Kayıt Ol

Legend of the Galactic Heroes

Çevrimdışı MeLaNCHoLy

  • *
  • 20
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Legend of the Galactic Heroes
« : 26 Ağustos 2016, 16:20:49 »
LEGEND OF THE GALACTİC HEROES

Alıntı
Konusu: Samanyolu galaksisini, 150 yıldır devam etmekte olan yıldızlararası bir savaş etkisi altına almıştır. Çöküşteki Goldenbaum hanedanlığının hüküm sürdüğü Galaktik İmparatorluğu'yla, işlevselliğini yitirmiş demokratik federasyon Hür Gezegenler Birliği arasında geçen bu savaşta; on binlerce uzay gemisi ve milyonlarca asker çarpışmaktadır.

Sahneye iki kumandan girer: İmparatorluk Amirali Reinhard von Lohengramm ve HGB'nden Yang Wenli. Fakir bir Reichsritter aileden gelen Reinhard; Kayzer'in, ablasını metresi olarak aldıktan sonra sistemi değiştirmek için asker olmayı seçen yetenekli ve karizmatik biridir. Üniversite eğitimini karşılayabilmek amacıyla asker olmak zorunda kalan Yang Wenli'yse, zeki olmakla beraber bir o kadar da tembeldir de. Her iki karakter, eylemleriyle yetenek sahibi askerleri, amiralleri ve düşünce adamlarını etraflarında toplamaya başlarlar. Zamanla, bu iki zıt insanın arasındaki rekabet; mevcut açmazı temellerinden sarsacaktır. Astlarıyla ve üstleriyle uğraşırlarken, kişisel ve politik sorunlarla yüzleşecekler; savaşımlarını strateji ve taktik üzerinden yürütecekler ve kendi iradelerini ortaya koyduklarında, insanlık tarihinin en büyük savaşı yüzünden sınanacak ve değişeceklerdir.

Galaktik Kahramanların Efsanesi, engin, duygusal ve ince düşünülmüş askerî bir uzay operadır. 110 bölümlük bu dizi ana seri olup, diğer bağlı seriler ek olarak çıkarılmıştır.

Galaktik Kahramanların Efsanesi, Yoshiki Tanaka'nın yazarlığını yaptığı; 1982-87 yılları arasında çıkan on kitaplık bilim kurgu serisidir. Bu seri, 1988 yılında Seiun Ödülü'ne layık görülmüştür.
İzlemek için Tıklayın


LEGEND OF THE GALACTİC HEROES GAİDEN: A HUNDRED BİLLİON STARS, A HUNDRED BİLLİON LİGHTS
Alıntı

Konusu:
Galaktik Kahramanların Efsanesi'nin iki öncül serisinden biri olan Yüz Milyar Yıldız, Yüz Milyar Işık'ta; Reinhard von Lohengramm ve Siegfried Kircheis'ın Galaktik İmparatorluğu'ndaki yükselişleri anlatılır.

Sırasıyla şu hikâyeler işlenir:
1 - Beyaz Gümüş Vadisi (4 bölüm)
2 - Gündüzün Rüyası, Gecenin Şarkısı (4 Bölüm)
3 - Utanç (4 Bölüm)
4 - Yüz Milyar Yıldız, Yüz Milyar Işık (12 Bölüm)
İzlemek için Tıklayın


LEGEND OF THE GALACTİC HEROES GAİDEN: SPİRAL LABYRİNTH

Alıntı
Konusu: Galaktik Kahramanların Efsanesi'nin bir diğer öncül serisi olan Sarmal Labirent'te; Yang Wenli'nin, Yeni Bir Savaşa Uvertür filminin öncesinde geçen yaşamı ele alınır. Ayrıca, ilk yan hikâyede kaldığı yerden Reinhard ve Kircheis'ın geçmişine devam edilir.

