Kayıt Ol

Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler

Çevrimdışı

  • **
  • 116
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #30 : 21 Mayıs 2016, 14:23:09 »
Elçiler ölümsüz değil, ölünce veya 2 Issızlık arasında bir yere gidiyorlar, orada işkence gibi bir şeyler görüyorlar. Talenel'elin ölünce diğerleri yemin sözleşmesine uymayıp dağılıyorlar. Talenel de Issızlık geldiği için yeniden geldi gibi gözüküyor. Diğerleri de insanların arasına mı karıştı, nerelerde ne yapıyorlar bilinmiyor.

Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #31 : 21 Mayıs 2016, 17:45:18 »
O konunun bayağı ilgi çekici ve karışık olduğunu düşünüyorum, adam her türlü silahtan korunmak için harekete geçiyor, bazı şeylere müthiş hızla tepki veriyor ama hemen eski haline dönüyor. Diğer taraftan Semadeşenlerin kurucusu olan elçi gayet zinde görünüyor.
İnsan, hayalleriyle vardır.

Çevrimdışı yafeshan

  • **
  • 310
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #32 : 23 Mayıs 2016, 14:44:28 »
Adolin Akıla sen kendi yaşındaki kadınlara git dediğinde Akılın verdiği cevaptan anladığım üzere kendi gezegeninden bir kadının yüksek ihtimal pare sahibinin Roshar'da bulunduğu, kim merak ediyorum. Yeri burası değil ama hazır bulmuşken sorayım, Sissoylu 3'ü okumadım ama parelerin büyü kaynakları oldukları söylenmişti, peki bu Miraç Kuyusunda toplanan gücün kaynağı da gezegendeki parelerden biri mi?
Hoid/Akil'in bahsettigi kadin cok buyuk ihtimalle Cultivation(Turkcesini bilmiyorum) paresinin sahibi. Bu parenin sahibinin kadin oldugu biliniyor. Odium tarafindan daha parcalanmadi, muhtemel aralarinda baska seyler donuyor. Bu parenin sahibi ile insanlar garip hediyeler veren eski buyu olarak bahsedilen Gecegozcusu arasinda bir baglantida var. Bir nevi Firtinababa seviyesinde ama farkli bir spren oldugu dusunuluyor.

Scadrialdaki mirac kuyusu ordaki iyi parenin gucunun toplandigi yer. Evet alomansi buyusu tamamen o pareden kaynaklaniyor.


Skadrial adı o mektupta hiç geçmiyor ama Sel'in geçtiğini hatırlıyorum, iki parenin Sel'e gittiği yazıyordu yine burada da.

Şimdi benim iki sorum var:

Birincisi, kitabın sonundaki eklerde Işıkörüyle ilgili olarak Sel'deki karşılığından farklı olarak diye bir şey geçiyordu, bunu görünce aklıma direkt olarak Raoden'in bir illüzyonla kendini normal şekline ve bir Dula'ya dönüştürmesi geldi, ki Shallan da benzer şeyler yapıyor. Kaynakların aynı olduğunu biliyorduk ama ilk defa iki ayrı gezegenin büyü sistemleri hakkında bir ilişki kurulduğunu görüyorum, bu konuda neler düşünüyorsunuz?

İkincisi, bu biraz genel bir soru olacak ama, Şimdi biz ilk kitapta Galladon'u, Demoux'u ve o adını bilmediğim karakteri gördük ya hani, ama Sissoylu'da şu an bir zaman atlaması var, yaklaşık 300 yıl kadar. Ancak böyle bir şey Elantris'in ikincisinde bu kadar çok olmayacak sanırım ama Demoux'u görmemizden yola çıkarak soruyorum, sizce Fırtınaışığı serisi Çağların Kahramanı'ndan sonraki bir Skadrial zamanına parelel bir yerde mi gidiyor yoksa On Yedinci Pare grubu ölümsüz olabilir mi? Fazla uçuk bir soru oldu. :)

Bir kac ay once yazar Bavadinin paresinin adini Autonomy olarak acikladi. Bazi teorilere gore bu pare scadrialde birseyler karistiriyor.

Temel olarak tum buyunun kaynagi ayni, o yuzden benzer yetenekler sergilemeleri tesaduf degil. Isik oyunlarina bagli buyu ayrica Hoid'in kendi dunyasinda da vardi, Kaladin ustunde bir kac kere uyguladiginida gorduk. Belirli sartlar altinda bir dunyanin buyusu baska dunyalarda kullanilabilir ve hatta o dunyaya ait guc kaynagi kulanarak; ornegin firtinaisigi ile Aonlara guc saglamak icin. Yolu yontemi bilinmiyor simdilik(bir ihtimal hemalurji).

Zaman atlamasi oluyor biraz ama su anda kitaplarin gectigi zaman cizelgesi kesinlesmedi. Bu sene sonu cikacak Kozmer rehberi kitabinda tam vereceklermis. Bilinen az bilgiden biri, sissoylu ikinci serisi ile roshardaki olaylar birbirine yakin zamanlarda geciyor.
Bununla birlikte gezegenler arasi gecislerin zaman yolculugu da saglayabilme ihtimali mevcut.
17. pare lideri, Frost'un (Hoidin mektup yazdigi kisi) olumsuz oldugunu biliyoruz.

Ama evet, Dalinar'ın karısının fazlasıyla gizemli olduğunun hepimiz farkındayız, altından bir şey çıkabileceğini şu an fark ediyor olmam da ayrı bir şey. :D
Dalinarin karisi ve gizemli eski buyu konularina 3. kitapta yer verilmesini umuyoruz.

Elçiler bunca zamandır Rosharda yaşıyorlar mıydı? Eğer öyleyse neden Parlayanların düşüşü ve Hıyanetle alakalı hiçbir şey yapmadılar? Tanavastın öldüğünü biliyorlar mı? Szethle konuşan adam Adalet Elçisi ise demek ki diğerleri de yaşıyor yani. Gerçi adam diğerlerine göre daha aktif duruyor, Semadeşenleri tekrar kurmuş adam, Helaran falan da katılmış onlara.
Evet biri haric elcilerin hepsi Roshardaydi, yeminlerini bozup dunyada kaldilar, son kalan ise olup iskence dunyasina gonderilmisti. Neden sonraki olaylara mudahele etmedikleri bilinmiyor ama yeminle ilgili yaptiklarinin parlayanlarin gorevlerini terketmesiyle ciddi bir baglantisi oldugunu dusunuyorum.
Tanavastin olumunu biliyorlardir sanirim, hatta yeminleri bozmalarindan cok daha eski bir olay bence.
Sprenleri olmadikca kimse gidip kendi basina parlayan tarikati kuramaz. Adalet elcisi baska yontemler kullaniyor, o Szethe verdigi kilic gibi (O kilic Kozmerdeki en tehlikeli seylerden biri)

Çevrimdışı MissMacKLane

  • *
  • 20
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #33 : 28 Mayıs 2016, 21:35:22 »
Ben de bir iki kelam etmek istiyorum hazır fırsat verilmişken. Birincisi Elhokar da bir parlayan. Ama daha tamamlanmamış. İnsanların ona paranoyak dediği zamanlarda aynalarda başları sembolden ibaret adamlar olduğunu ve onu takip ettiklerinden yakınıyordu ama kimseyi inandıramıyordu. Shallan'ın resimlerinde sprenlerin belirmesine benziyor bu. İkincisi kişiyi seçmek sprenlere bağlı değil mi? Neden Fırtınababa sırf yemin eden birine gönülsüzce bağlanması gerektiğini söylüyor? Siz, öleceksiniz! bittiniz! ama neyse ben bağlanayım belki bir işe yararım... Bir de sprenlerin Shadesmar'dan çıkıp bir insana bağlandığında tüm zihninin yeniden kaybolması-bir nevi ölmesi- gibi bir risk almıyor mu? Neden buna ihtiyaç duysun.. Hadi burada durumu kurtararak Fırtınababa ne zaman yardım edeceğini kendisi belirleyeceğini şart koşuyor ve bir yerde kontrolü ele alıyor. Üçüncüsü kitap çok kalın olsa da sona bazı sahneler o kadar yutulmuş ki okurken ben bunları ne ara kaçırdım gibi afallamalar yaşadım. Siz de yaşadınız mı bilmiyorum. Misal Shallan kılıcının Desen'e bağlı olduğunu ne zaman keşfetti onu kaçırdım. Bir de ben Shallan'ın parlayan olmasının böylesi bir yerde aceleyle ortaya çıkarılmasındansa Adolin'in de Kaladin gibi farklı bir şekilde keşfetmesini isterdim. Renarin'ki de çok aceleci bir ortaya çıkış süreciydi. En azından şuanlık o yan karakter sayıldığı için bir derece makul geldi bana. Dördüncüsü diyagramlardan, fırtınabekçilerinden forumda hiç bahsedilmemiş.. O ölüm anında söylenen sözlerin deşifre edilmesi, Amaram'ın bir nevi fırtınabekçisi oluşu ve Yokelçileri getirerek elçilerinde geri dönüşünü sağlayacağı inancı. En ilginç nokta buydu bana kalırsa. Sen ne zaman kahramanları getirmek ve yaratmak için kötü adamları kullanır oldun acaba yokelçilerden daha fenası da mı var diye merak ettim. (Saçmalamış da olabilirim.) Jasnah'ın geri dönüşü muazzamdı. Ben o kadına bayılıyorum. Olay ve durumların yavaş yavaş çözülüyor oluşu ya da Akıl'ın bilip de bilmezlikten gelerek gıcıklık yapması çekilmezdi. Şimdi Jasnah olduğuna göre yavaş yavaş keşfetmek yerine doğrudan bazı şeyleri bileceklerini varsayıyorum:) Dalinar ve Kaladin'in sürekli bir ''acaba?'' da kalışı çok can sıkıcıydı. Bir de kitapta ilerlerken ara bölümlerde dahil olmak üzere birçok kişi parlayana dönüşmeye başladı. Bunların bir anda çoğalmasındansa yavaş yavaş örneğin Jasnah'ın Shallan'ı keşfedişi gibi Kaladin ve diğerlerinin de tek tek keşfedişlerini ve tarikatı aşağıdan başlayarak kurmaya başlamalarını izleseydik ya. Bu sanırım diğer kitaplarda olacak ama keşke şimdiden arkadaş olsalardı onlara daha yıllar var.. :(( Ayrıca Shallan ve Kaladin çok yakışıyor. Shallan'ın Tien gibi çocuksu ve saf yapısı Kaladin'inn sert duruşunu yumuşatmasını izlemek çok eğlenceli! Neyse çok yazdım, susuyorum. :)

Çevrimdışı

  • **
  • 116
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #34 : 29 Mayıs 2016, 00:53:52 »
Yukarıda yazmıştım, bana kalırsa Amaram, Gavilar, bir de şu anlık sadece adı geçen Restares yokelçileri geri getirmeye çalışan bir gruptular, bu yüzden parshendiler suikastçi yolladı tanrılarının geri gelmemesi için ve yine bu yüzden paredar Helaran Amaram'a saldırıyordu çünkü semadeşenler Issızlık'ı gelmesini önlemeye çalışıyorlar. Shallan'ın parlayan olduğunun açığa çıkması kaos anında normaldi ama her ne kadar bazı yerlerde hakkında ipucu verilse de Renarin'in parlayan olarak ortaya çıkışı bana zorlama geldi. Mesela Shallan Renarin'e savaş sırasında Kılıç'ı kullanmasını söylüyordu(Benim için şu kayaya saldırabilir misiniz gibi bir şey), fabrialı çalıştırmaya çalışırken de Kılıç'ı çağırdı, Bu zamanlarda zorlandığına dair pek bir işaret yoktu(Gerçi son kısımları biraz hızlı okudum, yeniden okuma yapacağım birkaç farklı kitaptan sonra). Ölüm sonrası sözlerinin bir sprenden dolayı olması(ismi m ile başlayan bir şeydi) ve yer değiştirmesi , onun gibi bir kaç sprenin de olması gizemli olmuş. Kaladin Heleran'ı öldürdüğünü Shallan'a söylemedi, bakalım o ne zaman ortaya çıkacak. İlk kitapta Dalinarla konuşan bir ardent vardı, biz senin yanındayız gibi bir şeyler söylemişti, bu ardentler arasında politikaya, komplolara bulaşmış olanlar olabilir orada da bir potansiyel var. Bir de bu gezegenler arası yolculuk yapanlar 17. parenin elemanları mı? Aralarında Hoid gibi farklı bir amaç için gezenler var mı?  Coppermind wiki adresine bir göz gezdirdim, orada elçilerle alakalı bilgiler var , biz sadece 4 elçinin adını biliyoruz , yazar bu bilgileri de röportajlarda falan mı veriyor? Jezrien, onun kızı , kişisel özellikleri falan var yani.

