Kayıt Ol

Neil Gaiman’ın Aradünya Serisi Üçüncü Kitaba Ulaştı

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü

Neil Gaiman ve Michael Reaves’in ilk olarak 1996 yılında Dreamworks için animasyonlar kaleme aldıkları sırada ortaya çıkan bir fikri geliştirmeleri sonucu ürettikleri Ara Dünya (Interworld) Serisi, 3. kitaba ulaştı!

Dreamworks yetkililerinin zamanında “çok karışık” diyerek redettiği senaryoyu yıllar sonra geliştirerek basit bir dille romana dönüştüren Gaiman ve Reaves, kitabı Harper Collins aracılığıyla raflara sürmeyi başarırlar. Bu andan sonra ise kitap için sinema ve dizi teklifleri yağmaya başlar.

Serinin ülkemiz sınırları içerisine gelişi ise 2012 yılına dayanıyor. Neil Gaiman eserlerine gereken önemi veren İthaki Yayınları tarafından Ara Dünya adı ile çevrilen eser, bilimkurgu ve fantastiği harmanlamasıyla ünlü. Ancak ülkemizde sadece ilk kitabı yayınlanmıştı.

Eternity’s Wheel (Sonsuzluk Çarkı) adlı serinin üçüncü kitabının yazar kadrosuna, Michael Reaves’in kızı Mallory Reaves’in eklendiğini belirtmekte de yarar var. Böylelikle üç yazarlı bir roman çıkmış oluyor ortaya.

Konusu ise şöyle:

Alıntı
Çok satan Ara Dünya serisine yürekleri ağza getiren bir son geliyor. Neil Gaiman, Michael Reaves ve Mallory Reaves’in birlikte yazdığı Eternity’s Wheel (Sonsuzluk Çarkı); zaman ve uzay yolculuğu, büyü, bilim ve kendi kaderiyle yüzleşmesi gereken genç bir adamın cesaretiyle dolu.

Yalnızca ilk kitabı yayımlayan İthaki Yayınları’nın çeviride ve redaksiyonda sınıfta kaldığı da bir gerçek. Gönül ister ki, ilk kitap gözden geçirilmiş haliyle tekrar yayımlansın ve ardından da serinin diğer kitaplarını okuma şansına erişelim.

İlk kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Spoiler: Göster


Haber: Bülent "periyodik neşriyat" Özgün, B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin