Kayıt Ol

Hunters

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Hunters
« : 24 Eylül 2016, 18:01:48 »
 
  Bu dizi ile ilgili söyleyeceğim ilk şey bu diziyi izlemenizi ya da izlememenizi tavsiye edemem. Diziyi neden izlediğimin bir cevabı da tam anlamıyla yok ama açıklamaya çalışayım.
 
  Öncelikle çekimlerini hiç beğenmedim dizinin. İstenilen sahneleri olduğundan daha vasat gösteren çekimleri vardı. Görüntü yönetmenine hafiften sallamıştım bu yüzden lakin diziyi izledikçe şöyle bir düşünceye kapıldım, ‘bu adamın serseri serbest stili oğlum’ ama bu sadece kendime söylediğim bir yalan vasat çekimler.
 
  Konusu uzaydan gelen ve insan kılığına girmiş bir türün gizli planları ve örgütlenmesini engellemeye çalışan gizli bir devlet kurumuyla, esas oğlanın karısının ortadan kaybolmasıyla yollarının kesişmesini anlatıyor. Bilim-Kurgu evet, uzay hayır, görsel efekt hayır, iki türün çıkar kapışması evet. Kısaca bu şekilde, tabii ileri sezonlar gelirse ne olur biter bilinmez. Dizinin bana kalırsa en güzel tarafı konusu, çünkü tek şikayetçi olmadığım taraf konuyu işleme tarzları, gerçekten güzel.
 
  Oyunculuklar genel anlamda iyi ama role oturamayan birkaç karakter varmış gibiydi. Bunların sonralarda karakter bazında o şekilde olduğunu düşünmeye başladım. Yani aktrisin role bürünemediğini düşünüyordum ama şimdilerde belki de dizideki karakterin oturmamış olması gerekiyordur diyorum. Dediğim gibi dizi oldukça vasat ama siz diziye alıştıkça sanki vasattan özgüne kayıyor fakat sonra dönüp baktığınızda vasat diyorsunuz.
 
  Dizide olaylar çok hızlı akıyor eğer daha yavaş bir akışa sahip olsaydı dramatize edilmesi gereken yerler daha net belli olurdu. Adam üzgün, bir sonraki sahnede adam sinirli, sonra ise telaşlı… Dizi uyarlama ama aslında yuvarlama. Yani kitaptan birebir televizyona uyarlanmaya çalışılmış havası var. Sahne geçişleri, konu akışı, karakterler arasında ki geçişler, dizi izlemekten çok kitap izliyormuş gibi bir havası vardı ama dizi sektörü şunu biliyor, kitap uyarlanır izlenmez. Belki bu noktayı atlamışlardır.
 
  Dizinin final bölümü beni standart bir memnuniyete taşıdı, devam ederse ben de edeceğim. Dizinin daha iyi ya da kötü olmasını istemiyorum, bu özgünlük tadı veren vasatlık devam etsin yoksa dizi tüm farklılığını kaybeder. İzlemek size kalmış.
Spoiler: Göster