Kayıt Ol

Yeni Dünya - Oyun Materyalleri

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Yeni Dünya - Oyun Materyalleri
« : 25 Haziran 2015, 14:35:39 »
KURALLAR (bu bir linktir, tıklayınız!)


Harita
Harita çok büyük, daha da büyüyecek siz keşfettikçe.
http://i.imgur.com/rmIdU1C.png şuradan ayrı sekmede açabilirsiniz.

Spoiler: Göster



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni Dünya - Oyun Materyalleri
« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2015, 12:17:49 »
Karakter Yaratmak

Herkes bir kaptan olarak oyuna başlayacak, daha sonra seçimlerinize göre farklı şeyler de olabilirsiniz. Oyun başlamadan önce katılan herkes aşağıdakileri doldurup bana özel mesaj atsın, ben de şurada örneğini görebileceğiniz üzere bir adet google belgesini sadece size yollayacağım, burada kaptanınız, geminiz ve tayfalarınızla ilgili her şeyi görebileceksiniz.

Oyun başlamadan önce doldurup bana yollamanız gereken şeyler şunlar:

İsim:
Yaş:
Cinsiyet:
Bağlılık: Hangi ülkeye bağlı olarak başlayacağınız ve bu ülkenin size verdiği mesleki puanlar. Ülkeler listesinden seçeceksiniz. Einfergel Cumhuriyeti seçenler bir adet seçmeli mesleki puanlarını belirtmeyi unutmasın.
Erdem ve Kusur: Listeden seçip yazın, bunlara uygun hamle yazmak bonus getirir. (Speşyıl tenks tu Melekler ve Şeytanlar)
Karakter Tasviri: Boyunuzu posunuzu, şeklinizi şemalinizi anlatın.
Özgeçmiş: Uzun, süslü, edebi olması şart değil. CV'lerde yazan şeyler gibi madde madde olabilir, şurada doğdu şu işlerde çalıştı, şunlarla ilgileniyor vs. gibi.


Özellik Puanları
Fiziksel, zihinsel ve sosyal alanlarında en başta 1 puanınız var.
5 puanı bu üç özelliğe bir tanesi en fazla 4 olacak şekilde dağıtacaksınız.
Özelliklerin altında yer alan yetenek puanları var, bunlara da ilgili özelliğin 3 katı kadar puanı dağıtacaksınız.
Yetenek puanları da özellikler gibi oyun başında en fazla 4 olabilir.
Burada yer almayan mesleki puanlar var. Bu mesleki puanları özgeçmişinize göre ben vereceğim.
Seviye atladığınızda da yetenek ya da özellik puanlarınız en fazla seviyeniz+3 kadar olabilir.

Fiziksel: 1+?
-Çeviklik: 0
-Menzilli Saldırı: 0
-Yakın Dövüş: 0

Zihinsel: 1+?
-Bilgi: 0
-Sezgi: 0
-Uygulama: 0

Sosyal: 1+?
-İkna: 0
-Liderlik: 0
-Rol Yapma: 0


Cüzdan: 25.000 Altın
Bu altınla kendinize silah ve zırh, gemi/gemi geliştirmesi, erzak ve cephane alacaksınız.
Başlangıçta sadece bir adet gemi alacaksınız ve o sizin asıl geminiz olacak. İsterseniz, kalan paranız da yetiyorsa, oyun başladıktan sonra başka gemiler alabilirsiniz.
Gemi aldığınızda içinde her şey geliyor silahlar dahil, pazardan top/mancınık almayın ayrıca.
Subaylar, serdümen ve kıdemli tayfaları oyun başladıktan sonra oyun içinde bulacaksınız, onları şimdilik hiç karıştırmayın.



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni Dünya - Oyun Materyalleri
« Yanıtla #2 : 26 Haziran 2015, 13:35:24 »
Ülkeler Hakkında

Şu anda haritada gördüğünüz iki tane kara parçası var büyük. Bunlardan daha büyük olanı yüzyıllar önce bir imparatorluk tarafından tamamen fethedilmiş, daha küçük olanı ise tarihi kayıtların tutulmaya başlandığı zamandan beri aynı sınırlara sahip. Büyük kıtadaki imparatorluk yaklaşık yüz elli yıl önce özgürlük, eşitlik gibi fikirlerin yayılması sonucunda yıkılmış ve parçalanmış.

Pendros İmparatorluğu(Haritadaki mor), imparatorluğun başkentinin bulunduğu bölgede kraliyet ailesinden geriye kalanlar tarafından adı imparatorluk olsa da gerçekte bir krallık olarak devam ettiriliyor. Nihai amaçları imparatorluğu tekrar ayrılamayacak kadar sağlam bir şekilde yeniden kurmak. Çevreleriyle ilişkilerinde kendilerini üstün gören, düşmanca tavırları nedeniyle pek başarılı değiller. Ayrıca içerideki lordlar da kafalarına göre iş yapıyor, merkezi yönetim rekabetçi tutum nedeniyle zayıf. Tüm bunlara rağmen dünyanın süper gücü onlar, eğer kendilerini toparlayabilirlerse amaçlarına ulaşmaları çok yüksek bir ihtimal.

