Kayıt Ol

1.Denenme-Valdurin Diyarı Geleneği

Çevrimdışı sakinemre

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
1.Denenme-Valdurin Diyarı Geleneği
« : 29 Temmuz 2015, 16:41:51 »
Valdurin yeni yeni oluşturmakta olduğum fantastik bir diyardır ve bu kısa denemem oradaki çağlardır süregelen bir geleneği anlatmaktadır.

Valdurin'de ilk çağlardan bu yana miras kalan ve çok önemsenen geleneklerinden biri ise bir kral,lord,nam salmış ünlü bir savaşçı,komutan,yada bulunnduğu savaşta büyük kahamanlıklar gösterip ölen biri savaş alanında öldüğü yerin altına definedilir ve mezar taşı niyetine silahı mezarın baş ucuna yerleştirilirdi.Ölen kişi için orada bulunan dost ve düşman tüm komutan kral ve ünlü savaşçılar toplanır kürek ile mezarı kazarlardı ardından beden yerleştirilince orda bulunan herkez sırası ile mezar dolana kadar toprak atartı ölenin savaşta canını alan kişi gelir silahını mezarın baş ucuna yerleştirir ve ölen kişinin ruhu için dua ederdi savaşın tarafları kim olursa olsun ister ork ister insan, elf, cüce yada karaelf diyardaki herkez bu geleneğe büyük saygı gösterir titizlik ile yaklaşırdı ayrıca mezar alanına silah ile gelmek yasaktı saygsızlık  olarak görülürdü  cenaze törene esnasında karşı taraftan birini öldürmek büyük bir suçtu ve cezası ölümdü eski çağlarda bazı ırkların mensubları cenaze töreninde kan dökmüş ve idama çarptırılmışlardı öldüren kişi kral bile olsa idam edilirdi diyarın kralları'nın en yetkisiz kaldığı
yer şüphesiz savaş alanlarındaki cenaze törenleriydi bu törenlerde ünvanın önemi kalkar
ölünün mezarı başında tören bitene kadar herkez aynı ve eşit seviyede görülürdü.Diyardaki birçok eski ve yeni savaş alanında bu mezarlar bulunmaktadır daha sonraki yıllar ölenin adı ünvanı ve doğum ile ölüm yılını içeren ufak taş tabletler bilgilinendirme amaçlı konuldu
ve mezarların başına belirli aralıklar ile nöbetçiler kalır mezarı korurudu.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: 1.Denenme-Valdurin Diyarı Geleneği
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2015, 22:41:20 »
Selamlar.

Öncelikle buna deneme demeyelim, aklınızdakileri yazıya geçirme diyelim. İnsanın aklında kurduğu şeyleri yazmaya başlaması bazen sıkıntılı bir süreç oluyor fakat burada birden çok sıkıntı var. Diyeceklerim (eğer siteye bir daha girip de bu mesajı görürseniz) çok temel şeyler olacak ve amacım pislik yapmak değil gerçekten yardımcı olabilmek.

İlk olarak imla. Cümleleri ardı ardına sıralamak yazı yazmak anlamına gelmiyor. Yazım kurallarına -tamamen dikkat etmeyecek olsanız bile en azından noktalama kurallarına- dikkat etmek ne anlatmaya çalıştığınızın anlaşılmasını sağlar. Ben bu yazı öbeğinin (paragraf demeyeceğim) yarıdan sonrasını okumadım, daha doğrusu okuyamadım. Kelimelerin doğru yazılışları, imla kuralları, kısacası bir dilin gerekliliklerini yerine getirerek yazarsanız düşüncelerinizi gerçekten yazıya geçirmiş olursunuz. Şu durumda bunu söyleyemiyoruz.

İkincisi bu tarz fikirler her ne kadar paylaşması çok güzel hissettirse de kendiniz için yazılırsa çok daha faydalı olur. Aklınızdaki fikirleri (Türkçe'ye özenerek lütfen) bu şekilde yazıp bir araya toplarsanız bir süre sonra bunların bir araya gelmeye başladıklarını göreceksiniz ve ortaya gerçekten anlamlı bir öykü ya da evren ya da kurgu çıkarabileceksiniz. Ama şu aşamada, ı-ıh. Böyle değil.

Bariz şeyleri hafife almadan yazmaya devam etmeniz dileğiyle.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.