Kayıt Ol

Anket

yazarlığım nasıl?

iyi
0 (0%)
orta derece
0 (0%)
kötü
1 (100%)

Toplam Oy Verenler: 1

Rollen

Çevrimdışı zerhanda

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Rollen
« : 01 Temmuz 2015, 00:33:36 »
                                                          BÖLÜM-1 KADERİNDE YAZILANLAR


Koş koş koş hemen arkanda. Hayıır aelaar olamaz hayır nolur bunun bir kabus olduğunu söyleyin dostum her şey benim yüzümden oldu. Ne olur beni affet...

                                                      
                                                       VE BUNDAN 6 AY ÖNCE



Çok küçük bir köyde yaşayan iki genç varmış. Bunların biri rollen diyeri ise aelar  rollen sarışın dağınık saçlı,mavi gözlü,esmer ve giyimine önem veren biri. Aelar ise siyah saçlı,önü dikik,kahverengi gözlü ve biraz pasaklı bir biçimde giyiniyo.r Bu iki genç çok iyi arkadaşlar neredeyse kardeş gibi samimilerdi. İkisi de annesiz babasız büyüdüler onlara köydeki en yaşlı adam bakardı. Bu yaşlı adamın ismi ryen beyaz ve uzunca sakalları var saçları biraz dökülmüş bir şekilde ve elinde bir bastonu var oda rollen gibi mavi gözlü,Çoğunlukla beyaz giysi giyer. Bu köydeki herkez tarımdan ve hayvancılıktan geçimini sağlıyordu. Fakir bir köy olmasına rağmen köydeki herkez mutluydu. Taaaki saion krallığı bu köye saldırana kadar.

Saion krallığın kralı çok kötü ve zalim biriydi. Saion krallığı bütün küçük köylere saldırıp gereken bağzı şeyleri alıp oradan gidiyorlardı ve tabi o köydeki herkezi öldürüyormuş birini bile canlı bırakmıyorlarmış. Rollen ve aelar hemen ryen’ın evine giderler. Ryen hemen rollen’i ve aelar’ı içeri aldı. Bu ihtiyarın gizli biyerde yer altı tüneli vardı. Bu tünelden hiç bahsetmezdi o tüneli takip ettiler ve küçük bir kulubeye çıktılar rollen sordu burası neresi diye. Ryen cevap verdi burasını zamanında ben yaptım  Acil birşey olursa ve kaçmam gerekirse bu tüneli ve kulubeyi yaptım dedi.  Ryen siz ikiniz burdan uzağa gitmelisiniz tehlikedesiniz  dedi. Ardından aelar peki ya nereye gidebiliriz dedi. Ryen bildiğim bir krallık var çok ama çok uzakta eyer o krallığa gidip benim ismimi verirseniz sizi içeri alırlar ve orada siz daha güvenli olursunuz dedi. Rollen peki ya sen neden bizimle gelmiyorsun dedi. Ryen ben çok yaşlandım siz gidin siz daha çok gençsiniz dedi.ryen bu iki gençde görmüşdü içlerindeki gücü.

Rollen hayır sen olmadan bende gitmem dedi. Aelar evet ya sende bizimle gelirsin yada bizde gitmeyiz dedi. Ryen biraz yüksek sesle anlamıyorsunuz ben o yolculuğu yapamam ve o krallık dışında başka bir seçeneğimiz yok benim fazla vaktim kalmadı dedi.Rollen hayır dedi seni bırakmam.Ryen benim sözümü dinleyin eyer birazcık hatırım varsa beni burada bırakıp siz o krallığa gidersiniz dedi.Ryen bir harita verdi bu krallığa gitme yolunu çizdi.Aelar olamaz bize bu kadar sene baktın ve şimdi biz seni burada bırakacağımızımı sandın dedi.Ryen belinden bir bıçak çıkardı ve kendine sapladı.Rollen ve aelar bağırmaya başladılar. Neden yaptın diye bağırıyordular. İhtiyar yerdeyken rollen yaklaş dedi. Rollen ihtiyara doğru yaklaşdı ve rollen’e haritayı alıp bu krallığa gidin yeterince bu kulübede erzak var alın ve yola koyulun dedi. Rollen ihtiyara neden kendine zarar vermeye gerek yoktu dedi. İhtiyarda elinde sonunda zaten ölcektim şimdi ölüyorum artık gidin diyerek ihtiyar orada yaşamına son verir. Bunun üzerine rollen ve aelar çok üzülüp ağlarlar. Rollen bu ihtiyar bu krallığa gidelim diye kendini öldürdü demek ki bu krallığa gitmeliyiz dedi. Aelar evet tamam hemen yola çıkalım dedi. kulübede gereken eşyaları alıp yola koyulurlar ama asla o ihtiyarı unutmazlar.

