Kayıt Ol

Final Fantasy Serisi

Çevrimdışı Alanna Mosnavi

  • **
  • 64
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #15 : 29 Ekim 2016, 20:45:17 »
Foruma bir bakayım, araştırayım dedim ve Final Fantasy XV için açılan konu bulamayınca afalladım. FFXV'nin çok yakında çıkacak olması nedeniyle FF serisinin yalnızca ilk iki oyununu bitirmiş ve pek de fanı sayılamayan ben bile muhtemelen asla oynama şansımın olmayacağı (Oyun konsollarıyla aram yok, masaüstü PC'm bana yetip de artıyor <3 PC'ye düşerse hiç acımam alırım ^^) gerçeğine rağmen son derece heyecanlanıyorum.

Bahsetmişken forumun bu eksiğini elimden geldiğince doldurup size Final Fantasy XV'ten biraz bahsedeyim.

Bu oyun başta Final Fantasy Versus XIII olarak tanıtılmış olup (Taaa 2006'da) sonradan bu oyunun seriye ana oyun olarak ekleneceği açıklanmıştır.

Hikaye Eos adlı, dünyamıza oldukça benzeyen bir gezegende geçmektedir. Hikayenin ana karakteri Noctis, Lucis krallığının veliahtıdır. Lucis krallığı ise diğer tüm krallıklar teker teker Niflheim tarafından ele geçirilmişken Niflheim imparatorluğunun bir parçası olmayan tek ülke olarak kalmıştır. Bunu da başkentte saklı tutulan büyülü kristalin ülkeyi korumasına borçludur. Ayrıca Lucis'in krallarının vasiyet olarak kendilerinden sonra gelen krallara devrettikleri Lucii yüzüğü sayesinde bu kristalin yaydığı büyü gücüne erişilebilmektedir.

Şöyle de bir şey vardır ki bu Niflheim büyü ile Lucis gibi içli dışlı olmadığından teknolojik yönde çok daha fazla gelişebilmiştir.

Oyunun asıl hikayesi Lucis'teki kristalin Niflheim tarafından kaçırılması ile başlıyor. Bu da Lucis ve Niflheim arasında barış anlaşmaları yapıldığı dönemde oluyor. Veliaht Noctis'in(Yani oyunda oynadığım karakter)artık imparatorluğun bir parçası olan Tenebrae'nin eski prensesi Luna ile evlenmesi koşulunu sunuyor Niflheim ve belirtilen günde Altissia şehrinde evlenmeleri gerekiyor. Lucis'in şimdiki kralı Regis bu koşulu kabul ediyor.

Noctis arkadaşları Ignis, Gladiolus ve Prompto ile Altissia'ya gitmek üzere yola çıktıktan sonra Niflheim, anlaşmaya ihanet ederek Lucis'in başkenti Insomnia'ya ani bir saldırı başlatıyor ve kristali ele geçiriyor.

Oyunun hikayesi de Noctis ve arkadaşlarının kristali Niflheim'dan geri alma çabalarını anlatıyor.

Oyunun yanı sıra bu yıl çıkmış olan Final Fantasy XV: Brotherhood adlı kısa bir animesi ve Kingsglaive diye oyunun hikayesinin öncesini anlatan bir filmi de çıkmış bulunmakta.

Oyun 29 Kasım'da çıkacak.

Resmi bilgiler için:

http://www.finalfantasyxv.com

Trailerlarına ulaşmak istiyorsanız şu link uygun:

https://m.youtube.com/channel/UCQSuIHSbDFH6Enz3AXeUHaA

Bir de şu son çıkan hayran bıraktıran trailerını ayriyetten vereyim:

https://m.youtube.com/watch?v=8ivTFP7Qa-Y

Ne denilebilir ki? Şahane yapmışlar.

Çevrimdışı JCDenton

  • **
  • 133
  • Rom: 1
  • Gökyüzüne bakıp o ışığı görememek de var.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Final Fantasy Serisi
« Yanıtla #16 : 29 Ekim 2016, 21:05:14 »
Demo'daki berbat oynanış mekanikleri geliştirilmediyse oyun zevkini bir hayli baltalayacak.