Kayıt Ol

Rıhtım'da "Edebi Dönem" Başlıyor!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Rıhtım'da "Edebi Dönem" Başlıyor!
« : 26 Kasım 2015, 21:31:59 »
Selam sana yolcu!

Bildiğiniz üzere yaklaşık 10 aydır portalımızda çok geniş bir haber skalası sunuyoruz. Edebiyat haberlerinin yanı sıra ağırlıklı olarak geek türünden dizi-film haberleri yazıyor ve detaylarıyla süslüyor, hatta benzeri birçok haber yapıyoruz. Fakat aldığımız yeni bir kararla artık bu tür haberleri yapmayacağız. En azından portal bünyesinde.

Sitemizin "Edebiyatta Kaybolanlara" sloganına uygun olarak bundan sonra -ekstrem durumlar dışında- edebiyat içerikli haberler paylaşacağız. Dergi/fanzin, yazar görüşleri, listeler, yeni kitaplar, çizgi romanlar ve alışılmış türlerimiz dışında genel edebiyat haberleri de göreceksiniz. Fakat bunlarla sınırlı mı kalacağız peki? Boşluğu nelerle dolduracağız? Onlar için de çok güzel yeni uygulamalarımız olacak.

Öncelikle, İnceleme-Tanıtım ayrımını belirgin hale getireceğiz. Böylece okuduğunuz yazıda spoiler var mı yok mu korkusu olmadan metinleri irdeleyebileceksiniz. Bahsettiğimiz "tanıtımlar" nedir peki? Bizler tarafından hazırlanan ve spoiler içermeyen kitap yorumları olacak kısaca. Portal bünyesinde tanıtım yazılarını sıkça görecek ve çok daha fazla kitaptan haberdar olacaksınız. Kayıp Rıhtım, sloganının hakkını vererek, sizleri edebiyatta kaybolmaya davet edecek.

Peki bu yazıları yazanlar arasında kimler olacak? Yazarlar, çevirmenler, editörler, yayınevi yetkilileri, bizler ve hatta sizler! İşin mutfağındaki isimler birinci ağızdan yazdıklarını, çevirdiklerini, düzenlediklerini ve daha fazlasını bizlere anlatacak. O an için "okur" kimliğindeki "bizler", yazıların tadına varmakla meşgul olacağız.

Radyomuzu daha fazla ön plana çıkaracağız. O haftanın yayınlarını portalda da duyuracak, edebi konuların çokça kişiye ulaşmasını sağlayacağız. Kayıtlara da kolayca ulaşmanız için yine benzer yönlendirmeler sağlayacağız.

Peki geek türündeki haberlerimiz ne olacak? O tür haberleri seven ve takip eden okurlarımızı da düşündük elbette. Onlar için sosyal medya hesaplarımızda, kısa ve konuyu anlatır cümlelerle gerekli paylaşımları yapacak ve yine bu alandan da tamamen kopmamış olacağız. Böylece bu tür mecralarda bizleri takip eden okurlarımız, önemli gelişmelerden yine hızlıca haberdar olacak.

Alıntı yapılan: Sosyal Medya Hesapları
Facebook: https://www.facebook.com/KayipRihtim
Twitter: https://www.twitter.com/KayipRihtim
Instagram: https://instagram.com/kayiprihtim/

Kayıp Rıhtım, sekizinci yaşına yaklaştığı şu günlerde, başladığı ama hiç kopmadığı alana daha sıkı bir dönüş yapacak. Umuyoruz siz okurlarımız da bu değişimde bizlere destek verecek ve hatta katkıda bulunacaksınız.

Yeni ve "edebi" bir döneme, hep birlikte merhaba diyelim!
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rıhtım'da "Edebi Dönem" Başlıyor!
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2015, 21:32:39 »
Kapımız en öncelikli olark siz Rıhtım ahalisine açık ^^!