haritaya bakarak yola koyuldular ormandan gidiorlardı aelar gece ormandan korkuyordu ve neredeyse güneş batmak üzereydi. yürüdüler 20 dakika hiç ara vermeden yürüdüler ve güneş tamamen battı biraz oturup soluklandılar aelar burada bir ateş yakıp artık yarın devam ederiz dedi. rollen bence biraz daha yol katledelim dedi. aelar ama ben çok yoruldum dedi. rollen eyer bukadar az bir sürede yorulduysan bir haftalık yolu bir ayda gideceyiz dedi. aelar peki tamam daha yürüyelim dedi. 40 dakikalık bir yolculuk daha yaptılar. rollen tamam burada duralım bir ateş yakıp yemeklerimizi yiyelim dedi. aelar tamam diyerek hemen kuruldular rollen biraz çalı çırpı bulmaya gitti ve aelar yeri hazırladı. ateşi yaktılar ve yemeklerini pişirmeye başladılar. yemek 15 dakikada oldu. yemeği yediler ve nöbetleşe uyudular.

sabah erkenden kalkıp yola koyuldular. yürüdüler ve yolda giderken uzaktan şimdiye kadar görmedikleri değişik bir yaratık görürler. öncelikle korkarlar rollen görünmeden etrafından dolaşalım der. aelar tamam diyerek yavaş yavaş dolanmaya başlarlar. aelar yanlışlıkla bir dala basarak ses çıkarır. Hemen kaçışmaya başlarlar yaratık bunları fark eder ve kovalamaya başlar. sonunda rollen ve aelar kaçmayı başarırlar ve yoluna devam ederler yoluna devam ederlerken rollen bu tür şeylerle daha çok karşılaşacayık der. aelar evet tabi biliyorum der.

yaklaşık bir saat yürürler ve oturup dinlenirler su içerler ve rollen erzaklarının az kaldığını söyler. aelar artık hayvan avlaycaklarını söyler. kalan yemeklerini de yerler ve yola devam ederler üç saat yürüdükten sonra artık çok yorulurlar oturup rollen der ki sen burada yerimizi hazırla ateş yak ben ava çıkıyorum der ve oradan uzaklaşır. rollen yaklaşık yarım saat arar ve sonunda bir tavşan çıkar elindeki bıçakla yavaşca tavşana yaklaşır ve bıçağı tam saplaycakken tavşan kaçar ve artık rollen geri döner geri döndüğünde aelar geyiği pişirdiğini görür hemen yanına gider ve bunu nasıl,nerede öldürdün der şaşkınlıkla aelar karşıma çıkdı bende sessizce yaklaşıp öldürdüm kürkünü soydum ve şimdide pişiriyorum dedi. rollen bende hiçbirşey bulamadım der. aelar bişey diyil bugünlük bu ikimizede yeter dedi.

geyiği pişirirler ve başlarlar yemeğe yiyebildiklerini yerler ve gerisini saklarlar ve hemen yola koyulurlar 5-6 saat yürürler ve rollen artık durup geceyi burada geçirmeliyiz der. aelar tamam geyiğin geri kalanını yiyelim der. oturup orada yemeğini yerler rollen ben çok yorgunum burada yatıp biraz dinlenelim ama sakın uyumaylım der. aelar tamam der ve hemen uzanırlar ikiside okadar uykusuzdurlar ki ikiside uyuya kalır.

Çevrimdışı serhan1310

  • **
  • 91
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: ROLLEN
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2015, 07:09:11 »
İmla hataları okadar çok ki okumakta zorlandım. Dili geçmiş zaman miş li geçmiş zaman ve şimdiji zaman birbirine karışmış yazıda. Yinede devamında bu bağlamda düzeltmeler yapıp yazarsan okuyucular daha raharçt eder
cesaret yoksa zaferde olmaz

Çevrimdışı zaujas

  • **
  • 204
  • Rom: 3
  • "Gölgesiz Bulut"
    • Profili Görüntüle
    • Kenan Demir Blog
Ynt: ROLLEN
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2015, 09:20:30 »
Ve mümkünse biraz boşluk, paragraflar da okumayı kolaylaştırır.
Söz sessizlikte, ışık karanlıkta...