Çevrimdışı MissMacKLane

  • *
  • 20
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #35 : 29 Mayıs 2016, 12:40:04 »
Senin dediğin o grubun içinde Taravangian'da vardı ve şuan asıl olayları yürütmeye çalışan da o. Gavilar'ın görülerini ve yine Gavilar'ın diyagramının emirlerini birinci elden yürüten o. ''Onları Birleştir.'' sözünü o gerçekleştirmeye çalışıyor ve önüne çıkan herkesi, Dalinar gibi, öldürtmeye çalışıyor. Ama şimdi bu grup yokelçileri getirmeye çalışıyorsa Parshendiler de terk ettikleri tanrılarının(Yokelçilerin) geri gelmesini engellemek amacıyla Gavilar'ı öldürtmüşlerse neden Gavilar'a bunu yapması için o görüler geldi? Issızlığın gelmesini ölmüş tanrı mı istiyordu da? Ölmeden önce herkese son dakika vahiyi gibi gelecek hakkında bazı sözler geliyor. Dalinar'a geçmişten kalma görüntüler sunuluyor. Oğluna ise sprenler gelecek hakkında bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Resmen Vorin inancının geleceği öngörmenin yasak oluşu her koşulda ihlal ediliyor :D Heleran'ın bu kadar basit bir şekilde öldürülmüş olması da kötüydü. Sen bir Semadeşen'sin daha tam olarak Rüzgarkoşucusu olmamış birinin saldırmasıyla ölüveriyorsun.. Bir de senin Renarin'in kılıcıyla ilgili alıntına gelecek olursam Shallan'ın sadece Adolin'den Sefer sırasında kullanmasını istediğini hatırlıyorum. Son kısımda Renarin'den istediğinde ise artık o nokta da eski parekılıcı yerine spreninin aldığı şekliyle parekılıcına sahip olmuştu o yüzden sorun çıkmamıştı diye düşünmüştüm. Dalinar'la konuşan ardetler, gerçekten neler döndüğünden haberi olanlar mı yoksa basit politik sebeplerden dolayı mı yardım sözü verdiğini çıkaramadım. Hoid'in oluşu (ona benzer diğerlerinin onun kadar göz önüne çıkarılacağını sanmıyorum.) genel olarak kitabın eğlence kısmıyla alakalı gibi geliyor. ''Ben senin ne yapacağını dünyanın ne halde olduğunu biliyorum ama ben sadece gezgin bir izleyiciyim'' tarzı bir duruşu var. Ha birde hikaye toplayıcısı ve onlarla karakterlere motive veren bir rolü var. Böyle Dede Korkut ve Doctor Who arasında gidip geliyor gibi :D :D

Son bir şey daha ekleyeyim. Şu Eshonai'nin kardeşinin (Venli'nin) fırtınaformu hakkındaki bilgileri bu grubun ona aracılık ederek eline ulaştırdığını düşünüyorum. Böylelikle bu form onları esir alıp Dinmezfırtınayla beraber yokelçileri geri getirmenin başlangıcını yapmış oldu.. Böyle olmayabilir ama aklıma gelen ilk senaryo bu yönde oldu. 


Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #36 : 30 Mayıs 2016, 00:06:37 »
Ya açık konuşmak gerekirse ben Gaviların yokelçileri geri getirmeye çalıştığını düşünmüyorum, yoksa Dalinar neden onun ülküsünü gerçekleştirmek için bu kadar çabalasın? Ayrıca o diyagramı Gavilar değil Taravangian zekasının süper ötesi olduğu bir gün kendisi yazmıştı. Ve sanırım Moash da bunun içine çekilecek. Arasözlerdeki kaç kişi asıl hikâyenin içine dahil olacak merak ediyorum doğrusu. Ve bu arada Jezrien'in bir kızı mı varmış? :O Kitaplarda açıklanmayan daha neler var merak ediyorum doğrusu. :)
İnsan, hayalleriyle vardır.