Einfergel Cumhuriyeti(Haritadaki kırmızı), imparatorluğun yıkılmaya başlamasından elli yıl kadar önce yönetimini değiştiren bir devlet. Eskiden düklük olan bu topraklarda bir halk devrimi başlamış ve halk galip gelmiş. Soyluları devirerek demokratik bir yönetime geçmişler. Burada başlayan fikir akımları da zaman ilerledikçe Pendros İmparatorluğu'nun parçalanmasına ön ayak olmuş. İmparatorluk'ta isyanlar başladığı sıralarda Einfergel de boş durmayıp isyancıları desteklemekten geri kalmamış. Günümüzde de hala özgürlük fikirlerinin en büyük destekçisi bu cumhuriyetin şu andaki tek dostları Ghaccio ve Caballo gibi duruyor.

Ghaccio Düklüğü(Haritadaki turuncu), Einfergel ile çok uzun süren bir dostluk ve ittifak içindeki paladin ruhlu savaşçıların yaşadığı bir bölge. Burada yaşayanlar savaşı büyük bir onur ve sorumluluk olarak görüyor, askeri alanda kendilerini en üst düzeyde tutmaya büyük önem veriyorlar. Einfergel daha bir monarşi iken iki tarafın soyluları arasında yapılan evlilikler ve yüksek onur anlayışları nedeniyle Einfergel ile kırılmaz denebilecek bir ittifakları var. Ancak bu ittifak, güneydeki komşularında cumhuriyetin kurulması ve soyluların ortadan kaldırılması ile biraz sarsılmış gibi. İttifaklarının soylularla yapıldığını, zamanında soyluları koruyup devrimcilere karşı savaşmaları gerektiğini düşünen Ghaccio şövalyelerinin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Malhonette Krallığı(Haritadaki açık mavi), imparatorluk yıkıldıktan sonra kurulan krallıklardan belki de en şanslısı. Kraliyet ailesinin prestiji ve deniz ticaretindeki son liman olma konumları nedeniyle avantajlılar. Dünyanın dört bir yanından her tür zevki ve sefayı arayan insanlar buradaki limanları dolduruyor. Pendros hariç herkesle iyi ilişkiler kurup ticari güçlerini arttırmak gibi amaçları var. Gelecekte ise Pendros'a karşı bir harekatın merkezi olacaklarına dair dedikodular ortalığı bulandırmış durumda.

Caballo Cumhuriyeti(Haritadaki yeşil), imparatorluk parçalandıktan sonra Einfergel'in en çok etkisinde kalan bölge. Eskiden bir düklük olan ülkede, soylular kendilerinin öldürüleceğinden çekinerek cumhuriyet ilan etmişler. Ama daha demokratik dostlarının aksine bir halk meclisi değil yine soylular tarafından yönetilen bir meclis var. Aklıselim ve adil yöneticilerin başa geçirilmesi nedeniyle halk şu anki durumdan memnun gibi görünüyor. Bu ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri Cabrassi'de bulunan altın madenleri, bir diğeri de balıkçılık. Denizcileri meşhur, deniz ticaretinde önemli bir yere sahipler. Caballo'nun yeni dünyayı keşfeden ilk devlet olması bu nedenle hiç kimseyi şaşırtmamış.

Kerak Krallığı(Haritadaki Sarı), imparatorluğun yıkılması ile ortaya çıkan krallıklardan biri. Ülkenin büyük kısmı çöllerle kaplı; ancak özellikle kuzeydeki nehirlerin suladığı verimli ovalar sayesinde Pendros'tan sonra en kalabalık nüfus burada. Kerak Krallığı her tür inanca olan hoşgörüsü ve Caldeum Akademisi ile meşhur. Kendine saygıdeğer bir bilim insanı diyen hemen herkes, Caldeum'da öğrenim görmüş olduğu için burası bilim ve teknolojinin gelişme noktası. Kuzeydeki komşuları ile hem nehirler hem de inanç konusunda sıkıntılar yaşasalar da Keraklı insanlar barış içinde yaşamanın yollarını arıyor.

Hjotar Krallığı(Haritadaki koyu mavi), imparatorluk yıkıldıktan sonra en fazla iç karışıklığın yaşandığı bölgelerden biri. Ancak bu durumları bazılarının mucize bazılarınınsa şarlatanlık dediği olaylardan sonra çok kısa sürede düzelmiş. Bölgedeki lordların birbiriyle olan savaşı herkesi zayıflatmışken ortaya daha önce adı sanı duyulmamış bir adam çıkıp gerçekte tek bir tanrı olduğunu ve kendisinin de tek tanrının yeryüzündeki sesi olduğunu iddia etmiş. Daha sonra nasıl olduğundan kimsenin emin olamadığı şekilde destekçilerinin sayısı çığ gibi büyümüş ve kısa sürede kendisini Yüce Peygamber-Kral ilan ederek bölgeye düzen getirmiş. Peygamber-Kral'ın soyundan gelenler de ataları gibi dinlerini yaymak amacıyla savaşmaktan korkmamışlar. Günümüzde bu cihat eskisi kadar hızlı ilerlemese de Hjotar'ın nihai amacı hala tüm dünyaya, özellikle de Kerak'taki dinsizlere, hak yolunu göstermek.



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.