Kayıt Ol

Roleplay Evreni

Çevrimdışı Alganhan

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Roleplay Evreni
« : 07 Ağustos 2016, 13:53:51 »



Herkese merhaba arkadaşlar yeni bir proje ile karşınızdayım. Konumuza gelirsek yabancıların tanımıyla RPG, açılımı ise Role Play Game yani Rol Yapma Oyunu (RYO) olmakla birlikte amacımız bir Roleplay Türkiye topluluğu oluşturmaktır. Ayrıntılı misyonumuz ise şöyle: Halihazırda Türkiye'de böyle bir oluşum ve oyuncu kitlesinin çoğunun bu tarz oyunları oynaması ancak daha bu kavramı bilmeyerek oynaması sebebiyle bir yandan eğer hedeflerimizi siz rolseverlerin yardımıyla gerçekleştirecek ve Türk Oyun Camiası'na bu kavramı daha aktif ve görülebilir olarak sunacağız.


Rol Yapma Oyunu'nun tanımını bilmeyenler için ortaca bir paragrafı Vikipedi'den alıntılayarak siz oyunseverlerin üzerine yolluyorum:
Spoiler: Göster
Alıntı yapılan: Vikipedi
Rol yapma oyunları, sosyal etkileşimi ve işbirliğini vurguladıkları oyunların diğer birçok türünden esas olarak farklıdır. Hâlbuki, genel oyunlar, kart oyunları ve spor oyunları rekabeti vurgular.

Kalem ve kâğıt rol yapma oyunlarının hem yazarları hem de büyük yayıncıları, etkileşimli ve işbirlikçi hikâye anlatımının biçimi olması için onları vurgularlar; ancak, rol yapma oyunu dahilinde hiç gerçek hikâye yokken, romanlar ve filmler gibi gerçek öyküler dikkate alınmaz. Olaylar, karakterler ve öykü yapısı yerine, öykü tecrübesinden bir fikir verir. Hikâyeler gibi rol yapma oyunları, hayali gücünü tuttukları için başvururlar. Etkileşim, rol yapma oyunları ve geleneksel kurgu arasındaki kritik farktır. Hâlbuki, bir televizyon programının seyircisi pasif bir gözlemci, rol yapma oyunda bir oyuncu hikâyeyi etkileyen seçimler yapar. Bu gibi rol yapma oyunları, hikâye meydana getirmek amacıyla arkadaşların, küçük bir partide işbirliği yaptıkları hikâye anlatma oyunlarının eski bir geleneğini devam ettirmektedir.

Basit rol yapma kalıpları, "polisler ve hırsızlar" ve "kovboylar ve Kızılderililer" gibi çocuk geleneksel çocuk oyunlarında bulunurken; rol yapma oyunları, oyun kolaylaştırıcıları ve etkileşimin ilkeleri gibi eklerle, bu temel kanıya, bir entelektüellik ve süreklilik seviyesi ilave eder. Rol yapma oyunundaki katılımcılar, özel karakterler ve gelişmekte olan bir plot oluşturacaklardır. İlkelerin ve oyunlardaki daha fazla veya daha az gerçeğe uygun bir kampanya sahnesinin tutarlı sistemi, güvensizliğin asılmasına yardım eder.


Daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler ise buradan devam edebilir.



İletişim

Facebook

Youtube

Steam



Neler yapacağız?


Yakın zamanda Facebook veya Steam üzerinde belli aralıklarla Roleplay Dünyası hakkında belli paylaşımları yapacağız. Eğer beklenilen olumlu tepkiyi alırsak ve desteklenirsek kısa zamanda bir websitesi açıp paylaşımlar oradan düzenli olarak devam etmeye başlayacak. Ayrıyeten elbette bir ekibe ihtiyacımız olacak bunun için de bu konu hakkında yardımcı olmak isteyen ve ekipte yer almak isteyenler Facebook  veya Steam üzerinden benimle iletişime geçebilirler.

Bunun dışında gördüğünüz üzere bir adet youtube kanalımız var. Burada Steam grubunda bulunan aşağıdaki "İlişkili Oyunlar" bölümündeki oyunları ve steamde olmayan bir çok oyunu, oluşturacağımız Youtube ekibiyle oyun videoları çekecek, belli oyunlar üzerinden çeşitli rehberler ve benzeri projeler gerçekleştirip sizlere sunacağız. Ek olarak belli aralıklarla Roleplay hakkında ve çevresinde gelişen konularla ilgili çeşitli VLOG tarzında videolar gerçekleştireceğiz.





Okuduğunuz için çok teşekkürler, okumadıysanız da teşekkürler. Ancak eğer gerçekten desteklemek istiyorsanız bir beğeni bile bizim işimize yarar. Sağlıcakla kalın.