Sırasıyla şu hikâyeler işlenir:
1 - Sarmal Labirent (14 Bölüm)
2 - Asi (4 Bölüm)
3 - Düellocu (4 Bölüm)
4 - Av Köpeği (4 Bölüm)
5 - III. Tiamat Savaşı (2 Bölüm)
İzlemek için Tıklayın


LEGEND OF THE GALACTİC HEROES: GOLDEN WİNGS

Alıntı
Konusu: Kapche-Lanka gezegeninde Albay Herder’ı öldürdüğü şüphesiyle, Binbaşı Reinhard von Musel hakkında soruşturma açılır. Soruşturmayı yürüten şahıs, Binbaşı Krumbach da Markiz Benemunde’nin adamıdır. Ancak, Reinhard bunun farkında olsa bile hiçbir şey yapamaz. Dahası, şu anki görev yeri olan İserlohn Kalesi’ne; Sidney Sitolet önderliğindeki Birlik Kuvvetleri 50,000 gemilik bir filoyla yaklaşmaktadır. İleride, “5. İserlohn Kuşatması” adıyla anılacak olan bu savaş; Reinhard için bir ölüm kalım meselesi hâline gelir.

Başka bir prodüksiyon ekibinin imzasını taşıyan Altın Kanatlar filmi, mangasındaki tasarımlara olan sadakatiyle; diğer medya yapıtlarına kıyasla hem seslendirme yönünden, hem de görsel olarak tamamen farklı bir çizgide ilerler.
İzlemek için Tıklayın


LEGEND OF THE GALACTİC HEROES: MY CONQUEST İS THE SEA OF STARS

Alıntı
Konusu: Yoshiki Tanaka'nın "Galaktik Kahramanların Efsanesi" adlı bilim kurgu serisinin ilk uyarlama filmi olan Hedefim Yıldızlar Denizi'nde; imparatorluk sancağı altındaki ihtiraslı genç adam Reinhard von Musel'le, yozlaşmış bir demokrasiye hizmet eden pasif Yang Wenli'nin ilk yüzleşmeleri konu alınır. M.S. 3500'lü yıllarda geçen bu hikâye, kahramanların nasıl doğduğunun eleştirisini yaparken, insan ve savaş olgusunun ayrılamaz bir bütün olduğunu bütün açıklığıyla izleyiciye sunar.
İzlemek için Tıklayın


LEGEND OF THE GALACTİC HEROES: OVERTURE TO A NEW WAR

Alıntı
Konusu: TV serisinin devam ettiği dönemde yapılan ve ikinci sinema filmi olan yapım; Astate Savaşı ile başlayan TV serinin ilk dört bölümünün sinemalaştırılmış halidir. 150 yıldır devam eden savaşlar zincirinin devamında artık birbirlerinin gücünün farkında olan Reinhard Von Lohengramm ve Yang Wen-li`yi ikinci kez (ilki My Concuest of The Sea of The Stars) karşı karşıya getiriyor ve beraberinde ikilinin yarım kalan hesaplaşmasını anlatıyor.

Sinemanın özellikle önceki filme kıyasla görsel bir zenginlik ve kalitede sunulduğu göze çarpan bir diğer ayrıntı.
İzlemek için Tıklayın

Favori animelerimdendir. Vakıf serisini andırır. Çizimlere aldanmayın direk izleyin. İyi günler.

Çevrimdışı JCDenton

  • **
  • 133
  • Rom: 1
  • Gökyüzüne bakıp o ışığı görememek de var.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Legend of the Galactic Heroes
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2016, 18:02:18 »
Askeri,politik ve sosyal konuları bir arada bu kadar iyi işleyen bir hikâye daha önce görmedim. Bana göre en iyi uzay operası olmasının ötesinde gelmiş geçmiş en iyi anime serilerinden biridir.

2017 yılında remake'i geliyor. Uchuu Senkan Yamato gibi bu da bu şekilde yeni nesile kazandırılacaktır. Aynı kaliteyi taşımasını ümit etsemde eskisinin yaşattığı hissin yanından geçemeyeceğini biliyorum.

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: Legend of the Galactic Heroes
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2016, 21:45:57 »
Ta HBB zamanlarında bir iki bölümüne rast gelmiştim -tv bağımlısı olsam da saatini denk getiremiyordum.

@JCDenton, beklentiniz az olsa da güzel haberler getirmişsiniz.

Çevrimdışı MeLaNCHoLy

  • *
  • 20
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Legend of the Galactic Heroes
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2016, 09:34:58 »
Bu anime dizi serisi efsanedir. Her bilimkurgu severinin dikkatini çekeceğine eminim.