Kayıt Ol

Fantastik Resimler Üzerine Öyküler

Çevrimdışı kargasiz

  • ***
  • 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 10 Nisan 2015, 18:40:47 »
"Fantastik Resimler Üzerine Öyküler" projesini kendimizi geliştirelim, farklı bakış açıları kazanalım diye bu projeyi başlatıyorum. Malumunuz üzerine bir sahneyi gördüğümüzde hepimizin farklı yorumları olabiliyor. Herkes farklı bir noktaya değinebiliyor. Bunu ortak bir resim üzerine yaptığımızda birbirimizin görmediği ayrıntıları görür, farklı fikirler edinir, beklemediğimiz bakış açılarıyla öyküleri yorumlayabiliriz diye düşünüyorum.



Şimdi bu proje şöyle olacak :

- Bir resim paylaşılacak.
- 1 hafta o resim üzerinden, resimle ilgili olması şartıyla herkes çok da uzun olmayan öyküler yazacak.
- İsteyen önceki yorumlardan birini devam da ettirebilir, bu kişinin sorumluluğunda.
- İsteyen de öykü yazmadan beğendiği öykü hakkında da yorum yapabilir.
- İsteyen birden fazla öykü de yazabilir.
- Öyküyü yazarken tekrar resmi paylaşmazsanız daha iyi olur, sayfanın açılma hızı artmasın diye.
- Bir hafta dolduktan sonra, başka biri (bu artık en beğenilen öyküyü yazan kişi de olabilir, yeni resmi paylaşmak isteyen herhangi biri de olabilir) bir resim daha paylaşacak.
- Ve bu böyle devam edecek...

Not: Zamanla daha düzenli bir hale getirebiliriz, duruma göre kuralları değiştirebiliriz veya ekleyebiliriz.

İsteyenler projeyi "bilimkurgu resim üzerine öyküler", "ütopya üzerine öyküler", "korku üzerine öyküler" veya Düşler Limanı bölümü'nde herhangi bir konuda da başlatabilir, zevkli de olacağını düşünüyorum :)
Düzenleme: Şurada bir konu varmış buna benzer.

Öncelikle ilk resmi ben paylaşayım ve öykümü karalayayım izninizle :)



* * * *



Jack uzun zamandır dövüşmediği için başı dönüyor gibi olmuştu. Gözlerinin önünde yıldızlar uçuşuyordu. Yüce tanrı aşkına. Kılıcı hala elinde her an dövüşmeye hazır bir şekilde bekliyordu. Yere inerken savrulan saçlarını toparladı. Savaşçılar bu masum güzelliğe çok çabuk kanıyorlardı, artık onu öldürmek zorundaydı. Yakılan ateşe doğru yaklaştı. Kanatlarını çırptı ve onu gözlerini açmadan önce ateşe bıraktı. Kılıcını kınına sokarken, parlak kılıçtan süzülerek damlayan kanlara aldırmadı.

Spoiler: Göster
Başlangıca bir örnek olsun diye kısa bir öykü bu ;) Daha güzel öykülerinizi bekliyoruz efendim. Umarım güzel bir proje olur.

Çevrimdışı Khentis

  • **
  • 100
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2015, 22:25:00 »
Fikri çok beğendim gerçekten ve katılmak istedim. Umuyorum ki rağbet görür bu başlık. İlk hikayemi de bu başlık bahanesiyle yazmış oldum. Resimde olmayan bir de karakter ekledim ben, bir problem olur mu bir fikrim yok. Bir de hikayemin uzunluğunun uygun olup olmadığını bilmiyorum. Bunları keşke yazmadan sorsaydım :D.

***

Vulrad adımlarını ağır ağır atıyordu. Kasvetli ormana gireli bir hayli olmuştu. Savaşçı, aile yadigarı kılıcının ve parlak zırhının ağırlından yorgun düşmüştü; göz alıcı kanatları artık vücuduna yük oluyordu. Yürümeye devam etti. Umudunu yitirmeye, ilerlemeyi sürdürmenin aptalca olduğunu düşünmeye başlamıştı. Yerinde durdu ve gözlerini yukarı dikti; hava iyice kararmış, gökyüzü irili ufaklı yıldızlarla bezenmişti. Derin bir nefes aldı ve başını bir ağaç köküne yaslayıp kabuslarla dolu bir uykuya daldı.

