Kayıt Ol

Daily Planet – 18.03.2015 (#2)

Çevrimdışı Marius

• 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
« : 18 Mart 2015, 23:54:03 »

İyi haftalar pek sevgili çizgi roman dostları!

Bu hafta üzülerek bildirmeliyim ki geçen hafta söylediğim sayılardan ikisine yer veremedim. Coffin Hill #16 ve Spider-Man & The X-Men #4 bölümlerini maalesef pek detaylı inceleme fırsatım olmadı. Üstelik ikisinde de emin olamadığım ve yazdığımda yanlış anlaşılabilecek, çok önemli birkaç kısım olduğundan bu haftalık onlara yer vermek istemedim. Umuyorum sonraki bölüme kadar bunu konuşacağım. Bu yüzden affınıza sığınarak bu haftayı özürlerimle açıyorum.

Ancak bu hafta, sonraki haftaları yönlendirecek bir şey yapmak istiyorum. Okumak isteyip de nereden başlasam bilemiyorum dediğiniz bir kahraman, seri, hikaye mi var? Bir seriyi merak ediyor ve başlamadan önce incelememi mi istiyorsunuz? Bana ulaşıyorsunuz efendim! Sorulan sorular doğrultusunda bir hem size kişisel cevap vereceğim hem de aynı sorundan mustarip kişiler için o haftaki köşemde detaylı bir şekilde inceleme ile yer vereceğim.

Buyrun buradan bu haftaki sayılara birlikte göz atalım.
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2015, 00:02:22 »
Zavallı Spidey... Ezdiler, yok ettiler cânım kahramanımı. Nerede o eski serüvenler? Pof :( Spawn: Ressurection'ı ise ilk defa gördüm *-* Çok meraklandım!

Injuctice'i okumayı bırakmıştım bak. Yeniden ivme kazanmasına sevindim, bunu da ben senin sayende öğrenmiş oldum :) Devam edelim bakalım, Marius diyorsa bir bildiği vardır. Ama sadece yemek ve çizgi-roman konularında... :P

Ellerine sağlık, çok güzel gidiyor cidden. Devam devam...

Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2015, 00:06:21 »
Benim en çok ilgimi çeken Spawn serisi ve sanırım şu yorumdan sonra başlayabilirim kısa sürede.

Ellerine sağlık, yine dolu dolu ve kıskandırıcı bir bölümdü!
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Marius

• 1109
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2015, 00:07:45 »
İçimiz yanıyor abi Spidey için :P Ama Spider-Gwen'i bir denemeni öneririm. Ne kadar iyi olduğuna şaşıracaksın bence. Ayrıca Spider-Man hayranı biri olarak Spawn'ı kesin seversin diye düşünüyorum. Nasıl kaçar senden yahu? :)

Teşekkür ederim Hakan ve İhsan abi. :)

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Mart 2015, 00:12:21 »
Spawn'ı biliyorum. Türkiye'de basılan sayılarını okumuştum zamanında, hatta koleksiyonumda dururlar hâlâ. Filmini de izlemiştim tabii. Resurrection adında yeni bir serinin başladığını ilk defa duydum demek istemiştim aslında :) Takibinizdeyim efem...
Try to hide if you dare.

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
« Yanıtla #5 : 19 Mart 2015, 01:21:17 »
Senin hatırına Constantine'e başlıyorum, pişman olursam dayak var. ;D

Heves veren bi köşe oluyor, takipteyiz.

Çevrimdışı Denaro Forbin

• 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
« Yanıtla #6 : 19 Mart 2015, 01:46:14 »
Ben tebrik mesajı yazmamışım, şimdi fark ediyorum.

Artık haftalık dizi takip eder gibi takip ediyorum bu köşeyi de, harikasın ağbi! Çizgi roman sevmeyen kişileri bile başlatırsın bu yazılarla valla.

