Kayıt Ol

Dikkatinizi Çeken Yayınlar

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« : 14 Ocak 2017, 13:29:07 »
Malum, her hafta kurgu veya kurgu dışı pek çok yayın çıkıyor. Aralarında, gün sayıp beklediğimizin haricinde, ilgimizi çekebileceği halde haberimiz olmadığı için gözden kaçanlar da oluyor.

Haftalık çıkan yayın yağmurunda fark edilmemiş roman, çizgi roman, araştırma-inceleme türü yayınları bu başlık altında paylaşalım istedim.

Önce ben başlayayım:

Bırak Üzülsünler Türkiye'de Büyümek - Özge Samancı (Çizgi Roman)

Alıntı yapılan: Tanıtım Bülteninden
Bırak Üzülsünler, orta sınıftan bir kız çocuğunun okul ve büyüme hikâyesi.
 
Otoriteye, tartışılamayan ezberlere toslayan, hayallerine sığınarak kendi yolunu arayan bir çocuğun inadı ve savrulmaları... Eğitim sisteminin, öğretmenlerin, muktedirlerin ve erkeklik hallerinin garip ve ağrılı manzaraları.
 
Özge Samancı, otobiyografik bir grafik romanla içini döküyor, farklı olmanın, ayakta kalmanın hararetli hatıralarını anlatıyor.

Çizgi romandan ilk defa 5Harfliler'deki ilgili yazısından haberdar olmuştum. Özge Samancı'nın çocukluk anılarından, 12 Eylül Darbesi sonrasında değişen hayat aktarılıyor. Keşke bizde de yayınlansa demiştim. Bu sene İletişim Yayınlarından çıkmış. (Fiyatın tuzluluğu konusunda cüzdanımla hemfikiriz!)

Ülke tarihimiz açısından önemli bir dönem. Bu konuda araştırma kitapları mevcut. Tarihçi gözünden değilde, o zamanı teneffüs etmiş birinin yaşadıklarını değerlendiren bakış açısı ilgimi çekti.

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2017, 18:42:18 »
Ölüm Dansı (Edebiyat ve Sinemada Korku İncelemesi) - Stephen King (Araştırma - İnceleme)

Alıntı yapılan: Arka Kapak Yazısı
Tüm zamanların en çok satan yazarlarından Stephen King, sizi neyin korkutacağını herkesten daha iyi biliyor. Ölüm Dansı’nda kendisi dışında hangi yazar ve yönetmenlerin bu konuda iyi olduğunu örnekleriyle açıklıyor. Edebiyat ve sinemada korkuyu incelediği bu farklı kitabında King, korkunun balo salonundaki gezisine sizi de davet ediyor. Elini tutun ve dans başlasın!..

Arka kapak yazısının iddialılığı yüzünüzü ekşitmesin. King'in kendisi önsözlerde gayet alçak gönüllü. Pek çok kaynaktan yararlandığını ve hataları olabileceğini baştan belirtiyor. Hatta, bir tanıdığının bu sebeple King'in karşı karşıya kalacağı eleştiri yağmuru hakkında uyarısından bile söz ediyor :)

Edebiyat ve sinemadaki korku türüne, o türün usta isminden gelen bir bakış. Kitap Sayfa6 Yayınları'ndan çıkmış. Kitabın Video İnceleme Linki

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2017, 22:46:07 »
Karakarga Yayınlarından çıkan üç grafik roman dikkatimi çekti. Sıradan insanların hayatlarını konu edinen, takdir toplamış eserler:

Epileptik - David B.

Sıradan Zaferler - Manu Larcenet

Güçsüz Düşmezsen Hayat Güzeldir - Seth


Çevrimdışı

  • ***
  • 581
  • Rom: 47
  • Hayvan Yemeyelim!
    • Profili Görüntüle
    • http://bulentozgun.blogspot.com/
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2017, 18:08:19 »
Rothfuss'un

Alıntı
Gerçekten iyi kitaplar. Çok farklı kitaplar. Müthiş bir atmosfere sahipler ve daha evvel okuduğum hiçbir şeye benzemiyorlar.

Üçlemenin ilkini matbu olarak okudum, kalanını ise sesli kitap olarak dinledim. Şimdi bakıyorum da keşke hepsini matbu olarak okusaymışım. Öyle yapsaydım kesinlikle daha iyi ve bütünlüklü bir deneyim yaşardım.

Şiddetle öneriyorum.

dediği Southern Reach Üçlemesi çıktı: https://www.eganba.com/kisiler/jeff-vandermeer

Yazar Harikalar Kitabı'ndan bildiğimiz Jeff Vandermeer.

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2017, 17:52:00 »
Alıntı
Southern Reach Üçlemesi çıktı: https://www.eganba.com/kisiler/jeff-vandermeer

Yazar Harikalar Kitabı'ndan bildiğimiz Jeff Vandermeer.

Harika haber :) Umduğum gerçekleşmiş :)

Alıntı
Kısmet. Bu kitap, yazarın diğer kitapları için öncül olur belki. İleriki zamanlarda diğer kitapları da yayınlanıverilir  :)

Üçlemenin tüm kitaplarının aynı anda çıkması da iyi olmuş. Hepsinin yayınlanmasını beklemeye gerek yok.


Çevrimdışı erenemre

  • *
  • 18
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2017, 07:25:30 »
Yerinde bir başlık olmuş.

Size de oluyor mu merak ediyorum, bazen kitapçıya gittiğimde kitapların, yazarların çokluğundan dolayı afallıyorum. Resmen beynim yoruluyor. Hatta yazarlara sormak istiyorum, nasıl bu yığın arasında tek bir damlaya dönüşeceğini bile bile kitap yazmak için motivasyon bulabiliyorlar? Herkesin farklı bir şarkı söylemeye çalıştığı bir koroya +1 olarak katılmanın ne faydası var?

The Paradox of Choice kitabının yazarı Barry Schwartz bir TED konuşmasında günden güne artan tercih imkânlarının bizi nasıl zorladığını anlatıyor. 20 dakikanız varsa şuradan izleyebilirsiniz: https://www.ted.com/talks/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice (Türkçe altyazı seçeneği de var)

Adam özetle şunu diyor: 30 sene önce bir kot pantolon almaya gittiğimde sadece bir çeşit olurdu. Onu alırdım, iki ay giyip beş on kere yıkadıktan sonra bir şekilde vücuduma olmaya başlardı ve halimden memnun olurdum. Şimdi kot pantolon almaya gittiğimde ise bakıyorum yüksek bel, düşük bel, bol paça, dar kesim derken onlarca farklı çeşit var. Bunlardan bir tanesi mutlaka benim için mükemmel kot olmalı. Bir saat uğraştıktan sonra bir tane seçiyorum ve alıp giyiyorum. Ama bu kadar çeşitli tercih ve uzun uğraşlardan sonra beklediğime değen bir kot pantolon olmuyor. İşin kötü yanı da şu, suçlayacak kendimden başka hiç kimse yok. Yeterince tercihim vardı. Sonuç: 30 sene öncesine göre çok daha iyi bir kot pantolon giyiyorum, evet. Ama bu pantolonla ilgili kendimi çok daha mutsuz hissediyorum.

Bu tercihlerin ve maruz kaldığımız bilgi bombardımanının aşırılığının bir adı da var, bilgi kirliliği. Telefonumuza, e-mailimize sürekli gelen spamlar, otobüs-metro duraklarındaki reklam panoları, televizyon derken sayılamayacak kadar çok gereksiz bilgi sürekli beynimize giriş yapıyor. Beyin bunları inanılmaz etkili bir biçimde filtreliyor. Ama yine de işinize yarar ve doğruluğu güvenilir bilgi aradığınızda bulmanız hiç de kolay değil.

Kitaplar söz konusu olduğunda Kayıp Rıhtım’ın özel bir yeri var. Sitede yayınlanan haberlerin temiz dili ve samimiyeti hemen belli oluyor. Güvendiğiniz bir kaynaktan kitap hakkında bilgi alınca da size göre mi değil mi gönül rahatlığıyla karar verebiliyorsunuz. Örneğin cahilliğim ortaya çıkacak ama itiraf edeyim, eğer bugün siteden Alper Canıgüz’ün kitabının incelemesini okumuş olmasaydım Kan ve Gül isimli bir kitabın mümkün değil kapağını bile açıp bakmazdım. Artık bu kitabın radarıma takılan bir sinyali var. Yani bu yığın sınıflandırılmış oldu ve kendi yolumu bulmam daha kolay hale geldi.
 
Forumda bu bilgi kirliliğini filtreleme işini hep beraber yapma şansımız da var. O zaman ben de özellikle ilgimi çeken bir kitabı buraya ekleyeyim:

Elon Musk – Ashlee Vance

Birçoğumuz o ya da bu şekilde bilimkurgu okuyoruz, alternatif gelecekleri hayal ediyoruz ve haliyle geleceğe ümitle bakmak istiyoruz. Ama bazen, haberlere falan çok takılınca, öyle karamsar bir tabloyla yüz yüze kalıyoruz ki sonunda zombi istilası bile pek de fena olmayan bir alternatif gibi görünmeye başlıyor. Bu ortamda Elon Musk diye bir adam çıkıp diyor ki Mars’a gitmek için hazırlıklar tamam sayılır. Nasıl merak etmeyeceksiniz?

Elon Musk’ın Mars’ı kolonileştirme planlarını anlattığı videoyu izledikten sonra bu adamı tanımam lazım dedim. Normalde biyografi okumuyorum. Bu yüzden bu kitabı çok dikkatli seçtim ve buna rağmen korka korka aldım. Ama elime geçince kitaba resmen yapışıp kaldım. Ashlee Vance harika bir iş çıkarmış. Yıllardır teknoloji gazeteciliği yapan birisi olduğu için olaylara derinlemesine bakabiliyor ve son derece hoş bir dili var. Paypal, Tesla Motors ve SpaceX şirketlerinin iç dünyasını ve mühendislerin yaşadıkları zorlukları hikâye anlatır gibi anlatmış. Fabrikaların içini ve çalışma koşullarını bize canlı biçimde tasvir etmiş. Hatta Elon Musk’ın SpaceX fabrikasında gece yarısından sonra çalışmaya devam eden adanmış mühendisleriyle birlikte çevirdiği Counter Strike partilerine kadar aktarmış, gerisini siz düşünün. Adeta bir roman gibi akıcı şekilde okunuyor. Zaten kitabım elden ele dolaşa dolaşa eskidi.

Elon Musk’ın macerasını öğrenmek ve onunla yolu kesişen diğer idealist insanları tanımak beni etkiledi. İnsanoğlunun kafaya koyunca neleri başarabildiğini hatırlatıyor ve geleceğe dair ümit veriyor.
 
Önemli not: Türkçe baskısını hiç bilmiyorum, o konuda dikkatli olun. Kitap Türkçeye çevrilmiş ve hatta dördüncü baskısı bile yapılmış sanırım. Ama ne yayınevi ne de çeviri kalitesi hakkında fikrim yok. Kitabın ilk sayfasını açıp okuyun, su gibi akmıyorsa çeviri o kadar da iyi değil demektir.

 
Merhaba okuyan insanlar!

Çevrimdışı OZ

  • ***
  • 401
  • Rom: 5
  • Melanj
    • Profili Görüntüle
    • http://bortubocekgaleri.com/
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2017, 21:06:13 »
Bu kitap olumsuz anlamda dikkatimi çektiği için burada paylaşıyorum. Kapakta "From the World of J.R.R. Tolkien" yazıyor, türkçe bir kitap ve yazarın adı E. G. Ricco diye bir isim. Bu isim sanki sahte gibi duruyor, en azından arama motorlarında bir bilgisi karşıma çıkmadı. Sanki yazarın parasını ödeyip yayınlattığı bir kitap gibi duruyor. Kitabın arka kapağındaki açıklama da ucuz bir macera kitabını yansıtıyor. Bu kitabın gerçekten Tolkien dünyasıyla alakası olabilir mi, onaylanmış mıdır, yoksa telif dinlemeden dikkat çekmek adına ismi mi kullanılmıştır.

Alıntı
Tanrı, savaşları bitirmesi için en sadık meleği olan Sagoba'yı Zerenus'a yollar. Sagoba, ateş elementinden yaratılmıştır ve hiçbir objeye dokunamamaktadır. Zerenus'a gittiğinde bu durum büyük bir isyanın başlangıcı olmuştur. Orada Tanrı'nın ayrıcalık yaptığını düşünen Sagoba baş kaldırmıştır. Tanrı bu isyanı sonlandırması için diğer melekleri (Tudor ve yanındakiler)  Zerenus'a yollayıp Sagoba'yı cezalandırmak ister ancak Tudor'da isyanı haklı bulmuştur...

Çığ gibi büyüyen bu isyanda Zerenus yanıp küle dönmüştür. Tanrı'nın seçecek iki yolu vardır. Ya Zerenus'la beraber her şeyi yok edecektir, ya da Sagoba'yla anlaşma yapacaktır.