Terler içinde uyandı. Gökyüzü aydınlanmaya başlamıştı. Boynuna korkunç bir ağrı saplanmasına rağmen doğruldu. Tam karşısında –yeni uyanmanın da etkisiyle- ilk görüşte seçemediği bir silüet duruyordu.

“Sonunda uyanabildin,” dedi tanıdık bir ses. Vulrad gözlerini ovuşturdu ve nefret dolu bakışlarını karşısındaki cüppeli adama dikti. Burada olmasının sebebi, Neordé’yi, karısını kaçıran adam Karrmed tam karşısında, yüzünde dostça bir gülümsemeyle ona bakıyordu.

“Susamış olmalısın,” deyip bir matara uzattı savaşçıya.

Vulrad’ın başını öne eğmiş, matarayı fark etmemişti bile. Giderek hızlanan, kesik nefesler verip duruyordu.

“Neordé nerede?!”  Bakışlarını yeniden adama çevirdi. Gözleri kinle parlıyordu.

Karrmed'in gülümsemesi soldu.  Tek kelime etmeden yavaşça soluna doğru bir adım attı. Hemen ardında Neordé ıslak zeminde oturmaktaydı. Cansız bedeni yaşlı bir ağacın gövdesine yaslanmıştı. Vulrad bir tepki veremeden öylece durdu ve Karrmed sessizliği bozana kadar hemen hemen beş dakika geçti.

“Birbirinize ait değildiniz,” dedi Vulrad’ı telafi etmeye çalışarak. “Sana zarar vermesini engellemek zorundaydım.”

“Sessiz ol!” diye gürledi Vulrad. Bakışlarını sevdiği kadından ayırmadı. Gözlerinden yaşlar damladı, göğsü karıncalaştı.

“Sinirlenmene gerek yok. Ben senin dostunum, eskiden beri sana yardım ettim ve hep senin iyiliğini istedim. Bunu sen de biliyorsun.”

“Sana sessiz ol dedim!” Vulrad'ın eli kılıcına gitti ve yüksek bir sesle kınından çekti silahını. Yerinden kalkıp Karrmed’e doğru koştu ve kılıcını savurdu. Kılıç bir engele takılmadı. Adam kızıl bir kuzguna dönüşmüş ve gökyüzüne yükselip kuzeye doğru kanat çırpmaya başlamıştı.

Savaşçı, Neordé’yi sırtına aldı ve adımlarını geldiği yöne doğru attı. Ormandan çıkıncaya dek yere bakarak ilerledi. Ormanı ardında bıraktığında kanatlarını açıp havaya yükseldi ve Neordé’ye münasip bir cenaze töreni düzenlemek için şehrine uçtu.
The wizard's crown I'll take on Halloween.

Çevrimdışı kargasiz

  • ***
  • 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2015, 22:48:01 »
Yorum olanları böyle spoiler etiketi içine alalım, hikayeleri okumak isteyenler okusunlar sadece. Güzel bir görüntü oluşur :)

Spoiler: Göster
Khentis bence güzel olmuş, bundan daha uzun olmadığı sürece bence sorun yok. Farklı karakter eklemekte de tabi ki bir sıkıntı olmaz. Böyle farklı bakış açıları işte, bunu devam ettirebilirsek herkes birşeyler kapacak bence bu konudan.

Şahsen, taşınanın iyi değil de kötü olması yönünden baktım mesela, siz farklı bir karakter ekleyerek eşi olarak tasvir etmişsiniz. Bir başkası çıkar kanatların kadının olduğunu söyler mesela. Yada sadece havayı betimler. Çok güzel şeyler çıkacağını umut ediyorum. Olmadı ben yine yine yazarım farklı bakış açılarıyla birkaç cümle :)