Çevrimdışı Marius

• 1109
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 19 Mart 2015, 01:51:45 »
Senin hatırına Constantine'e başlıyorum, pişman olursam dayak var. ;D

Yakışıklı yüzüme vurma yalvarırım, karnıma falan vur.  :(

Okuyabileceğin en iyi Constantine hikayelerinden biri. Bir de öyle upuzun da gitmiyor. Tam dizisi de çıkmışken yeni başlayanlar için bir de çizgi roman çıkartalım demişler. Dizisinden kat kat daha güzel olmuş bu. :)

Ben tebrik mesajı yazmamışım, şimdi fark ediyorum.

Artık haftalık dizi takip eder gibi takip ediyorum bu köşeyi de, harikasın ağbi! Çizgi roman sevmeyen kişileri bile başlatırsın bu yazılarla valla.

Ben de kimse okumuyor diyordum... Çok teşekkür ederim Bahri :) Neyden başlamak istersen daima sorabilirsin.

Çevrimdışı Lordmuti

• 1123
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 19 Mart 2015, 16:21:47 »
Sübhanallah kardeş ibretlik paylaşıyorsun. Bu kadar seriyi aynı anda takip edebilmene de helal olsun diyorum. Soru sorun cevaplayayım demişsin, buradan sorarak yanlış bir şey mi yapıyorum bilmiyorum ama artık çok geç, yazıyorum bile soruyu.

Ben çizgi roman okuyan biri değilim, bir türlü ısınamadım resimli kitaplar okumaya, sayfalar boşmuş gibi geliyor. Tabii bu benim kendi sığırlığım; ama çizgi roman evrenlerini seviyorum. Wiki'lerden neler olmuş neler bitmiş okuyorum. Marvel için konuşursam Civil War neymiş, Inhuman kimmiş, Thor nasıl kadın oluyormuş, Marvel evrenleri neden çarpışıyormuş vs. hep merak edip inceledim. Çizgi romanların kendilerini değil de haberleri, incelemeleri, wikileri falan okuyorum yani. Bir de dizileri/filmleri izliyorum. Tatlı su çizgi romancısıyım tam. Bir tek Watchmen ve Killing Joke'u çizgi roman olarak okudum.

Özetle çizgi romanların sadece "roman" kısmıyla ilgilenen kişilere bir diyeceğin var mıdır? Yanlış mı yapıyorum, evlerime ateşler mi salınsın? Bak şunu okursan işin çizgi kısmını seversin diye tavsiyen var mıdır? Yoksa allah beni nasıl biliyorsa öyle mi yapsın?

İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 19 Mart 2015, 16:45:43 »
Ben çizgi roman okuyan biri değilim, bir türlü ısınamadım resimli kitaplar okumaya, sayfalar boşmuş gibi geliyor.

Bunu, bunu, bunu... Bunu alın buradan! Yıkıl, densiz!
Try to hide if you dare.

Çevrimdışı Marius

• 1109
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Mart 2015, 17:10:49 »
Ben çizgi roman okuyan biri değilim, bir türlü ısınamadım resimli kitaplar okumaya, sayfalar boşmuş gibi geliyor.

Bunu, bunu, bunu... Bunu alın buradan! Yıkıl, densiz!

İhsan abiye katılmakla birlikte bunu anlayışla karşılayabilirim :P Çizgi roman okurken sadece baloncukların içindeki bir kaç cümleye bakmazsın. Asıl bakman, dikkat etmen gereken şeyler çizimlerdir. Bazıları o kadar detaylı olur ki çok uzun süre bakabilirsin. Zaman zaman farklı çizgi roman yayıncıları diğerlerine göndermeler yapar arkaplanlarda. Çeşitli easter eggler dolu olabilir. Bunları yakalamak çok zevk işi oluyor bir süre sonra. Hazır Marvel evreniyle ilgili çok şey de biliyorken okurken bu çizimlere dikkat edersen çok zevk alabileceğin çokca seri var.