Sonunda isyanı bitiren anlaşma yapılmıştır. Ancak anlaşma, daha tehlikeli bir gücü ortaya çıkarmıştır. Sagoba artık Tanrı'nın bile müdahale edemeyeceği bir varlıktır.

Sayısı milyonları bulan karanlık ordusu, Zerenus'dakileri öldürmek için sabırsızlıkla beklemektedir.

Kanla beslenen bu canavarların karşısında ise eskiden savaş halinde olan 4 tane ırk vardır.

Elfler, Raidler, Pençler ve İnsanlar. Büyük yıkımların ardından Zerenus karanlığa mahkûm olmuştur.

İblisin egemenliği tam 40.000 yıl sürecektir.

Ta ki “o” gelene kadar.

O, geldiğinde ÖLÜMSÜZLERİN SAVAŞI kaçınılmazdır.

 

(Tanıtım Bülteninden)
"Rebellions are built on hope"

Çevrimdışı irbis

  • *
  • 179
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #8 : 01 Temmuz 2017, 12:21:13 »
Bu kitap olumsuz anlamda dikkatimi çektiği için burada paylaşıyorum. Kapakta "From the World of J.R.R. Tolkien" yazıyor, türkçe bir kitap ve yazarın adı E. G. Ricco diye bir isim. Bu isim sanki sahte gibi duruyor, en azından arama motorlarında bir bilgisi karşıma çıkmadı. Sanki yazarın parasını ödeyip yayınlattığı bir kitap gibi duruyor. Kitabın arka kapağındaki açıklama da ucuz bir macera kitabını yansıtıyor. Bu kitabın gerçekten Tolkien dünyasıyla alakası olabilir mi, onaylanmış mıdır, yoksa telif dinlemeden dikkat çekmek adına ismi mi kullanılmıştır.

Alıntı
Tanrı, savaşları bitirmesi için en sadık meleği olan Sagoba'yı Zerenus'a yollar. Sagoba, ateş elementinden yaratılmıştır ve hiçbir objeye dokunamamaktadır. Zerenus'a gittiğinde bu durum büyük bir isyanın başlangıcı olmuştur. Orada Tanrı'nın ayrıcalık yaptığını düşünen Sagoba baş kaldırmıştır. Tanrı bu isyanı sonlandırması için diğer melekleri (Tudor ve yanındakiler)  Zerenus'a yollayıp Sagoba'yı cezalandırmak ister ancak Tudor'da isyanı haklı bulmuştur...

Çığ gibi büyüyen bu isyanda Zerenus yanıp küle dönmüştür. Tanrı'nın seçecek iki yolu vardır. Ya Zerenus'la beraber her şeyi yok edecektir, ya da Sagoba'yla anlaşma yapacaktır.

Sonunda isyanı bitiren anlaşma yapılmıştır. Ancak anlaşma, daha tehlikeli bir gücü ortaya çıkarmıştır. Sagoba artık Tanrı'nın bile müdahale edemeyeceği bir varlıktır.

Sayısı milyonları bulan karanlık ordusu, Zerenus'dakileri öldürmek için sabırsızlıkla beklemektedir.

Kanla beslenen bu canavarların karşısında ise eskiden savaş halinde olan 4 tane ırk vardır.

Elfler, Raidler, Pençler ve İnsanlar. Büyük yıkımların ardından Zerenus karanlığa mahkûm olmuştur.

İblisin egemenliği tam 40.000 yıl sürecektir.

Ta ki “o” gelene kadar.

O, geldiğinde ÖLÜMSÜZLERİN SAVAŞI kaçınılmazdır.

 

(Tanıtım Bülteninden)

Ucuz bir pazarlama taktiği sadece.

Çevrimdışı okanakinci

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2017, 08:19:31 »


Elon Musk – Ashlee Vance

Birçoğumuz o ya da bu şekilde bilimkurgu okuyoruz, alternatif gelecekleri hayal ediyoruz ve haliyle geleceğe ümitle bakmak istiyoruz. Ama bazen, haberlere falan çok takılınca, öyle karamsar bir tabloyla yüz yüze kalıyoruz ki sonunda zombi istilası bile pek de fena olmayan bir alternatif gibi görünmeye başlıyor. Bu ortamda Elon Musk diye bir adam çıkıp diyor ki Mars’a gitmek için hazırlıklar tamam sayılır. Nasıl merak etmeyeceksiniz?

