Kayıt Ol

TRT TV FİLMLERİ Projesi

Çevrimdışı kargasiz

  • ***
  • 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
TRT TV FİLMLERİ Projesi
« : 08 Nisan 2015, 16:05:06 »
TRT TV Filmleri Projesi, Türkiye Sineması’nın yüzüncü yılı ve TRT’nin ellinci yılını taçlandırmak amacıyla hayata geçirilmiş bir projedir. Projenin en önemli misyonu Türkiye sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikâyeler ve yeni eserler kazandırmak; özgün ve yenilikçi projelere imkân sağlamaktır. Bu misyon doğrultusunda projenin, sinemamıza yeni senaristler, oyuncular ve yapımcılar kazandırmayı amaçladığını ve kesinlikle "bir yarışma" olmadığını da hatırlatırız. Bu bağlamda projemiz amatör ya da profesyonel, gerçek ya da tüzel kişi ayrımı yapmaksızın “hikâyesi olan herkese açık” olarak tasarlanmıştır.

Bu forumu da burada ilgilendiren nokta yeni senaristlerin kazandırılımasıdır. Dizi, vizyon filmi veya televizyon filmi senaryosu da olsa farketmiyor.

Öncelikle senaryo yazmayı bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler, biraz daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için iyi bir yol gösterici hazırlamışlar. Rehberin haritası biraz karışık gibi görünse de geri dönüşler sayesinde rahatça okuyabilirsiniz. Burayı okuyarak senaryo yazmak adı altında isteyen yazmak, karakter oluşturmak gibi konularda da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer elinizde ciddi projeler olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle göndermeyi unutmayın. Maddi anlamda da ciddi bir destek sağlayacaklarını söylüyorlar. Az değil, milyon dolarlardan bahsediyorlar. Senaryonuzun çekilebilmesi için büyük miktarları da gözden çıkartıyorlar yeter ki kaliteli bir senaryoya sahip olun.

Ayrıca senaryonuzun çekilmesine karar verilirse anlaşma sonucunda en az % 4 olmak kaydıyla gelir sahibi de olabilirsiniz, TRT bunu size garanti ediyor.

İsteyenler şu videodan da bilgi sahibi olabilirler. Başvurular 31 Temmuz 2015'de sona erecek.

Bu forumda fantastik, bilimkurgu, distopya, ütopya, korku gibi birçok türde kaliteli işler ortaya çıkabileceğini bildiğim için paylaşmak istedim.

Çevrimdışı Evis

  • **
  • 307
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: TRT TV FİLMLERİ Projesi
« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2015, 23:38:56 »
Projenin başında güvenilir insanlar var. İkisini tanıyorum, güzel insanlar, güzel öğretmenler hatta Yüzüklerin Efendis, Yerdeniz, GoT gibi kitapları okuyup üzerine konusabileceğiniz birisi de vardır aralarında. Yani proje fantastiğe de aşırı bütçe gerektirecek şeyler olmadığı sürece açık. Önyargısız insanlar. Bir de projeleri çekilmeye uygun görülen senaryoların sahipleri yapım atolyesiydi sanırım adı tam emin değilim ama, hollywooddan iyi işler çıkaran yapımcılarla projelerini konuşavilecek, fikir alışverişleriyle geliştirebilecek. Sitelerine bir göz atın derim. Hem senaryo yazım teknikleriyle ilgili thescriptlab'ın makalelerini çevirerek yayınlıyorlar. Güzel bilgi kaynağı. Bu arada senaryoları kabul edilenler arasında 96 doğumlu biri de var diye biliyorum.Yani kalemine, fikrine güvenen katılsın. :)

Edit: http://trttvfilmleri.com/tr/senaryo-nasil-yazilir