Kayıt Ol

Monument Valley (iOS/Android)

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Monument Valley (iOS/Android)
« : 07 Ekim 2015, 20:36:54 »


Monument Valley

Adını çok kereler duyduğum, ama ücretli olduğu için pek yanaşmadığım bir mobil oyundu Monument Valley. Sonuçta cep telefonuna oyun almak pek akıl kârı değil, ayrıca çoğu vadettiklerinin yarısını bile karşılayamıyor. Neyse ki bu oyun onlardan değil. Çok başka bir yapım Monument Valley...

Ida adındaki bir prensesi yönettiğimiz oyunda M. C. Escher'in tablolarını andıran, tutaf mı tuhaf geometrik özelliklere sahip yapılarda dolaşıyoruz. Kâh duvarda yürüyoruz kâh tavanda ve o karmaşada duvarları eğip bükerek, zekâ küpüyle oynarmış gibi binaların parçalarını döndürerek ve minik bulmacaları çözmeye çalışarak ilerlemeye çabalıyoruz.

Bir taraftan da buraya ne olduğunu, arada bir karşımıza çıkan hayaletin kim olduğunu, bu kadar çok karganın burada ne aradığını anlamaya çalışıyoruz. Oyunun çok çarpıcı olmasa da güzel bir hikâyesi olduğunu söyleyebilirim. Ama zaten senaryo için değil, bulmacalar için oynadığınızdan çok da sıkıntı olmuyor.

Monument Valley toplamda 10 bölümden oluşuyor. Öyle aman aman bir zorluğu yok; mantığını bir kez kaptınız mı bölümler arka arkaya dökülüveriyor. Belki, belkkiii son 2 bölüm biraz zorlayabilir, ama o kadarı da olsun artık :) Ana oyuna ilaveten bir de yardım kampanyası kapsamında minik ama eğlenceli bir yeldeğirmeni bölümü de var içinde.

Oyun şu anda 4,5 lira gibi komik bir fiyata satılıyor. Ve parasını hak ettiğini düşündüğünüz o yapımlardan biri kendisi de kesinlikle. Daha fazla fikir sahibi olmak isterseniz şu videoya da bakabilirsiniz.

- Sen de mi unuttun yoksa, aptal prenses?
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.