Öte yandan tamamen aksiyondan oluşan çizimler çizgi roman literatüründe çokça yer kaplıyor. Nasıl diğerlerinde detay aramak hoşuma gidiyorsa bunların içime de kendimi koymaktan inanılmaz zevk alıyorum.  :D

Bunun kişiye özgü olduğunu düşündüğümden tavsiye verebilir miyim emin değilim. Lakin çizimlerine baka baka doyamayacağını düşündüğüm bir kaç seri ya da çizer önerebilirim.

Özellikle Inhumans ile ilgili şeyler okuyarak çok ama çok şiddetli bir spoiler yediğin için zevk alabilir misin Marvel evreninden bilmiyorum lakin biraz diğer kahramanlardan uzak bir şey önereceksem Alex Maleev ve Bendis ikilisinin tüm Daredevil hikayeleri olur. Sıradan serilerin çizimleri pek detaylı değildir, basit kalıplara konurlar çünkü asıl önemli olan kahramandır. Etrafındaki dünya ise sadece onların oyuncağı gibi görünür. Bu ikili bize yaşayan bir dünya sunuyor. İçine girdiğinde duyguları şiddetli bir şekilde yaşayabilirsin.

Farklı bir şey istersen de Blacksad ikinci önerim olur. Bu da olabilecek en canlı dünyaya sahip çizgilerden biridir.

Nasıl şeyler sevdiğini bilmediğimden şimdilik sadece bunları öneriyorum yoksa sonu gelmez yazacaklarımın. :)

Çevrimdışı Lordmuti

• 1123
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Mart 2015, 17:32:00 »
Ben saf ve temiz duygularımla gelmiştim, beni neden hor görüyorsunuz? Neden örseliyorsunuz =(

Öneriler için teşekkürler, onları bulup okumaya çalışacağım. Hikayeyi görmek için sayfaları hızlı hızlı çeviriyordum zaten ben, baştan yanlış yapıyormuşum. Yavaş okumayı deneyeyim :)

İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı TheWalkingIdeas

• **
  • 348
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 19 Mart 2015, 17:55:17 »
Hikayeyi görmek için sayfaları hızlı hızlı çeviriyordum zaten ben, baştan yanlış yapıyormuşum.

Ahaaha işte bu, tam benim kafa :D Çizgiroman konusunda yakın görüşlerdeyim ben de, o yüzden önerileri üstüme alınıyorum. :)

Yeni başlamış olduğunuz bu çalışma da çok özenli duruyor, foruma ve özellikle portala canlılık kattı. Teşekkür ederim devamlılığı baki kalır umarım.
"Sahtekârlığın evrensel düzeyde egemen olduğu dönemlerde, gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir."

Çevrimdışı Grayswandir

• 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 19 Mart 2015, 18:16:17 »
Ben saf ve temiz duygularımla gelmiştim, beni neden hor görüyorsunuz? Neden örseliyorsunuz =(

Öneriler için teşekkürler, onları bulup okumaya çalışacağım. Hikayeyi görmek için sayfaları hızlı hızlı çeviriyordum zaten ben, baştan yanlış yapıyormuşum. Yavaş okumayı deneyeyim :)

Bizim gibi 19276812 sayfalık kitapları tek nefeste okuyup "ANOTHER!!" diye bağıran insanlar için zor cidden. Ben de alışamadım, zaten nadiren okuduğum çizgi romanları da 1 saatte bitirip sonra verdiğim paraya üzülüyorum. :/
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı kargasiz

• 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 19 Mart 2015, 18:41:44 »
Murat'a ben de katılıyorum ya, neredeyse tüm Marvel ve DC evrenleri hakkında, Spawn, Walking Dead gibi diğer evrenlerin karakterleri hakkında birçok detayı araştırmayı okumayı çok seviyorum. Fakat ben de çizgi romanlara bir türlü alışamadım, hangisini açtıysam kapatmam fazla uzun sürmedi şimdiye kadar.

DC'nin karanlık ve karakter gelişimine dayalı dünyası tam benim ilgi alanım. Bana da varsa eğer böyle öneriler ben de uzunca bir süre için son bir kez daha deneyebilirim şansımı :)