Kayıt Ol

Lacuna Coil

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Lacuna Coil
« : 09 Mart 2008, 15:03:28 »
Lacuna Coil 1994 yılında gitarist ve söz yazarı Marco Coti Zelati ile o zamanlar Sleep Of Right grubunda olan Andrea Ferro tarafından Milan’da kuruldu. Yeni elemanların katılmasıyla birlikte gitarda Marco ve Raffaele Zagaria, Bassta Andrea, davulda da Michelangelo olarak yollarına devam ettiler. Grup ilk canlı performansını 1994 te Bologna, İtalya’da gercekleştirdi ve ardından 1995 te Bleeding Souls’u kaydetti.

Marco’nun bassa geçmesiyle birlikte Andrea ya da vokallere yogunlaşması için vakit kalmış oldu. Kariyerlerinde çok önemli bir adım atmak üzereydiler, ikinci gitar için Claudio Leo, davullar içinse Leonardo Forti ile anlaştılar ve grupta bir de bayan vokal olmasına karar verip Cristina Scabbia’ ya teklif götürdüler.

ETHEREAL
Cristina’nın da gruba katılmasıyla birlikte isimlerini Ethereal olarak değiştirdiler ve Mayıs 1996 da Shallow End ve Frozen Feeling isimlerinde 2 şarkılık bir demo hazırlayıp bazı plak şirketlerine gönderdiler. Nuclear Blast ve Century Media dan teklif aldılar ama Century Mediada karar kıldılar. ALbüm kayıtlarına başlayacakları sırada Ethereal isminin Yunanlı bir grup tarafından kullanıldıgını ögrendiler ve isimlerini Lacuna Coil olarak değiştirdiler. Grubun kadrosuysa Cristina Scabbia, Andrea Ferro, Marco Coti-Zelati, Claudio Leo, Raffaele Zagaria, ve Leonardo Forti olarak kesinleşmişti.

İlk EP ve Ayrılık
1997 de Woodhouse Studyolarında ilk albumlerini kaydederken aralarında muzikal anlamda bazı farklılıklar oldugunun farkına vardılar ama buna ragmen 6 sarkı kaydettiler. 1997 Aralık ayında gothic metal grubu Moonspell’le Avrupa turuna cıktılar ve boylece kariyerlerinin ilk Live performansını gerçekleştirmiş oldular. Gerginlik, sahne korkusu ve bazı anlaşmazlıklar yüzünden 3 şov sonra Raffaele Zagaria, Claudio Leo, ve Leonardo Forti gruptan ayrıldılar. Lacuna Coil, gitarda Tiamat tan Anders Iwers ve davulda Kreator’dan Markus la yoluna devam etti.

IN A REVERIE
Ekim 1998 de Lacuna Coil Almanya Woodhouse studyolarına döndü ve yapımcı Waldemar Sorychta ile In a Reverie albumunu kaydetti. Soundlarının önceki EPlerine gore daha sert olması , Almanya Avrupa ve İskandinavya gibi ülkelerde daha cok tanınmalarına neden oldu fakat yaptıkları metal müzik kendi ülkelerinde onları bir türlü ünlü yapmıyordu.

1999’un çoğu Avrupada turnelerde geçti.İlk olarak Nisan ayında İngiltereli Skyclad’le , daha sonraysa Mayıs’ta My Insanity, Grip Inc. Ve Samael’le ‘Into the Darkness’ turnesine çıkıp , 21 Mayıs’Da da Dynamo Open Air Festivalinde elinde İtalya bayragıyla Cristina’yı selamlayan binlerce insana çaldılar.5 Haziranda LAcuna Coil İtalya’ya döndü ve Metallica’nın headliner olduğu ‘Gods of Metal’ festivalinde yer aldı. Rotterdam ve Altheim deki birkaç konserden sonra grup ,Ekim’de bir Almanya turnesi düzenleyerek Lacrimosa’yla konser verdi.

