Kayıt Ol

Deadpool X Carnage

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Deadpool X Carnage
« : 04 Temmuz 2016, 23:25:43 »

Meh... Hiç sevmedim. Şimdiye dek okuduğum en kötü Deadpool hikâyesiydi desem yeridir. Senarist Cullen Bunn bunu nasıl başarıyor bilmiyorum ama "Bundan daha kötüsü olamaz," dediğim her seferinde beni yanıltıp daha da sıkıcı bir öyküyle karşımıza çıkmayı başarıyor.

Cildin ilk hikâyesi, yani Carnage ve Cletus Kasady ikilisini tanıtan giriş macerası, Spidey'in en sadist düşmanını tanımayanlar için birebir olmuş. Kaosa tapan ve sırf yapabildiği için öldüren bu seri katil kesinlikle Marvel evrenindeki en korkunç düşmanlardan biri. Simbiyotuyla tekrar birleştiği ilk bölüm de bir Deadpool macerasından çok, Spider-man sayılarını anlatan bir ciddiyete ve karamsarlığa sahip.

Derken işin içine Deadpool giriyor ve işler tam da beklediğiniz gibi absürdleşiyor. Geveze paralı askerimizin Carnage'in peşine düşmeye "karar veriş" şekli gerçekten komikti. Kendisinin ve Carnage'in aynı frekansta olduğunu düşünmesi de öyle. Ama eğlence maalesef orada sona eriyor ve ondan sonrası iki karakterin birbirlerini durmadan kesip biçtiği, uzuvlarını kopardığı ve iç organlarını döktüğü bir kavgaya dönüşüyor.

Senaryonun gittiği bir nokta yok, karakterlerin bir amacı yok, hikâyenin bir anlamı yok, esprilerin de güldürdüğü yok... Birileri bu yazara Deadpool'un sadece kesip biçmekten ve kanlı sahnelerden ibaret olmadığını anlatsa iyi olur. Kimsenin geveze paralı askerimizin serüvenlerini bunun için okuduğunu da sanmıyorum. Gülmek istiyorsunuz, ama sonunda sayfaları hızla geçip gitmekten başka bir şey yapmaz oluyorsunuz. Sonu da hikâye kadar hayal kırıklığına uğratıcıydı. Oysa çok büyük potansiyeli vardı bu iki çılgının karşılaşmasının. Yazık olmuş...

4/10
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.