Kayıt Ol

Dolapdere Big Gang

Çevrimdışı HoLier

  • **
  • 148
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Dolapdere Big Gang
« : 17 Şubat 2008, 17:12:10 »

Dolapdere Big Gang, ünlü parçaları; kanun, darbuka, klarnet, keman gibi aletlerle yorumlayan Türk müzik grubu.

Ağırlıklı olarak Dolapdere'li 9 müzisyenden oluşan Dolapdere Big Gang, geçtiğimiz yıl Yakartop Müzik'ten yayınladığı ilk albümü Local Strangers'la müzik dünyasına iddialı bir giriş yaptı. Dünyaca ünlü pop ve rock şarkılarını Türk sazlarıyla alaturka bir yorumla icra eden grup, ilk albümüyle hem yurt içinde hem de yurt dışında sesini büyük kalabalıklara duyurdu. Dolapdere Big Gang diğer gruplardan farkını şöyle anlatıyor: "Türkiye konumu itibariyle birçok kültürü içinde barındıran ve bu kültürlerden etkilenen bir ülke. Müzikte de bu etkileşimin izlerini görüyoruz. Ama bugüne kadar hep bizim müziğimiz yabancı müzik piyasasına, onların bakış açısına, ritmlerine uyarlanmaya çalışıldı. Biz ise tam tersini yapıyoruz. Çünkü yurt dışına ses vermenin yolunun onlara benzemek, onlar gibi olmaktan değil, kendi değerlerimizden ödün vermeden, kendimiz gibi kalmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Biz, onların şarkılarını "biz" gibi yorumladık." diyor ve ekliyor "Yıllarca biz onların yaptıklarına hayran olduk. Şimdi sıra onlarda. Sting'inden Madonna'sına Deep Purple'ından Michael Jackson'una şimdi onların bize hayran olma zamanı."

İlk albümleri Local Strangers'la bir yıl içinde 80'den fazla konser veren Dolapdere Big Gang, ilk albümün yayınlanışının 1.yılında bu kez 2.albümüyle müzikseverleri selamlıyor. Grubun uzun zamandır hazırlıkları devam eden yeni albümü, 17 Aralık Pazartesi itibariyle müzik marketlerde yerini aldı. Just Feel adını verdikleri 2. albümüyle Dolapdere Big Gang, pek çok sürprizin yanı sıra; bu kez çok daha güçlü, enerjik ve farklı bir sound'la müzikseverlerle buluşuyor.

Repertuvar çalışmasının uzun ve titiz bir araştırma sürecinden sonra tamamlandığı 2.albümde, ilk albüm repertuvarında şarkıları bulunan sanatçılar yer almıyor. Bu kez tamamen farklı müzisyenlerin klasikleşmiş şarkılarını yorumlayan Dolapdere Big Gang, böylelikle yeni ve farklı tarzda şarkıları Dolapdere sound'una uyarlayarak müzikal olarak farklı deneyimlere imza atmış oldu.

15 şarkının yer aldığı albümde grup, klasikleşmiş yabancı şarkıların alaturka yorumlarının yanı sıra, ilk defa kendi bestesine de yer verdi. Aykut Sütoğlu ve Gökay Süngü'nün bestesine, grubun vokali Emir Yeşil tarafından İngilizce sözler yazıldı ve "Oh! Life" ortaya çıktı. Grup, böylelikle kendilerinden yeni şarkılar duymak isteyenleri "tadımlık" da olsa bir süprizle selamlamış oluyor. Bundan sonraki albümlerde grubun kendi bestelerinin artacağı haberini de şimdiden verebiliriz.

Yeni albümün en büyük süprizleri ise Işın Karaca ve Teoman... Albümde Europe'un efsaneleşmiş şarkısı The Final Countdown'u Işın Karaca, Helldorado'nun fenomen olan hiti A Drinking Song'u ise Teoman seslendiriyor. Albüm repertuvarı hazırlanırken, grubun dikkat ettiği bir diğer önemli nokta da, sahne performanslarında dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği, ilk albümde yer almayan şarkılar oldu. Bu şarkılardan Alphaville- Big in Japan, Tom Jones- Sex Bomb, Eddy Grant- Gimme Hope Jo'anna grubun 2.albüm repertuvarına dahil edildi. Just Feel albümü, normal CD versiyonun yanı sıra çok özel bir "Special Edition Box"la birlikte piyasaya sürüldü. Koleksiyonerler ve grubun hayranları için sınırlı sayıda üretilen "Special Edition Box"ın içinde yeni albüm Just Feel'in yanı sıra grubun ilk albümü Local Strangers da yer alıyor. Ayrıca Dolapdere Big Gang için özel tasarlanmış duvar saati, 2008 takvimi, kitap ayıracı ve magnet de grubun sevenlerine yeni yıl süprizi olacak nitelikte. Yeni albüm telaşı arasında grup, bir yandan da yurt dışıyla ilgili birden fazla proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Projelerde istenilen ilerleme kaydedildiği zaman, yine ilk bilgileri size vermeye devam edeceğiz. Görünen o ki; 2008 yine Dolapdere Big Gang'in yılı olacak.

Cok eğlenceli müzikleri var dinleyin derim

eniqmatic.

Ynt: Dolapdere Big Gang
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2008, 18:36:08 »
bende bu konuyu açacaktım arama yaptım baktım varmış :D niye kimse cevap yazmamış ki, çok süper bir olay bence. bu adamları dinlerken çok eğleniyorum. insanın içindeki çingeneyi ortaya çıkarıyor heralde :D yerinizde duramıyorsunuz. :D basitçe hit şarkıları oyun havası yapıyorlar şeklinde tanımlansa da, gerçekten çok güzel müzik yapıyorlar ve tüm grup üyeleri işlerinde çok profesyonel. dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim çok muhteşemler :D

Çevrimdışı Elizabeth~

  • **
  • 272
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dolapdere Big Gang
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2008, 18:50:52 »
 Gimme Hope Jo'anna şarkıları süper  ;D

Çevrimdışı Ireth~

  • ***
  • 482
  • Rom: 4
  • Cönk-ü Alem
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dolapdere Big Gang
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2008, 18:26:41 »
Bence güzel, çokı sevmem ama dinlerim.
SaOl paylaşımin için =)

Çevrimdışı Nefertari

  • ****
  • 1517
  • Rom: 6
  • Bla bla böö
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dolapdere Big Gang
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2008, 21:16:59 »
Gimme Hope Jo'anna şarkıları süper  ;D

yeap yeap :D klipte ayrı bir güzel :D

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dolapdere Big Gang
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2008, 21:59:23 »
insanın içindeki çingeneyi ortaya çıkarıyor heralde :D

Evet o kesin kuzum, dükkanda burakla neler yaptığımızı bi babam bilir. :P İyiler tabi ama sadece deli olduğum zamanlarda dinlerim kendilerini. :P