Kayıt Ol

Yazın Sanatı ve Yaratıcı Yazarlık - Ray Bradbury

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü

“On iki yaşımdan itibaren her gün en az bin sözcük yazdım.” -Ray Bradbury

Ray Bradbury’nin yazma serüvenini ve yazın sanatı hakkındaki engin tecrübelerini paylaştığı ünlü kitabı “Zen In The Art Of Writing” nihayet dilimize kazandırıldı.

Bilimkurgu, fantazya, korku ve daha nice edebiyat türlerinde kalem oynatan Amerikalı dev yazar, senarist ve daha fazlası… Konu Bradbury olunca, kendisine etiket bulmak bir hayli kolay zira.

Ülkemizde en çok okunan/bilinen eseri hiç şüphesiz distopyanın baş tacı olan Fahrenheit 451. Kara dörtleme olarak anılan “distopik romanlar” dizisinde kendisine yer bulan eser, yakın bir gelecekte, itfaiyecilerin görevinin artık kitap yakmak olduğunu anlatıyordu. Televizyonlarının başında duyarsızlaşan, kitaplara düşman bir toplum portresi çizen Bradbury, eminiz ki sizleri de kitaplara bir adım daha yakınlaştırmıştır.

İşte böylesine büyük bir ustadan, Ray Bradbury’den yazma sanatı üzerine bir kitap geliyor! Dilimize “Yazın Sanatı ve Yaratıcı Yazarlık” adıyla çevrilen Zen In The Art Of Writing, Altıkırkbeş Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini almaya başladı.

Alıntı
Ray Bradbury, Mars’tan getirdiği parçaların üzerinde bulunan garip simgeleri bu sefer bizler için çözümlüyor.

Yazın hayatı boyunca moral bozucu ve keyif verici birçok uçuk kategoriyi bir araya getirme becerisiyle bizleri karşılayan Bradbury, “canavarlar, iskeletler, sirkler, karnavallar, dinazorlar ve Mars” arasındaki bağlantıları nasıl kurduğuna ilişkin ipuçlarını, herkesi aynı kuşku tüneline bindirerek anlatıyor. Her gün en az bin sözcük yazamadığımız bir yaşamdan en fazla ne bekleyebiliriz ki?

Deniz Kurt’un çevirisi ile kitaplıklarımızı süsleyecek olan eser toplamda 152 sayfa; fakat eminiz ki Bradbury yine o meşhur yeteneğini konuşturup, az sayfada çok şey anlatacak bizlere. Her yeni sayfada ondan daha çok şey öğrenecek ve neden bu kadar büyük bir yazar olduğuna şahitlik edeceğiz.

Dileriz Altıkırkbeş Yayınları bu sefer yayınladıkları büyük isimlerle doğru orantılı olarak iyi bir editörlükle ve kaliteli bir baskıyla çıkar karşımıza. Çünkü hem o güzelim kitapları hem de fantastik edebiyata el atmış ilk yayınevlerimizden birini bu durumda görmek içimizi yakıyor. Bir de keşke orjinal kapağı kullanılsaydı… bu gri ve devlet dairesi yüzlü kapak ustanın o renkli diline hiç yakışmıyor doğrusu.

Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz:

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin, M. İhsan "mit" Tatari

Çevrimdışı Laki Mannelig

  • *
  • 19
  • Rom: 2
  • Mor Çölün Beklenen Varisi
    • Profili Görüntüle
Üzülerek ve utanarak itiraf etmem gerekir ki Fahrenheit 451'i ne kadar ilgi çekici bir konusu olsa ve distopyalar arasında kült eser olarak anılsa da okumadım hâlâ. Lâkin yazma sırlarını paylaşan başarılı, adından söz ettirmiş yazarların bu tür kitapları ilgimi çekiyor. Önümde yabanıllar gibi umutsuzca ve bir o kadar cesurca saldıracağım bir Duvar gibi duran sınavı bir atlatayım da... Eminim ilk kitapçı ziyaretimde  gözlerim raflarda ''Yazın Sanatı''nı arıyor olacaktır. Konu için teşekkürler.
''Herkes ölür, ama herkes gerçekten yaşayamaz.''

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yazın Sanatı ve Yaratıcı Yazarlık - Ray Bradbury
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2016, 13:29:04 »
Geçenlerde okudum. Çok hoş ve oldukça faydalı bir kitap. Bence yazmak konusuyla ilgilenen herkes okumalı...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark