Kayıt Ol

Eros / Çalınan Kalpler - Ryan Foley

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Eros / Çalınan Kalpler - Ryan Foley
« : 13 Ocak 2015, 17:48:38 »

Çizer: Sankha Bonerjee

"Sabır ve sıkı çalışma, biraz da aşkın verdiği güçle en zor görevler bile başarılabilir." - Pysche.

Efsaneler ve Masallar Çağı'nda geçen bu hikaye, Eros ve Psyche aşkına odaklanıyor. Fakat bunu dolaylı yoldan yapıyor. Crotheus ve Cyphone'un üç çocuğundan biri olan Aspyritus'un öğretmeni ile gerçekleştirdiği ders esnasında biz okurlar da bu efsanevi aşkı öğrenmiş oluyoruz.

Aşk Tanrısı Eros'un annesi bilindiği üzere Güzellik Tanrıçası Afrodit'tir. Psyche'in güzelliğini kıskanan Afrodit, ona bir ceza vermek ister ve bunun için de oğlu Eros'u görevlendirir. Eros'un görevi Psyche'i aşksız bırakmaktır fakat beklenmedik bir şey olur: Eros, Psyche'a aşık olur.

Bunu duyan Afrodit haliyle çılgına döner fakat aşkın gücüne engel olamaz. Psyche'in mutluluğu, ailesi yüzünden zaman zaman gölgelense de, aşkın gücüyle ayakta kalan ikili, karşılarına çıkan engelleri bir bir aşacaklardır.

Alıntılar: "Sevgi, güvenin olmadığı yerde yaşayamaz."

"İnsan için en önemli görev gerçek aşkı bulmaktır.

"Ruhumuz da kılıç gibidir. Karşımıza çıkan güçlükle, zorlukla bizi pişirir."

"Her şey yolundayken ve hayatında hiçbir problem yokken aşık olmak kolaydır."

"Hayat güllük gülistanlıkken birine aşık olmak kolaydır. Ama gerçek aşk, hayatın güçlükleri ve problemleri karşınıza çıktığında kendini ispat eder."

"Eğer bulduğuna inandığın aşkın gerçekse, o seni karşılaştığın problemlerden çeker alır ve zirveye taşır. Gerçek aşk zirvesine."