Kayıt Ol

Rocket League

Çevrimdışı uveybaba

  • **
  • 117
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Rocket League
« : 03 Ağustos 2016, 13:58:33 »
Multiplayer Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü
2016 · Psyonix
Spor Oyunu Dalında BAFTA Oyun Ödülü
2016 · Psyonix
Aile ve Sosyal Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü
2016 · Psyonix



Basit bir fikrin mükemmel olarak pratiğe dökülmüş hali. Son yıllarda oynadığım en keyifli oyun. Futbol sevmiyorum, araba yarışı oyunlarını sevmiyorum. Fakat ne zaman Rocket League girsem bir kaç saat başından kalkamıyorum. Acaba dedim son zamanlarda çok zorlayıcı oyun oynadım, bu oyunun ana fikri çok basit olduğu için mi hoşuma gitti ? Hayır öyle değilmiş. 30 küsur yaşlarında manevi abime aldım oyunu. Kendimizi gecenin 04:00'ünde bağırarak, heyecan yaparak, yeri geldiğinde söverek bulduk. Dur birde kız arkadaşım da oynasın dedim. Onu bu kadar eğlenirken görmeyeli uzun zaman olmuştu. Gol atınca bağırıyor, topu kaçırınca kızıyor. Ben gol atınca gelip öpüyor  ( ͡° ͜ʖ ͡°).  Oyunun verdiği keyfi heyecanı anlattıktan sonra birazda mekanikten bahsetmek lazım.

RC arabaları kontrol ettiğimiz bu oyunda amaç karşı kaleye gol atmak. Bitti. Oyun içinde pek çok farklı mod var. Düello dan 4v4'e kadar. Araba kişiselleştirmeleri sadece kozmetik ögeler içeriyor. Yani oyundaki tüm arabalar hız , manevra gibi özelliklerde eşit. Bu kısmı çok fazla sevdim çünkü yenildiğin zaman " Adamın arabası çok iyi abi. " gibi bir cümle kuramıyorsun ^^. Oyun fazlasıyla yetenek odaklı. Refleksler , zamanlama , ön görü en çok ihtiyaç duyulan kişisel özellikler. Ben bu yeteneklerin hiçbirisine sahip olmadığım için arenanın ortasında topa vurabilmek için sürekli zıplıyorum mesela. Belki denk gelir diye. Hehe. Refleks zamanlama demişken oyundaki ping oranınız çok önemli. Kötü bir bağlantıyla üzülebilirsiniz. Sizin nitro basarak üzerine gittiğiniz top aslında orada olmayabilir, belki hiç olmamıştır. Bilgisayar üzerinden oynayacaksanız kesinlikle bir oyun kolu tavsiye ediyorum. Dönüş ve gaz oranlarını klavyeden ayarlayamadığımız için can sıkıcı olabiliyor. Harita olarak ise birbirinden güzel tasarlanmış arenalar var. Kimi zaman bu arenalar oyun tarzınıza etki edecek özelliklere sahip olsalarda genel olarak görünüş olarak farklılıklar içeriyor.

İçerisinde basketbol modu bulunuyor aynı zamanda. Çok fazla oynamadım fakat tüm aynı fikri basketbol ile düşünün.


DLC sistemi ise gayet güzel çalışıyor. Örneğin yeni haritalar DLC'lere dahil edilmiyor. Sadece yani arabalar ekstra ücret karşılığında satılıyor ki 6tl gibi uygun bir miktar. Batman'in arabasını veya Geleceğe Dönüş'deki arabayı sürmek isterseniz bir 6 lira ateşleyeceksiniz. İkon olmuş arabalar haricinde yapımcıların tasarlamış olduğu 2-3 tane araba paketi fiyatları ise yine 6 tl civarında. Benim olsa güzel olurdu dediğim şey ise şu zamana kadar yayınlanmış tüm ekstra araçları tek pakete koyup 20tl civarı bir para istemeleri olabilirdi.

Ben oyunu çok sevdim fakat rekabet vazgeçilmezim diyorsanız oyunun Ranked sistemi var aynı zamanda. Ben daha girmedim, ne zaman Ranked bir oyun oynasam kişiliğim değişiyor. O yüzden pek bilgi veremeyeceğim fakat böyle bir mod var. Gördüm yani.

Benim en çok beğendim yanı ise maçların 5 dakika sürüyor olması. Evet sadece 5 dakika. İnsanlar yorulmuyor, gerilmiyor ve 5 dakika içerisinde oynadığın maç bitmiş oluyor. Girip stres atmak, farklı oyunların gerilimini atmak için birebir. Kimi zaman iki maç yapar çıkarım diyerek girdiğinizde saatlerinizi kaybedebilirsiniz. Arkadaşlarınızla eğleneceğiniz çerezlik ucuz bir oyun arıyorsanız tam size göre.

Steam - PSN - Xbox Live
Mizah en güçlü savunmam. Mizah önemli. Mizah güzel. Cici mizah.