Kayıt Ol

Bedük

Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Bedük
« : 17 Şubat 2008, 21:20:18 »


Öğretmen bir annenin ve doktor bir babanın çocuğu olarak 20 Nisan 1979'da, Ankara'da dünyaya geldi.
Arı Fen Lisesinden mezun olduktan sonra, Bilkent Grafik Tasarım Bölümü 3. olarak kazandı ve burs aldı.
ikinci albümünü 16 Nisan 2007 tarihinde çıkarmaya hazırlanan Bedük, müzik piyasasına bundan önce 2004 yılının Mayıs ayında İrem Records etiketiyle “Serhat – Nefes Almak Zor” isimli albümüyle giren Bedük’ün müzik kariyeri 16 yaşında Ankara’da lise yıllarında katıldığı okul orkestrasıyla başladı. 2. Sınıfta katıldığı Metal grubuyla konserler vermeye başladı ve daha sonra hayat ve müzik zevkleri değişmeye başladıkça katıldığı ve kurduğu gruplar da değişti. 18 yaşında Juice ismli grupla daha Seattle grunge ve rock arasi cover parcalarla Ankara’nın en iyi müzik klüplerinde sahne aldı.

Bu sırada üniversite’de Bilkent Grafik tasarim bölümüne burslu olarak Kabul edilen Bedük, 4 senelik okul hayatı boyunca gündüzleri okul, geceleri sahne olarak geçirdi. Bu sırada birçok grup kurdu ve birçok gruba katılarak eşlik etti. Son olarak Porselen isimli grubu kurarak cover parçaların yanında kendi bestelerini de çalmaya başladı. Ankara’da azımsanamayacak kadar ilgi gören grup haftada 4 gece çeşitli mekanlarda sahne alıyordu. Ta ki Bedük gruptan ayrılıp İstanbul’da kendi başına yürümeye karar verene dek.

İstanbul’a geldiginde 24 yaşındaydı. Büyük bir reklam ajansında art-direktör olarak çalışmaya başladı. Bir yandan müzik kariyeri icin görüşmelere devam ederken yolları Aykut Gürel’le kesişti ve bir sene sonra İrem Records’tan bütün düzemlemelerini kendisi yaptığı, ve hatta Ankara’da Detay Müzik’te kaydettiği demosundan da iki parçanın yer aldığı Nefes Almak Zor isimli albümü yayınlandı. Öne çıkan parçalar arasında “Son Sigaram” ve Sibel Alaş’ın parçası “Adam” isimli parçasına yaptığı yeni düzenleme vardı. İnanılmaz büyük kitlelere seslenemese bile belli bir kitle albüme oldukça ilgi gösterdi. Katıldığı canlı TV programları ve konserlerdeki canlı performanslarıyla beğeni ve takdir topladı. Bu albümde Bedük’ün yıllar yılı içinde bulunduğu grup kültürü etkilerini oldukça fazla göstermekteydi.

Asıl içinde var olan ve yıllardır alt yapısını kurduğu dans müziği prodüksyonlarını 2006 Miller Music Factory yarışmasına kadar gösteremedi. Bu organizasyona Sistamatik ismiyle katıldı ve “like tomorrow will never come” isimli parçasıyla En iyi dans prodüktörü dalında birincilik ödülünü aldı. Bu ödül onun içinde var olan istekleri gerçekleştirmesi konusunda katalizör görevi görerek yeni albüm çalışmalarını hızlandırdı. İlk albümün üzerinden iki sene geçtikten sonra kendi müzik şirketi olan Audiology Records’u kurmaya karar verdi. “audiology” tıpta bir bilim dalı ve amacı duyum bozuklukları ve işitme kalitesini yükseltme olarak özetlenebilir. Bu ismi koyma nedeni de açıkça bellidir.

“Bedük – Even Better” albümü temel olarak bir dans albümü. Funk, disco ve house’dan esinlenen bir dans albümü. Albümde 55 dakikada 9 ingilizce, 4 Türkçe ve 2 Remix olmak üzere 15 parça yer alıyor. Albümdeki bütün vokalleri, geri vokalleri, bütün enstrumanlari, mix, kayıt, aranjman, söz ve beste yükünün tümünü tek başına üstlenen Bedük’ün slogan olarak “çok kişilikli gösteri” söylemini kullanmasındaki sebep de budur. ALbümün mastering aşaması Çağlar Türkmen tarafindan yapıldı. Sound, bakış açısı ve sahne performansı olarak benzerlik gösteren gruplar ve müzisyenleri Martin Solveig, Moloko, Goldfrapp, Playgroup, Jamiroquai, Fedde Le Grand olarak özetleyebiliriz. Sahnede Bedük dahil 7 kişiler. Pro-tools-klavye, bas gitar, davul, gitar ve iki geri vokal. Bedük sahnede 11 yıllık sahne deneyimiyle ve albümdeki elektronik soundları akustik elemanlarla genişleterek çok güçlü, öne çıkan, eğlenceli ve dinleyicilere farklı bir konser deneyimi yaşatıyor.

Tanıtım partisi Roxy’de gerçekleşecek olan albümün video klip sponsorluğunu başından beri Bedük’ün en büyük destekçisi Miller üstlendi ve MTV Türkiye’nin de çok olumlu desteğiyle klip gösterimiyle ilgili özel bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmada MTV Türkiye klibi 1 hafta boyunca ilk defa ve sadece orda olmak üzere saatte bir gösterecek ve diğer hafta Artist Spot adı altında sanatçı tanıtımlarına yer verecek ve bunun sonunda da dünyadaki diğer MTV lerin de yer aldığı klip havuzuna Bedük’ün video klibini yollayacak. Klibi Türkiye’nin en iyi klip yönetmeni Murat Küçük Nisan ayının ilk günlerinde çekecek.

Bedük’ün yeni albümündeki parçaların bir bölümünü www.myspace.com/beduk sitesinden takip edebilirsiniz.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L_A1wgwSUYg&eurl=http://www.bedukonline.com/index.html[/youtube]


*Klip cok hos normalde boyle seyler dınlemezdım fekat bana bı haller oldu =S Ama hos ya >.<

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Bedük
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2009, 00:26:22 »
Elinde içkiniz olunca gayette dinlenebilir bi müziği var. Eğlencelik, tekno, dans felan. Fakat son albümünün çıkış klibi izlenmemelidir, insan sinir krizi geçirebilir. Denedim gördüm :P.
Billboard'a geçen ay verdiği röportajda "16 yaşında olsaydım ve şimdiki beni görseydim öldürürdüm" gibi bir şey demiştir, bununla da ayrı bi sempatimi kazanmıştır.

too much sugar 
tb

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bedük
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2009, 16:52:39 »
vallaha ne diyim adam dahi olmaya yakın biri benim tabirimle :D
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bedük
« Yanıtla #3 : 29 Ocak 2009, 22:06:41 »
Automatik'in klibi neydi öyle ya? İlk izlediğimde şoka girdim, süper bir şey.. ;D

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bedük
« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2009, 17:56:01 »
Düğün sahnelerini temel alarak çekmiş benimde çok hoşuma gitti hala daha seyrederim :D
hele hele o admların oynayışları nasıldı? haha
You can win thousand fights, but you can only lose one!