Elon Musk’ın Mars’ı kolonileştirme planlarını anlattığı videoyu izledikten sonra bu adamı tanımam lazım dedim. Normalde biyografi okumuyorum. Bu yüzden bu kitabı çok dikkatli seçtim ve buna rağmen korka korka aldım. Ama elime geçince kitaba resmen yapışıp kaldım. Ashlee Vance harika bir iş çıkarmış. Yıllardır teknoloji gazeteciliği yapan birisi olduğu için olaylara derinlemesine bakabiliyor ve son derece hoş bir dili var. Paypal, Tesla Motors ve SpaceX şirketlerinin iç dünyasını ve mühendislerin yaşadıkları zorlukları hikâye anlatır gibi anlatmış. Fabrikaların içini ve çalışma koşullarını bize canlı biçimde tasvir etmiş. Hatta Elon Musk’ın SpaceX fabrikasında gece yarısından sonra çalışmaya devam eden adanmış mühendisleriyle birlikte çevirdiği Counter Strike partilerine kadar aktarmış, gerisini siz düşünün. Adeta bir roman gibi akıcı şekilde okunuyor. Zaten kitabım elden ele dolaşa dolaşa eskidi.

Elon Musk’ın macerasını öğrenmek ve onunla yolu kesişen diğer idealist insanları tanımak beni etkiledi. İnsanoğlunun kafaya koyunca neleri başarabildiğini hatırlatıyor ve geleceğe dair ümit veriyor.
 
Önemli not: Türkçe baskısını hiç bilmiyorum, o konuda dikkatli olun. Kitap Türkçeye çevrilmiş ve hatta dördüncü baskısı bile yapılmış sanırım. Ama ne yayınevi ne de çeviri kalitesi hakkında fikrim yok. Kitabın ilk sayfasını açıp okuyun, su gibi akmıyorsa çeviri o kadar da iyi değil demektir.

 


Türkçe çevirisi yayınlandığında hemen alıp okumuştum. Yani ilk baskıyı okudum. Dili genel olarak iyi olsa da kitabın bir kısmında sayfaların karışması gibi bir durum söz konusuydu. Fakat dördüncü baskıya baktığımda bu sorunun çözüldüğünü fark ettim. Kitabı okumak isteyen arkadaşlara bu nedenle en son baskıyı edinmelerini tavsiye ederim.

Musk'ın yaptığı işler, o zamanlar bende de hayranlık uyandırmıştı ama bilim ve teknolojideki gelişmelere bakınca bu adamın yaptığı işlerin biraz abartıldığını düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın, küçümsemiyorum, çok büyük işler yapıyor ama yine de biraz abartılıyor. Her yerde Elon Musk hakkında bir halkla ilişkiler çalışması var. Bence bu kitap da onlardan biri.

Çevrimdışı Bestbooks

  • *
  • 2
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2017, 10:33:07 »
önyargılı olmayın yazarın emeğine haksızlık olur..

Çevrimdışı Everfever

  • *
  • 57
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #11 : 05 Temmuz 2017, 11:30:39 »
Sokak kitapları, yazarların para verip kitaplarını bastırdıkları bir yayınevi. Yani self-publishing. Hatta bunu yaparken bile yazarları kazıkladığı, 1000 kitap basmak için para alıp 50-100 kitap bastığı internette iddia edilen bir yayınevi. Birkaç yazarıyla mahkemelik olmuştu galiba, sonucu ne oldu bilmiyorum.

Bu self-publishing yayınevlerinin çeviri kitap bastığına daha önce şahit olmadım. Eşyanın tabiatına aykırı.

Türkiye dışında hiçbir kitap sitesinde de E. G. Ricco çıkmıyor. Neden acaba?

Çeviri kitap basıp, çevirmenin ismini hiçbir yerde yazmayan bir yayınevi olmaz. Dahası o çevirmen sözleşmesi olmadan o kitap basılamaz.

Tolkien'ın yarattığı evrene saygı duymayan hiçbir fantastik yazarı yoktur ama hiçbiri kitabının kapağına "from the world of J. R. R. Tolkien" yazacak kadar yalancı, hadsiz veya şark kurnazı değildir. Telif hakları meselesine hiç girmiyorum bile.

