Kayıt Ol

İçdünya Destanı Serisi Başlıyor

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
İçdünya Destanı Serisi Başlıyor
« : 17 Temmuz 2015, 12:16:56 »

Bilimkurgu severlere müjde: Levent Çaşka’nın kaleme aldığı İçdünya Destanı serisinin ilk kitabı "Astera Kaşifleri" raflardaki yerini aldı!

Günün birinde evrendeki boş olduğu tahmin edilen bir alandan sinyal gelse ne yapardınız? Sinyalin kaynağını merak ederdiniz öyle değil mi? İşte Levent Çaşka tam olarak bu konudan yola çıkıyor ve bilimkurgu okurlarını 520 sayfalık ilk kitabından selamlıyor. Geniş bir kurgu olduğunu tahmin etmek zor değil zira bu bir serinin ilk kitabı. İtiraf ediyoruz, heyecanlandık.

İşte İçdünya Destanı serisine ait Astera Kaşifleri’nin konusu:

Alıntı
Dev uzay gemisi Einstein’ın ekibi, uzayda boş olması gereken bir noktadan karmaşık bir sinyal aldıklarında büyük bir ikilime düşer: Gezegenlerinin ekonomisi için büyük önem taşıyan uzay geçidi kurma görevine devam etmek ya da ileride yargılanma pahasına, görevi iptal edip sinyal kaynağını incelemek. Sonunda sinyal kaynağını incelemeye karar veren ekip, zeki bir yaşam türünün biçimlendirdiği ilginç bir asteroidle karşılaşır.

Güçlü silahlarına, zeki saldırı robotlarına ve hızlı iyonsikletlerine çok güvenmektedirler. Ama karşılarında zaman zaman fizik kurallarının bile hiçe sayıldığı Astera bulunmaktadır. Astera’nın binlerce kilometrelik tünellerinde zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Onları saldırgan robotlar, garip yapılar, düşmanca davranan zeki canlılar ve dahice çözümler bulmaları gereken birçok sorun beklemektedir. Ekibin çılgın güzeli Şanel ile dışlanmış üyesi Bark arasındaki aşk bir de Astera sınavından geçecektir. Geri dönebilmek için ileri gitmek zorunda oldukları, çoğu zaman gördüklerine anlam vermekte zorlandıkları bu yolculuk Astera’nın içdünya keşfinin başlangıcı olacaktır.

Üçleme olarak tasarlanan İçdünya Destanı’nın ilk kitabı olan Astera Kaşifleri, Astera isimli dev asteroidin içindeki yabancı uygarlıkla insanların karşılaşmasını anlatır. Devam romanlarında Astera’daki bir savaşa insanların istemeden karışmaları ve Astera’nın gerçek yaratıcılarıyla karşılaşmaları anlatılacak.

Gürer Yayınları tarafından piyasaya sürülen kitabın editörlüğünü üstlenen kişi aynı zamanda kapak tasarımında da katkısı bulunan Tayfun Koç. Eserin künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Levent Çaşka’ya da çıktığı yazarlık yolunda başarılar diliyor ve iyi bir satış grafiği yakalamasını temenni ediyoruz. Dileriz eserleri hak ettiği değeri görür.

Haber: B. Doğukan Denaro Forbin" Şahin.