Kayıt Ol

Sonsuz Gece - Agatha Christie

Çevrimdışı -Kötü karakteR-

  • **
  • 157
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Sonsuz Gece - Agatha Christie
« : 14 Nisan 2016, 21:59:33 »


Beş parasız Michael, hayatı boyunca aradığı şeyi sonunda bulmuştur. İlk görüşte aşk... Michael ve Ellie susup birbirlerine bakmış ve her şey böyle başlamıştır.

Ne var ki Amerika'nın en zengin varislerinden olan Ellie ile Michael'ın aşklarının önünde engeller vardır. Ellie'nin yakınları, genci servet avcısı olarak görürler. Diğer yandan çift, kendilerini o yöredeki Çingene lanetine karşı uyaran kadının söyledikleri karşısında dehşete düşer.

Michael sonunda ölümcül gerçeği ve kadim Çingene lanetini öğrenmiştir. Her şey için çok geç olsa da...

"Agatha Christie'nin en iyi kitaplarından biri." Sunday Times


Arka kapak yazımızdan sonra gelelim fasulyenin faydalarına. BEEN AGATHA CHRİSTİE'YE AŞIĞIM!! dının-nı-nın(hayal edin işte bir melodi çalıyor burada)  Arka kapak yazısının bu kitaba pek uygun olduğundan emin değilim sanki ama ne yazmalıydı diye soracak olursanız ona da cevapsızım... Ana karakterin ağzından tekil şahısla yazılmış bir kitaptı A.C.'nin kitapları genelde üçüncü kişi bakış açısıyla yazıldığı için biraz değişik geliyor ama her zamanki gibi akıcı bir dil olduğundan kısa süre sonra hissetmiyorsunuz bile. Fakat bu demek değil ki her şeyi ıcığına cıcığına kadar öğreniyoruz olay olurken hatta tam aksine bu durum biz okuyucuyu mümkünse böyle bir şey daha da dezavantajlı duruma sokuyor... Bu kitap çok güzeldi Agatha Christie'nin okunması gereken ilk on kitabı listesini yapıyor olsam rahatlıkla listede yer bulurdu. Anlatım tarzından gerçekten çok keyif aldım şimdi yavaş yavaş spoiler butonuna geçeceğim bilgisayarınızı falan kırmak istemiyorsanız lütfen kitabı okumadan önce açmayınız.... Kitabı okuyanlar gönül rahatlığıyla takılın izin veriyorum :P

Spoiler: Göster
Michael sen ne biçim bir karaktersin!! Hayır aynı anda sana hem sövüyorum hem de hayranlık duyuyorum. Uzun zamandır kimseye sana sövdüğüm kadar sövmedim ya da şaşırmadım. Sonlarda delirdin mi ne yaptın yani anlayamadım. Sen hem Ellie'yi öldür Greta'ya ağzının suyu aksın sonra hayalini mi her neyse gördün diye başımıza ben sonsuz geceyim karanlığım falan diye bilge kesil!! Greta'yı boğazladığın sahneyi keyifle okuyabilirdim hala nasıl hikayenin adisi olduğuna ağzım açık kalmış olmasa. Circus for the Psycho şarkısı sana gelsin Mike! Oh be ferahladım resmen. İçimi döktüğüme göre inceleme ağzına bürünmeye çalışayım. Bu Michael'ın psikolojiyi anlayamadım ben. Açgözlü ve hırslı bir adam özgür olmak istiyor canının istediği her şeyi yapabilmek istiyor bunun için her şeyi de yapar ama son sahne... Ellie'ye gerçekten de aşık mıydı bu Michael ve sonradan mı fark etti acaba? Greta'yı öldürmesi ve her şeyi itiraf etmesi pişman olmuş gibi bir izlenim yarattı bende ve kendisi de belirtiyordu zaten. Ama o sahne Ellie'yi görmesi -kız ölmüş gitmiş- delirdiğinin göstergesi mi acaba??? Çünkü adam manyak!!! Manyak deyince başka biri daha geldi aklıma. Santonix. Bu mimarımız da manyak ama iyi bir manyak bir bakışta ruhunu okuyor insanın dalga geçmiyorum onun gibi biriyle karşılaşsam cidden fena ürkerdim.  


Bu kitabı okuyun Agatha Christie fanları -fan olmayanlar da bir ucundan başlayabilir tabii ki bu kitap bunun için biçilmiş kaftan olan kitaplardan biri keza Uyuyan Ölüm de öyleydi ama onun konusunu buraya açmadım.- pek çok listede göremezsiniz pek okuyanı yok anladığım kadarıyla ama kalıbımı basarım Dersimiz Cinayet ya da Ölüm Meleği gibi kitaplarından aşağı kalır yanı yok :fight:

Profesyonel bir tanıtım değil evet farkındayım ama boşverin ya öyle olduğumu hiç söylemedim nasıl olsa :uhe