Çevrimdışı zerhanda

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: ROLLEN
« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2015, 02:27:12 »
Yorumlarınız ve önerileriniz için minettarım. size bundan sonra imla hatalarına daha çok dikkat ederim. eyer sevdiyseniz lütfen belirtin devamını öyle getirmek isterim.

Çevrimdışı zerhanda

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
ROLLEN
« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2015, 14:05:50 »
                                                                         BÖLÜM-2 EİDON          


Eretsigün öğlen vakti uyanırlar. Rollen ikimizdemi uyuya kaldık diye sorar. Aelar arkasından cevap verir evet sanırım öyle oldu. Rollen boşu boşuna vakit kaybettik hemen yola koyulmalıyız artık güneş batınca dururuz hatta belkide durmayız der. Aelar tamam der demez hemen toparlanıp yola koyulurlar.

Bugün onların üçüncü günü oluyordu. Çok istemişlerdi o krallığa gitmeyi çünkü düşünüyorlardı ki eğer gidemezlerse ryen’ın ölümü boşuna olacaktı.

Rollen ve aelar yolda giderken susadılar ve çantalarına baktıklarında suların bittiğini fark etmişlerdi. Aelar şuralarda bir göl varmı diye bir bakalım dedi. Rollen hayır yolumuzun üzerinde varsa orda dururuz dedi. Aelar peki ya susuzluktan ölürsek? Rollen o duruma gelirsek aramaya çıkarız dedi. Aelar çok kısık bir sesle evet tabi halimiz kalırsa ararız dedi. Rollen aelara doğru dönüp anlamadım ne dedin ? dedi. Aelar ise hiç tamam dedim dedi. Rollen tamam hadi yürüyelim hızlıca dedi.

Rollen çok odaklanmışdı bu krallığa ve düşünmeden hareket ediyordu. Güneş batana kadar yürüdüler ve karşılarına bir göl çıktı susuzluklarını giderdiler ve yanlarına yedek su aldılar. Aelar hadi duralım biraz dinlenelim dedi. Rollen hayır yürümeye devam edmeliyiz dedi.

Biraz daha yürüyünce karşılarına Büyük ve boş bir araziye denk geldiler. etraflarına bakınırken yüzlerce siyah bir bedende yüzü olmayan yaratıklar rollen ve aelar’ın etrafında toplandılar.

Bu yaratıkların gözlerin içine bakarsan 5 dakika bayılırsın ve gözünü açtığında yanındayslar seni kontrol edebilirler.

Aelar biriyle göz göze geldiler ve aelar bayıldı. rollende göz göze geldi biriyle rollen yere yığıldı ama bayılmadı henüz gözleri yavaş yavaş kararmaya başladı o sırada birini gördü ondan doğru gelen beyaz bir ışık vardı o yaratıklar beyaz ışığa doğru yöneldiler ve bir patlama oldu o yüzlerce yaratık kaybolmuşdu o ışık yavaş yavaş söndü ve Rollen bunların hepsini gördükten sonra bayıldı.

İkiside gözlerini açtığında küçük bir evdeydiler. Rollen sordu  bizi buraya kim getirdi ? Sen birini gördünmü ? diye. Aelar hayır kimseyi görmedim dedi. Hemen kapıdan içeri yaşlı bir adam girer rollen ihtiyara sen kimsin,bizi neden buraya getirdin  diye sorar.
 
İhtiya şöyle cevap verir benim adım eidon sizin hayatınızı zingıllardan kurtardım ve tehlikedeydiniz bende sizi evime getirdim dedi.

Aelar size minettarız ama bizim ismini bilmediğimiz burdan uzaktaki krallığa gitmeliyiz yolun daha %25’ini tamamladık Dedi.

İhtiyar sizin gittiğiniz krallığı ben anladım adı da dyan krallığı orası uzakta ve çokda güvenli bende oraya gitmeyi düşünüyordum dedi.

Aelar tamam ozaman bizimle gel bizde harita da var dedi.

İhtiyar peki size yardım'da ederim der.

Rollen atılıp bizim kimsenin yardımına ihtiyacımız yoktur der.

İhtiyar sakin ol evlat ben o anlamda söylememiştim siz güçlü ve zeki çocuklarsınız ama yaratıklar ve diyer şeyler ile ilgili tecrübesizsiniz der sakince.

Aelar evet bu yüzden bizimle gelmelisin der.

İhtiyar tamam sizinle gelecem  ama merak ettiğim birşey var der.

Aelar neyi merak ettiniz diye sorar.

İhtiyar sizin sınıfınız ne siz yay,kılınç falan taşımıyorsunuz der.