Çevrimdışı yafeshan

  • **
  • 310
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #37 : 30 Mayıs 2016, 10:15:30 »
Sanirim cogu cevasp icin sonraki kitabi bekleyecegiz. Amaram-Gavilar-Taravangian grubu gercekten yokelcileri getirmeye ugrasiolar bence, boylece parlayanlarin yeniden ortaya cikacagini dusunuyorlar. Parlayan-yokelci baglantisi ile ilgili tarihi bir bilgileri var sanirim. Ama taravangian diagram sayesinde parlayanlarin neden yeminlerini terkettigini biliyor. Butun bu grubun ortaya cikis sebebi bu bile olabilir. Parlayanlarin varliginin Issizliga sebep oldugu gibi bir teori de var uzun zamandir.

Bu issizlik, yokelciler, elciler falan bunlarin tamami anladigim kadariyla Roshar tanrilari arasindaki bir anlasmaya bagli durumda. Ayni anlasma kotu tanriyi baska bir gezegende(Braize) sinirlandirilmis da tutuyor olabilir. Daha onceden diyar diyar gezip pare parcaliyordu kafasina gore.Bu hapis gezegenin Roshar ile ayni gunes sisteminde oldugu dusunuluyor, bazi teorilere gore ayni gezegen tum insanlarin ve buyunun kaynagi olan Yolen bile olabilir.

Parlayan sozlerden sonra yazarin soyledigi ilginc birsey var, Adonalsiumun Rosharda bir guc birakmis ve bu daha sonra kendi zeka kazanmis. Sprenlerin ilk ortaya cikisi bu olabilir.Parshendiler de olabilir. Burda adonalsiumun ziyareti parcalanmadan once oldugu anlasiliyor, cok ozel bir durum var Roshar gezegeni ve genis anlamda rosharin bulundugu yildiz sistemi icin.

Çevrimdışı

  • **
  • 116
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #38 : 30 Mayıs 2016, 17:27:03 »
Heleran'ın bu kadar basit bir şekilde öldürülmüş olması da kötüydü. Sen bir Semadeşen'sin daha tam olarak Rüzgarkoşucusu olmamış birinin saldırmasıyla ölüveriyorsun..
Semadeşenler kurulmuş ama parlayan şövalye değiller sadece elçinin emrinde çalışan normal adamlar ve verdiği kılıçlarla güç kazananlar var. Adam sprenlerle bağı olanları öldürüyor Issızlık gelmesin diye, kendi adamlarını mı sprenlerle bağı olanlardan seçecek? Helaran çoğu paretaşıyanın yaptığı gibi Kaladin'i hafife almış olabilir.

Yazar bu sonbahar Kozmer haritasını çıkaracağını söylemişti sanki var mı bir gelişme? Bir de 2. kitabın Jasnah ile alakalı bir bölümü(gemi kazası sonrası galiba) ve 3. kitabın giriş bölümü çıkmıştı, portalda haberleri de vardı, biri onu çevirse de okusak.

Çevrimdışı MissMacKLane

  • *
  • 20
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #39 : 30 Mayıs 2016, 22:03:19 »
Pardon bir an Gavilar yazdı diye yanlış hatırlamıştım şimdi bakınca kitaba tekrar doğrusunu hatırladım. Her neyse yine Gavilar'ın ideallerini gerçekleştirmeye çalışıyor işte kendince.. Ben Dalinar'ın onları birleştir derken Taravangian'dan farklı bir anlam çıkardığını bu yüzden ters yönde hareket ettiklerini düşünüyorum.
Ayrıca Elçinin seçtiği 'normal' bir adamın Kaladin tarafından öldürülmesi.. bilmiyorum hafife almasının onu sadece belli bir noktaya kadar zayıflatması mantıklı geliyor sadece.
Bu arada adonalsium-parshendi teorisi gerçek olsa güzel olurmuş cidden..

Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #40 : 31 Mayıs 2016, 02:20:56 »
Jasnah bölümünü okumuştum ben kitabı bitirdikten sonra, bana kalırsa bayağı ilginçti ama yazar bir taslak olduğunu üzerine basa basa söylüyordu. Biraz daha geliştirilip uzatılırsa çok acayip bir bölüm olur diye düşünüyorum ben. Zaten serideki en çok merak ettiğim karakter Jasnah oldu kitabın sonunda, Sanderson onun bakışaçısından da birkaç bölüm yazsa güzel olur bence.
İnsan, hayalleriyle vardır.