Çevrimdışı Evis

  • **
  • 307
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2015, 00:02:09 »
Bu bir savaş; tek kişilik bir opera misali, bütün benliğimle sürdürdüğüm. Kim olduğumu bulmak uğruna kendimi zamanın sonsuzluğuna hapsettiğim bir savaş. Bugün, artık idrak edebiliyorum bunu. Kırmızılar içinde kopup gelen bu kadından sonra görebiliyorum. Duyduğum çığlıklar, kahkahalar ve envai çeşit ses, hepsi benim. Sırtımda ölümün ağırlığıyla duran ve gittikçe vücudumun bir parçası olmaya başladığını hissettiğim bu kadın artık benim. Her birinde biraz daha yaklaşıyorum kendime, ismimi duyuyorum ama sönüp giden bir kıvılcım gibi, eskimiş, kuru bir anıya denk gelse yangınların ışığında O'nu (kendimi) görebileceğim. Biliyorum ki kılıcımın ağırlında her öldürdüğüm ruh aslında benim.

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2015, 13:13:45 »
"Bari uçmama izin verseydin!"

Sırtındaki kadın kafasını kaldırdı ve kıkırdadı.

"İddiaya girerken bu kadar aksi değildin Michael."

Ağırlığını yaralı ayağından diğer ayağına veren melek, hafif bir omuz silkme hareketiyle sırtındaki kadının pozisyonunu düzeltti ve ilerlemeye devam etti.

"O zaman iddiayı kaybedeceğimi düşünmüyordum Lucy."

Kadın yeniden kıkırdadı ve manalı manalı kardeşine baktı.

"Şeytana uydum desene."

Michael yeniden durdu fakat bu sefer acıdan ya da yorgunluktan değil; sinirlenmişti.

"Tamam tamam, hemen kızma. Çok bir şey kalmadı zaten, ben biraz kestireceğim. Fazla sarsmazsan sevinirim."

Kadın başını yavaşça adamın göğsüne yaslarken adam pozisyonunu yeniden düzeltti ve homurdandı.

"Allah seni kahretmeye..."

İkili yavaşça ilerlemeye devam ederlerken kadın sadece kendisinin duyabileceği bir şekilde fısıldadı.

"İşte o konuda geç kaldın kardeşim."
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2015, 13:56:19 »
Spoiler: Göster

"Allah seni kahretmeye..."


Bu biraz olmamış sanki? :D
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #6 : 16 Nisan 2015, 14:18:54 »
Spoiler: Göster

"Allah seni kahretmeye..."


Bu biraz olmamış sanki? :D


Spoiler: Göster
Ehehe biliyorum. "God damnit you fuckin' hypocrite devil, i'll gauge your fuckin' eyes from your dirty eyeballs and i'll pee on them. Then i'll leave them on ground to dry. Maybe i'll kick them afterwards, i don't know." yazacaktım da Türkçe'm el vermedi.

Şaka bir yana, yabancı kültürden beslenen olay ve karakterlere, günlük Türkçe kullanımını yedirmek hoşuma gidiyor sadece. Bunu yapabildiğimi iddia etmiyorum, sadece hoşuma gidiyor.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı kargasiz

  • ***
  • 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #7 : 17 Nisan 2015, 21:14:12 »
Spoiler: Göster
1 hafta doldu, bence bu hafta çok güzel bir yazı yazdığı için yeni resmi Evis belirlesin. Laughing Madcap omuz silkme kısmına bayıldım. Çok güzel işler ortaya çıkacağı kesinleşti bu projeden. Birkaç kişi daha katılırsa dadından yenmez :)

Ayrıca eğer bildiğiniz Türkiyeli illustrator'lar varsa onların izniyle resimleri onlardan alarak yorumlayalım daha iyi olmaz mı? Aklımda bu konuda farklı bir proje vardı, ilerde bir arada yürütmeye başlarız belki.

Evis ister resmi şimdi paylaşsın isterse Türkiyeli illsutrator'lardan biriyle görüşelim. Gerçi forumda da bulunmakta olduklarını düşünüyorum. Varsa bildiğiniz yönlendirirsiniz mümkünse :)

Çevrimdışı Evis

  • **
  • 307
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #8 : 18 Nisan 2015, 22:09:42 »
Spoiler: Göster
Teşekkür ederim, bence illustratörlerin izniyle resimlerini paylaşsak hoş olur. Tanıyan varsa ya da iletişime geçebilecek olan bir resim belirleyebilir. :) Olmadı tanıdıklardan değil de öğrencilerden seçersek bu kişileri hem onlara hem bize yararı olur. :)

Çevrimdışı kargasiz

  • ***
  • 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #9 : 18 Nisan 2015, 23:07:41 »
Spoiler: Göster
Benim de hiç tanıdığım yok ama birkaç kişiye mesaj atacağım birazdan facebook üzerinden, bu konuyu görenler olursa yine bize ulaşabilirler. İlerisi için güzel şeyler çıkacak hepimiz için.