Aelar biz normaliz yani biz hiç yay,kılınç falan taşımayız ve büyücüde deyiliz der.

İhtiyar ben büyücüyüm ve bu dünyada herkezin bir yeteneği vardır der.
İhtiyar kafasını rollen’a doğru çevirir ve şöyle der. Ben büyücü nerede görsem anlarım ve sen rollen büyücüsün yeteneklerini daha keşvedememişsin ama isdersen ben sana yardımcı olabilirim der.

Rollen ilk şaşırır kendi kendine heralde bu yanlışdır der. Ama bu ihtiyarın yalan söylemediği bence ortada bizi öldürmek isteseydi şimdiye yapardı bence iyi birisi der kafasının içinde ve dönüp sorar ihtiyara gerçekden mi? Eyer bana öğretirsen çok sevinirim der. Rollen o anda yumuşamışdı Eidona

İhtiyar tabiki öğretirim dedi.

Aelar peki ya benim yeteneğim ne ? diye sorar

İhtiyar seninkini bilmiyorum ama büyücü deyilsin o kesin der.

İhtiyar hazırlanın yola çıkalım der. İkiside hemen hazırlanmaya başlar. tabi ihtiyarda öyle herkez gerekeni alır ve yola çıkarlar.

yolda kaldıkları yerden devam ediyordular rollen eidona çok soru soruyordu büyücülük hakkında. aelar kendini yanlız hissetmişdi. aelar rollena yaklaşdı ve ben susadım dedi ilgi çekmesi için rollen aeların yüzüne bile bakmadan çantamda al diyerek ona çantayı verdi. sonra rollen eidonla konuşmaya devam etti.

bu durum aelar'ın canını sıkmışdı ama aldırış etmeden yoluna devam etti çok az bir süre geçdi ve aeların karşısına bir tavşan çıktı hemen onu rahatça öldürdü. bunu eidon gördü ve aelara dönüp dedi ki sen çok iyi bir avcısın senin yeteneğinde avcılık var büyük ihtimalle sonra rollen atılıp evet çok iyi avcı ben yarım saatimi verdim avlanmak için ama başarısız oldum ama aelar büyük bir geyik avlamışdı ve bizim hayatımızı kurtarmışdı dedi.

aelar biraz havalara girdi,mutlu oldu,yüzünde anlamsız gülücükler. eidona dönüp sordu peki ya avcılık yeteneği hangi sınıfda var ? eidon dönüp cevap verdi okcuda veya kılınç usdasında dedi. aelar ozaman benim sınıfım o ikisinden biri dedi. eidon belli deyil krallığa gittiğimiz zaman öğreneceyiz dedi. aelar tamam dedi. rollen aeları deli etmişdi sorularıyla bir soru bitmeden diyerine geçiyordu

Eidon bukadar soru bana yeter dedi.

Rollen özürdilerim kafanızı şişirdim dedi.

Eidon evet biraz öyle oldu dedi.

ortamda biran sessizlik oluşdu sadace yürüyorlardı.

Çevrimdışı serhan1310

  • **
  • 91
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rollen
« Yanıtla #5 : 05 Temmuz 2015, 14:23:30 »
Her bölüm için ayrı konu açmazsan daha derli toplu olur.1. Bölümün sonrasına eklemelisin bu kısmı yinede ilk bölümden biraz daha iyi. Konuşma metinlerinde çok fazla "dedi" kelimesiyle bitiriyorsun. İmla kurallarına ve noktalama işaretlerine  dikkat etmelisin akıcılığı bozuyor ve okuma isteğini azaltıyor. Yazdıktan sonra bir okur gözüyle kendi eserini okumalı ve önce kendi hatalarını kendin keşfetmeye çalışmalısın. Aceleye getirip güzel bir kurguyu anlatım bozuklukların yüzünden ziyan edebilirsin.

     Eleştirilerim umarım seni kırmaz. Amacım sadece yardımcı olmak. Kendini daha geliştirmiş olarak diğer bölümü yazman dileğiyle
cesaret yoksa zaferde olmaz

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rollen
« Yanıtla #6 : 05 Temmuz 2015, 15:57:52 »
Her bölüm için ayrı başlık açmanıza gerek yok, buraya yazabilirsiniz. Diğer başlığı burayla birleştirdim.



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı zerhanda

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rollen
« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2015, 16:38:48 »
evet ilk bura atmaya çalışdım atmayı bilmiyordum bura atmayı başardım ama bu sefer diyerini kaldırmayı bilmiyordum iyiki kaldırmışsınız teşekkür ederim.