Tavsiyem, (artık bu kitabı yazan her kimse) -mış gibi yapmayı bıraksın, şark kurnazlığından vazgeçsin, okuru salak yerine koymaya çalışmasın. Belki bu şark kurnazlığıyla ilk kitabı 100 yerine 200 satacaktır ama sonrasında hiçbir kitabı satmayacaktır. Dürüst olursa, eleştiriye açık olursa, "ben kurnazlık edip asansöre binecem, o salaklar merdivenden çıksın" deyip asansörde sıkışıp kalmaktansa (para verdim, kitabımı bastırdım, onu da 100 tane basmışlar, kendi adımla da bastıramadım, onca para verdim boşa gitti) adım adım merdivenleri tırmanırsa (saygın bir yayınevine dosyasını göndersin, editörünün tavsiyelerini dinlesin, yeniden yazsın, yeniden yazsın, kendini geliştirmek için daha çok uğraşsın) kendisi ve insanlık için daha hayırlı olur bence.

Çevrimdışı Bestbooks

  • *
  • 2
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #12 : 05 Temmuz 2017, 13:15:11 »
Saygın bir yayın evi demissin ancak türk yazarların kitabını ithaki,pegasus gibi yayınlarda hic göremiyoruz sence sebebi ne ? Türk yazarlar bu işi beceremediği içinmi? Yoksa bu yayınevleri tamamen işi maddiyata dönüştürdüğü içinmi? Yorumsuz :)

Çevrimdışı irbis

  • *
  • 179
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #13 : 05 Temmuz 2017, 14:26:48 »
Valla ben yayınevi meselesini pek bilmem ama okuyucu olarak zerenusu beğendim. Bu arada saygın bir yayın evi demissin ancak türk yazarların kitabını ithaki,pegasus gibi yayınlarda hic göremiyoruz sence sebebi ne ? Türk yazarlar bu işi beceremediği içinmi? Yoksa bu yayınevleri tamamen işi maddiyata dönüştürdüğü içinmi? Yorumsuz :)

2016'dan beri bastığımız bilimkurgu, fantastik ve korku kitaplarımız aşağıdadır:

Galip Dursun - Pusova, Murat S. Dural - Kibrit Ev, Onat Bahadır - Yaklaşan Dip, Aşkın Karanlık Yüzü Korku Öyküleri Derlemesi, Mehmet Berk Yaltırık - Yedikuleli Mansur, Benim Güzel Ölülerim - Özlem Ertan, Bir Yeniçeri Masalı - Hamit Çağlar Özdağ, Buz Beyazı - Selim Bektaş, Ayyaş Buda - Göktuğ Canbaba.

Yoksa okur Türk yazarlara önem vermiyor mu?

Çevrimdışı Everfever

  • *
  • 57
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« Yanıtla #14 : 05 Temmuz 2017, 14:33:43 »
Cevabınızla/sorularınızla da kitabın yazarının Türk olduğunu ve şark kurnazlığı yapmaya çalıştığını teyit ediyorsunuz sanırım; ve de yaptığı şark kurnazlığından, üstü kapalı veya açıkça söylenen yalanlardan rahatsız olmadığınızı. Sorularınıza gelince:

Size hiç tahmin edemeyeceğiniz bir sır vereyim. Sadece Türkiye'de değil, dünya üzerindeki bütün yayınevlerinin işi maddiyattır. Büyük, küçük, saygın veya değil bütün yayınevleri kâr etmek isterler. Böylece daha fazla kitap basmaya devam edip hayatta kalabileceklerdir. Hiçbiri Hilal-i Ahmer gibi kâr amacı gütmeyen kuruluşlar değildir. Bir yayınevini işi maddiyata dönüştürmekle itham etmek, "fırınlar neden ekmekleri parayla satıyor?" diye sormak kadar absürttür. Sadece on kişinin satın alıp beğeneceği bir kitabı dünya üzerinde hiçbir yayınevi basıp zarar etmek istemez.

Kaldı ki İthaki Yayınları birçok Türk yazarın eserlerini de gayet başarılı bir şekilde basıp yayımlıyor. Ben şahsen onların ve bu alanda emek harcayan diğer yayınevlerinin çalışmalarını çok takdir ediyorum.

Pegasus Yayınları olarak bizim bu konuya ağırlık vermeme sebeplerimiz ise hem çok, hem de karmaşık. Elbette bu hiçbir zaman Türk yazarların kitaplarını basmayacağız anlamına da gelmiyor.