Ynt: Roleplay Evreni
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2016, 03:21:19 »
.
Magic's just science that we don't understand yet.

Çevrimdışı Abaris

  • *
  • 43
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Roleplay Evreni
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2016, 22:15:30 »
Güzel bir fikir. Umarım başarılı olur :)

Çevrimdışı Alganhan

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Roleplay Evreni
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2016, 00:20:50 »
Sorularım olacak.

1) Kimler bilmeden masaüstü rpg oynuyor?
2) Masaüstü rpg'yi kim öğretecek?
3) Nasıl öğretecek?
4) Youtube vidyonuzda role play dünyaları hakkında bilgilendirme yapacağız demişsiniz. Saydıklarınız ise değiştirilmemiş sıralı haliyle şöyle; dungeon dragons, yüzüklerin efendisi, game of thrones, warcraft, diablo, mights of magic (ben böyle anladım en azından). Bu saydığınız listeye dayanarak soruyorum, gerçekten role-play dünyalarını bildiğinizden emin misiniz? Zira size roleplay anlatacağız amacında olan bir topluluğun aklına dungeon and dragons'tan sonra gelen "şeyler" bunlar olamaz diye düşünmekteyim. Yanılıyor olabilirim.

Başarılar dilerim.

Kesinlikle haklısınız söylediklerinizde çok büyük bir geçmişim yok ancak frp tecrübem var ve az çok dünyaları biliyorum. Video da çok bilgim olmadığını az çok söyledim bu yüzden zaten sizlerin desteklerinizi bekliyoruz. Bunun dışında topluluğumuzun üyeleri arasında bilgili arkadaşlar var bunlardan seçip oyunları kuracağız. Eğer bu konuda gerçekten bilgiliyseniz sizleri de bu oluşumun içerisinde görmekten minnet duyarız.

Sorulara gelirsek:

1. Öyle bir şey kast etmedim daha çok sanal ortamdan bahsettim. Masaüstü rpg çoğu kişi bilse aslında çok daha iyi olduğunu kast etmek istedim ancak orada yanlış açıklamış olabilirim. Biraz amatör olduğumdan söylediklerimi tam dile getiremedim büyük ihtimalle ama diğer videolarda bunu düzelteceğimden emin olabilirsiniz.

2.Bunlarda gerçekten bilgili arkadaşlar öğretecek. Ayrıyetten böyle bir proje için bende kendimi geliştirmekteyim. İki üç kişiyi FRP'ye kazandırsak ne mutlu.

3.Bunun için Youtube'da bir seri koymayı düşünüyoruz ayrıyetten sesli olarak iletişime geçeceğiz skype, discord, teamspeak gibi kanallarla olabilir ancak şuan discord üzerinden bir kanalımız var. Bunun dışında bu kanalı topluluğun aktifliği ve gereken sinerjiyi sağlamak için güzel bir ortam sağlamak için kurduk rol sever herkesi bekliyoruz. 24 saatlik bir bağlantı: https://discord.gg/TvqMT - yeni bir bağlantı için benimle iletişime geçebilirsiniz.

4.Şimdi yazılırsa bir çok dünya yazılır ona şüphe yok, misal ben pathfinder oynuyorum ancak belirtmedim. Genelde bilgisayar rpgsi yapan kişiler bu tarz dünyaları bilmedikleri için henüz bahsetmedik ancak youtube'a koyacağımız bu videolarda bir çok dünya hakkında kısa bilgiler vereceğiz ve bu dünyalara nasıl katılıp, nereden masabaşı frplerine katılabilecekleri hakkında bilgileri. Elbette bu tür şeyler zamanla olacak, bunlar da roleplay severlerin bizi desteklemesine kalıyor. Ekibimizde ne kadar tecrübeli bir kaç kişi olsa da "el elden üstündür" lafını da unutmamak gerekiyor.

Ayrıyetten çok teşekkür ederiz değerli yorumlarınız için

------------------------------------------------

@Abaris Çok teşekkürler, siz destekleyenlerle her zaman

Çevrimdışı Kemt

  • *
  • 5
  • Rom: 0
  • Frankenstein's Monster
    • Profili Görüntüle
Ynt: Roleplay Evreni
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2016, 12:35:37 »
Güzel bir fikir. Facebook, youtube ve steamden abone oldum. Tam destek benden  ;D

Çevrimdışı Alganhan

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Roleplay Evreni
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2016, 00:09:45 »
Güzel bir fikir. Facebook, youtube ve steamden abone oldum. Tam destek benden  ;D

Çok teşekkürler, aramıza hoşgeldiniz o halde :) Discord kanalımıza bekleriz : https://discord.gg/vskQd