Çevrimdışı Gunslingers

  • **
  • 83
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #41 : 31 Mayıs 2016, 16:35:44 »
Ya açık konuşmak gerekirse ben Gaviların yokelçileri geri getirmeye çalıştığını düşünmüyorum, yoksa Dalinar neden onun ülküsünü gerçekleştirmek için bu kadar çabalasın? Ayrıca o diyagramı Gavilar değil Taravangian zekasının süper ötesi olduğu bir gün kendisi yazmıştı. Ve sanırım Moash da bunun içine çekilecek. Arasözlerdeki kaç kişi asıl hikâyenin içine dahil olacak merak ediyorum doğrusu. Ve bu arada Jezrien'in bir kızı mı varmış? :O Kitaplarda açıklanmayan daha neler var merak ediyorum doğrusu. :)

Gavilar'ın Taravangian ile birlikte çalıştığı açıkça ifade ediliyor kitapta. Buna karşın Gavilar fikir yönü güçlü iken Dalinar kardeşini güç ile destekliyor. Yani Dalinar, Gavilar'ın planlarının tamamını bilmiyor. Issızlıkları ve Yokelçileri getirmekte hassas bir konu olduğundan o an için bunu anlamayacağını düşündüğü kardeşini konuya dahil etmemesi normal Gavilar'ın. Diğer taraftan Parshendiler de Gavilar'ı, kendi tanrılarını getirmemesi için öldürttüklerini ifade ediyorlar kitapta.

Peki Gavilar neden bunları yapmak istiyor. Çünkü, Kralların Yolu kitabını okuyor ve kendi bakış açısı ile değerlendiriyor. Taravangian ın teori ve planları ile Gavilar'ın idealleri bir araya geliyor.

İşin özünün kehanetlerin kendini gerçekleştirmesi olduğunu düşünüyorum. Yani insanlar kehanete inandıkları için onu gerçekleştirmeye çalışırlar. Kehanet gerçekleşeceği için inanmazlar.
KA bir tekerlektir, daima döner...

Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #42 : 31 Mayıs 2016, 18:18:39 »
İlerki kitaplar bu konuda bize daha açık şeyler söyleyecektir ama Dalinar ve Taravangian'ın bir gün birleşeceini düşünüyor musunuz yoksa işler tamamen farklı bir şekilde mi ilerleyecek. Sonuçta artık Dalinar da bir parlayan oldu.

Ve Diyagramın bazı kısımları sadece çeşitli rakamlardan oluşuyordu mesela, bunlarla ilgili bir tahmini olna var mı? Çözülmesi gereken şifrelermiş gibi geldi bana, mesela aslında bir kelime veya cümle olabilir. Büyük ihtimalle de öyle, bana kalırsa Taravangian söylediklerinin herkes tarafından anlaşılmasını istemediği için bazı kısımları numaralarla şifrelemiş olabilir. Sizin fikirleriniz nedir bu konuda?
İnsan, hayalleriyle vardır.

Çevrimdışı MissMacKLane

  • *
  • 20
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #43 : 31 Mayıs 2016, 21:36:41 »
Bence (benim fikrimi pek takar mısınız bilmiyorum ama :D) Dalinar'la birleşmeye kalmadan diyagramın tam kilit noktasında Taravangian hakkın rahmetine kavuşur. Çünkü eceli yakın gibi bir seyir vardı ara bölümde. Bana kalsa Taravangian'ın ölümünün Szeth'in elinden olmasını isterdim..
Rakam mevzusu ise The Coppermind'da analizi vardı ona bakabilirsin. :)

Çevrimdışı cankutpotter

  • ****
  • 1233
  • Rom: 14
    • Profili Görüntüle
    • Büyülü Kale, Hayallerinizin adresi.
Ynt: Fırtınaışığı Arşivi - Parlayan Sözler Full spoiler
« Yanıtla #44 : 01 Haziran 2016, 00:04:27 »
Adresini verebilirseniz bakarım. :) Taravangian ölür mü bilmem ama yazar Sanderson'sa işler fazlasıyla ilginçleşecek bence.
İnsan, hayalleriyle vardır.