş aralarında güçlü bir bağ oluşmaya başlar. Çift, Shinichi'nin insan beyninin hala bozulmamasının üzerine diğer Parazitlere karşı bir mücadele vermeye karar verirler. Shinichi, Migi'den yardım alırken insanları hunharca yiyen Parazitlere karşı savaşmaya kendini mecbur hisseder.

Bu alıntının hataları var, Konu:

Bir gün Shinichi gece yarısı kulaklıkla müzik dinlerken solucana benzer bir şey burnunun ucunda belirir. Shinichi hemen panikler -ki araknofobisi olduğunu görürüz, diğer hayvanlardan korkuyor mu pek açıklığa kavuşturamadım- ve onu atar, geri baktığında yaratık orada yoktur. Döndüğünde yaratık üzerine atlar ve sağ kolunu deler, beyne ulaşmaya çalışır. Shinichi deriden görülen kabarıklıktan yukarı çıktığını görünce kulaklığını turnike gibi kullanır. Uzaylı formu başarısız olmuştur, beyne gidememiştir. Sağ koldan beslenip kol ile beraber olmuştur, sadece kolu kontrol edebilir.
Migi adının hikayesi ise, Shinichi bu yaratığa ad koyma fikrini açtığında yaratık bunun gerekli olmadığını ona Migi(右) yani sağ/sağ el diyebileceğini söyler.
Migi bilgilendikçe kuvvetlenir ki onun türünden başkaları da vardır ve dost değillerdir; Migi bu arada kitap da okur, araştırma da yapar tabii. Migi'nin türü yamyamlık özelliği taşır, uzuvlarını aşırı derecede kontrol edebilirler. Dürtü olarak insan olan insan, köpek olan köpek yer fakat Migi, Shinichi'nin yediklerinden beslenir. ( Çünkü sağ el olmuştur, midesi yoktur; amaç yaşamaktır. )  Pragmatik bir birlikteliğe taşınır ikilinin ilişkisi. Shinichi bu insan cinayetlerine dayanamaz ve durdurmak ister.

Açılışını çok beğendim. Let Me Hear

Animesi şu an devam ediyor ve kaliteli bir yapım. Favorimdir ayrıca. İnceleyebilmek için tıklayınız.
Mangası için tıklayınız. Okumak için başka bir site alternatifi veriyor. Bu arada eski bir yayın.
Alıntı yapılan: W.S.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrong
My love shall in my verse ever live young.