Ayrıca Evis bu haftalık boş geçmeyelim diye bence siz bir resim paylaşın isterseniz. Haftaya kadar tanıdık bir illustrator ile konuşmaya çalışalım :)

Çevrimdışı Evis

  • **
  • 307
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #10 : 18 Nisan 2015, 23:56:11 »

Spoiler: Göster
Resmi şöyle bırakayım o zaman. Hikayeyi yarın ya da ertesi gün eklerim. Hiç biri içime sinmedi yazdıklarım. :) kargasiz'a düzenleme için teşekkür ediyorum. :)

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #11 : 19 Nisan 2015, 10:44:51 »
Spoiler: Göster
Çok güzel bir konu bu, yalnız benim sizlerden bir ricam olacak. Kurallara paylaşılan resmin kaynağına da link verme zorunluluğu ekleyebilir miyiz? Resimlerin sahiplerinin de kredi alması gerek, yavaş yavaş kullandığımız resimleri kaynağına yönlendirme ve referans verme alışkanlığını da edinmiş oluruz böylece. Resmin üzerine tıkladığımızda onları aldığınız sayfaya yönlendirmesi yeterli olacaktır. (Üstteki iki resim için kaynağı ben verebilirim gerekirse.)
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı Evis

  • **
  • 307
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #12 : 20 Nisan 2015, 02:49:43 »
Söyleyeceği kelimelerin içinde bu şehrin ruhu vardı. Kelimeler o doğduğunda üzerine yıkılan bir görev gibi gün geçtikçe, hazırlıklar sona yaklaştıkça büyümüştü ve şimdi doğma vaktiydi. Sokak boyunca uzanan tabelalar siluetini siyahın uç noktalarına taşıyordu. Gösterişi sevmezdi, korumaya ihtiyacı yoktu. Arkadaşları bu katmanlı şehrin göbeğinde korku ve ümitle onu bekliyordu. Tepesinden geçen şu b.ktan, yağ akıtan kruvazörleri görmezden geldi ve şemsiyesini düzeltti.

İnsanlar anons yüzünden Kat1 Merkez Binası'ndan uzaklaşarak meydana gitmeye çabalıyordu. Araçlar trafik olmuş ve yolu tıkamıştı. Bu iyiydi, ne kadar izleyici o kadar etki demekti. Saat Ara'ya gelmişti. Koşmaya başladı. Mutluydu. Bitiyordu. Yükten kurtulmak ve hep birlikte bir doğumu başlatmak için koştu. Kalabalığı gördüğünde yaşlı dudakları kıvrıldı.

'' Şehir bir mezarlık. '' dedi bütün gücüyle haykırarak. Meydanın ortasında yükselen hasarlı kruvazörün üstünde, toplanmış Kat1 insanlarına bakıyordu. '' Ölümün fısıldandığı duvarlarla yükselmiş bir mezarlık. Bu mezarlığı yıkmak için geldim. Bekçilerinden ve satıcılarından kurtulmak için. '' Kat1, gözlerinin altında birikmiş kirle kendisini izliyordu. Zayıftılar, korkmuşlardı ama vakit gelmişti.'' Gökyüzünü görmek için anılarımdan arındım, uyanın ve duyun gerçekliğin sesini. '' Merkez'den gelen gürültü ve giderek yaklaşan dumanla irkildiler. Kat1 Merkez Başkanı hasarlı kruvazörden inerek talimatlar vermeye başladı...

Çevrimdışı Laughing Madcap

  • ****
  • 960
  • Rom: 51
  • The Oncoming Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #13 : 20 Nisan 2015, 22:41:29 »
Spoiler: Göster
@Evis; Bir an Caprica'ya gittim oradan da Contiuum'a döndüm. Öyküleştirilmesi hatta senaryolaştırılması içten bile değil, o havayı çok güzel yakalamışsın.


