Kayıt Ol

Cixin Liu Röportajı Yayında!

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Cixin Liu Röportajı Yayında!
« : 29 Şubat 2016, 22:13:43 »


Hugo Ödüllü Üç Cisim Problemi’nin Çinli yazarı Cixin Liu’yla gerçekleştirdiğimiz röportaj huzurlarınızda!

Geçtiğimiz yılın Hugo Ödülleri’nin ne kadar olaylı geçtiği hepimizin malumu. Bununla birlikte tüm o karmaşaya rağmen her iki tarafın da En İyi Roman ödülünü kazanmasını istediği kişi aynıydı: Üç Cisim Problemi’nin yazası Cixin (Sişın diye okunuyor) Liu.

Nitekim öyle de oldu. Adaletsiz bir şekilde aday olduğunu bilen isimlerin ödüllerden çekilmesiyle birlikte Üç Cisim Problemi son anda listeye dâhil oldu ve oylamalarda hakkı olan yeri aldı. Hatta sadece bununla kalmayıp En İyi Roman ödülünü de kucakladı.

İthaki Yayınları da geçtiğimiz İstanbul Kitap Fuarı’nda hem bu eseri Çince aslından dilimize çevirerek hem de yazarı imza gününe davet ederek bizlere çok güzel bir sürpriz yapmıştı. Hatta Liu, eserleri Çinceye çevrilen değerli yazarımız Barış Müstecaplıoğlu’yla birlikte bir seminer bile verdi o gün.

Biz de Kayıp Rıhtım ekibi olarak bu fırsatı kaçırmadık ve Çinli yazarımızla güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Üç Cisim Problemi’nin çevirmeni Zeynep Özmeral tarafından dilimize çevrilen röportaja buradan ulaşabilirsiniz. Kitapla ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenleri de incelememize davet ediyoruz.

Keyifli okumalar…
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.