Kayıt Ol

Fantastik Edebiyat Okuru Tipi

Ynt: Fantastik Edebiyat Okuru Tipi
« Yanıtla #30 : 13 Aralık 2015, 22:11:04 »
Fakir Okur: Sanırım çoğumuzun bir yerden ve bir zamanlarda girdiği okur tipi. Okumak istediği kitaplara para yetiştiremez, kitaplarını birer birer alır, fantastiğin en önemli kısmı olan "külçe kalınlığında fantastik kitap dizileri"ni asla okuyamaz.

Sonradan Görmüş Okur: Fakir Okur'un eline para geçmiş ve  kitap alabileceği zamanı bulmuş  (idefix 13. sanal kitap fuarı) halidir. Uzun süreler internette parasız gezinirken denk geldiği serilere "Seni de okuyacağım! Onu da okuyacağım! Bir param olsun hepinize vuracam kırbacı vuracam kırbacı!" dediği için ele avuca sığmayan listesi yüzünden hangisini alacağına karar veremeyip yine kitapsız kalır :(

Çevrimdışı Rang Baru

  • **
  • 168
  • Rom: 0
  • "Ningun mar en calma hizo experto a un marinero"
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Edebiyat Okuru Tipi
« Yanıtla #31 : 07 Ağustos 2016, 14:05:07 »
Takıntılı Okur: Son derece mükemmeliyetçi, okuyacağı yeni fantastik eserlerde illa da dragonlance, lord of the rings, biraz da drizzt d'erenköy görmeyi isteyen, old school fantasyciler. Ufak bir hatada, ya da beğenmedikleri bir isimle sizin hikayenizi direk çöpe atacak kadar takıntılı tipler.

Aynacı Tahir karakterimi duyan kankam bir daha okumadı kitabımı da, ona sinirlendim biraz. Türküm lan ben sonuçta, bütün karakterlerin soyadı Skywalker mı olsun. Tamam güzel isim ama Türkçeye çevirince Gökteyürüyen oluyo. Bizim dil böyle, ben napam? Sizi mutlu edecem diye özenti mi olam? Şaman Asena'yı beğenmeyip adı Athen olsun diyen, Camış adamları Boğa adamlar yap eşittir Minotaur olsun diye baskı yapan bu takıntılı okur sınıfına direneceğim, ahan da yazdım buraya.

Çevrimdışı muaet

  • **
  • 215
  • Rom: 12
  • Carai an Ellisande!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Edebiyat Okuru Tipi
« Yanıtla #32 : 07 Ağustos 2016, 14:30:56 »
Aşırı yükleyen okur: Özellikle belli aralıklarda kendini okuma maratonlarına verip, düzenli günlük okumalardan ziyade listesinde bulundurduğu kitapları birkaç gün içerisinde yatağından, kanepesinden, hamağından ya da yatması rahat her neresi var ise, o rahatlık farklı haller alıp onun seksen sekiz kez konum değiştirmesine vesile olana kadar oradan kalkmayan, ısrar ve azimle okuma eylemini sürdüren ve birkaç günlük bir maratonun ardından kitabı lökürdeten okur tipi.

Bu canlıları doğal habitatlarında görmek zordur zira lökürdetmek ciddi bir yalıtılmışlık gerektirir, tespit etmek için kişilerin birkaç günlüğüne piyasadan kaybolmasının takibinin yapılması lazımdır.

*Lökürdetmek: Aşırı yükleyen okurun yaptığı kitap okuma eylemine verilen yaygın ad.
“My father used to say that there are two kinds of people in the world,” Kaladin whispered, voice raspy. “He said there are those who take lives. And there are those who save lives. I used to think he was wrong. I thought there was a third group. People who killed in order to save.” He shook his head. “I was a fool. There is a third group, a big one, but it isn’t what I thought. The people who exist to be saved or to be killed…The victims. That’s all I am.”

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Edebiyat Okuru Tipi
« Yanıtla #33 : 08 Ağustos 2016, 20:58:20 »
Zamanında Merak Ettiği Kitabı Almayıp Sonunda Pişman Olan Okur: Ertele ertele... Baskı tükenmiş. Sahaflarda bile bulunmaz olur. Merakın verdiği ızdırap kor olur içinde kalır. Dışardan kendine bakınca şahsına diyeceği, "Oh olsun"dur.

Cahilliğini Bilgelikten Sayıp O Vakitler Önemsemediği Kitabı Yıllar Sonra Keşke Alıp Okusaydım Okuru: Yorumsuz :D.

Pek Kitap Okumayıp Tanıdığının Tavsiyesi ile Okuyan Okur: Bu tam bir okur profili değil aslında. Kısıtlı tanım. Kitabın ufukta gözüken film-dizi uyarlaması var ise, pek okuma alışkanlığı olmayan öneri hedefindeki kişinin önerilen kitaba ilgisi daha da artar. Öneri kabul edilirse bir çırpıda önerilen kitabı okumuş olur.