"...Bunun üzerine Şirketler Birliği Başkanı Harrison Gatten bir açıklama yaptı ve iddia edilenin aksine Döteryum rezevlerinin en az 20 sene daha idare edeceğini söyledi. Holo-Kimlik skandalı ve tarım ürünlerinin fiyatlandırılmasındaki tutarsızlık hakkında ise herhangi bir açıklamada bulunmadı. Şimdi hava durumunu öğrenmek için Mark Pitsbourgh'a dönüyoruz, Mark?"

Hologram bir an için titredi ve görüntüye başka birisi eklendi.

"Kate, Hava Tahmin Grubunun son verilerine göre Greytown bölgesinde bir iki dakika içinde şiddetli bir yağmur bekleniyor. Yağış yaklaşık 12 dakika sürecek. Daha kapsamlı ve uzun dönemli tahminler için "Hava Nasıl?" uygulamasını Holo-Kimliğinize indirebilirsiniz; hem de aylık 20 kredi gibi cazip bir fiyatla!"

Hologramı kapatıp oturduğum yerden kalktım ve gerindim. Aslında bu kadar ara yeterdi ama acıkmıştım ve buzdolabının kapağını açıp içini seyrettiğim dakikalardan öğrendiğim kadarıyla, yemek yemek için dışarı çıkmam gerekiyordu. Yani çoğu insan gibi dışarıda çalışıp evde yemek yerine, evde çalışıp dışarıda yemek yiyecektim.

Bana göre hava hoştu aslında ama genel olarak hava hoş değildi. Hava Tahmin Grubu birazdan yağmur yağacağını söylemişti ve o herifler genelde yanılmazlar. Henüz yağmurdan korkacak kadar kafayı yememiştim o yüzden bu durum dışarı çıkmamı engellemedi. Dış kapıyı açtığımda bir an duraksadım, yağmur başlamıştı bile. Apartmanın önünden geçen şemsiyeli kadını görünce şemsiyemi almayı unuttuğumu farkettim ve hatamı telafi etmek için geri döndüm. Basamakları ikişer ikişer çıkmayı hedefliyordum ki ilk basamakta durdum.

Mars'ta koloni kuracak kadar gelişmiş teknolojimiz var ama yağmurda ıslanmayalım diye şemsiye kullanıyoruz. Dönüp apartmanın açık olan kapısından dışarı baktım ve bir süre yağmuru izledim. Yağmurda ıslanmayalım diye Hava Tahmin Grubu çok hassas aletler ve hesaplamalarla bize gerekli bilgiyi önceden vermişti. Vermişti ki şemsiyelerimizi yanımıza alalım. Uzayda yolculuk yaptığımız, kanseri yendiğimiz çağda yağmurdan korunmak için şemsiye kullanalım.

Kabul, bu beni biraz eğlendirmişti ama bir o kadar da korkuttu. Ne ara bu kadar sıkıcı olduk ki biz? Omuz silkip apartmandan dışarı çıktım ve ellerimi ceplerime sokarak sokakta ilerlemeye başladım.

Hava Tahmin Grubu çalışmaya başladığından beri gezegende ilk kez ıslanan ahmak bendim herhalde. Bu aynı zamanda beni yağmurun tadını çıkartmayı anımsayan ilk insan yapıyordu ki... vay be.

Kendimi çok aykırı ve özel hissederek, en yakın proto-restoranına yöneldim.
Attention all planets of the solar federation
We have assumed control.

Çevrimdışı Evis

  • **
  • 307
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« Yanıtla #14 : 21 Nisan 2015, 00:32:47 »
Spoiler: Göster
Teşekkür ederim. Söylediğiniz dizileri de not ettim ileride izlemek için. :)

Hikayende yine resimdeki detayı yakalamışsın ve garip şekilde bununla büyük bir meseleyi anlatmayı başarmışsın. Kısa olmasına rağmen resimdeki havayı hissettiriyorsun. İnsanın yüzünde tebessüm oluşuyor, kafa o arada düşüncelerde tabi; adam haklı. :)