Halflife EP
Milenyuma girerken Lacuna Coil ve Waldemar Sorychta bu sefer Ventimiglia’da stüdyoya girip Halflife ismini verdikleri EP yi kaydetmeye karar verdiler. 5 şarkıdan oluşan , içinde Senzafine isimli tamamen İtalyanca bir şarkyla daha once İngiliz pop grubu Dub Star tarafından cıkmış Stars şarkısının coverını bulundugu bu EP’de ilk kez dijital kayıt teknikleri kullandılar. 20 Mart 2000de Halflife resmi olarak yayınlandı ve grubun başarısı Avrupa’da headliner olarak yer aldıkları konser sayısını arttırdı.

Unleashed Memories
Lacuna Coil Agustos’ta bir süre dinlendikten sonra, Ekim 2000 de kayıt için Waldemar Sorychta’la birlikte 3. kez Almanya Woodhouse Studyolarına girdiler. Unleashed Memories adlı album 9 yeni şarkı ve Senzafine’in değişik bir versiyonunu içeriyordu.Grup , Kasım sonuna dogru biten albumle birlikte , Theatre of Tragedy ile 16 ve 17 Aralıkta Meksika’da gerçekleşen iki konser verdi. 2001 turlar açısından cok verimli bir yıl oldu. İlk once Ocak-Şubat boyunca Theatre of Tragedy ve Beseech’le başlayan Avrupa Turu, Dimmu Borgir, Nevermore, In Flames ve Susperia’nın katıldıgı ‘Metal Odyssey’ turuyla devam etti.

COMALIES
Amerika’dan döndükten sonra 3. albumleri için studyoya girdiler. Mayıs 2002 de album tamamlandı ve albume Comalies adını verdiler. Comalies’ın , Unleashed Memories’e göre daha sert ve daha dinamik bir tarzı vardı. Albumle aynı isimde olan şarkı –Comalies- hem İngilizce hem de İtalyanca söylendi. Lacuna Coil yaptıgı bir cok sarkıyla kendini her zaman yenilemek, aşmak istedigini ve müzik tarzlarını genişletmek istedigini gösterdi.

Bitmeyen turlar..
Sentenced’ın ardından grup yeni bir tur planı yapmıştı. Şubatta Opeth’le İtalyada bir konserle daha sonra 40 bin kişinin onunde çaldıkları Imola’da Heineken Jammin’ Festival inin ardından grup Amerikaya döndu ve Temmuzdan Aralık’a kadar Type O Negative ve Anthrax’ın da bulundugu 76 şov gerçekleştirdi.

OZZFEST
Ozzfest 2004 LacunaCoil’in cok buyuk gruplara caldıgı ikinci festivaldi. Comalies albumunun satışları Amerikada 100bini gecti ve Lacuna Coil dünya capında da 250 binlik rakamla, Century Media nın tarihinde en cok satan İtalyan Rock grubu oldu .bu başarı grubu bir haftada 5.818 kopya satarak Billboard Chart’arda 194. sıradan liseteye soktu.Bu Lacuna Coil’in değil aynı zamanda Century Media’nın da ilk Billboard deneyimiydi. Swamped in Resident Evil: Apocalypse filminin soundtrack i olması da grubun ününe ün kattı .Sürekli konserler veren bir grup olan Lacuna Coil Ozzfest haricinde Superjoint Ritual ile birlikte şovlarda yer aldı. Kasım 2004 te artık Comalies 2 yılını doldurmuştu ve grup Milan’da yeni materyaller üzerinde çalışmaya karar verdi. Bir süre geçtikten sonra 27 Aralıkta Londra’da In Flames, Caliban ve Chimaira ile yapılacak özel bir performans için çalışmaya ara verdiler.2004 hem Lacuna Coil hem de Century Media için cok onemmli ve basarılarla dolu bir yıl oldu.

2005’te..
2005 başlarında grup yeni album uzerinde calısmaya devam ediyordu. Mart itibariyle Comalies’ın satış rakamları 200 bini gecmişti. Yaz aylarının yaklasmasıyla birlikte Festivaller de basladı.Grup İlk konseri 21 Mart ta Fransa’ da Rotonde Festivalinde verdi ve katılımcılara yeni bir şarkı çalarak şaşırttı.Müzik grubun soundundan uzak olmamakla beraber daha sertti , onceki albumden sonra uzun bir süre gectigi için yeni şarkı gruba enerji vermişti. Lacuna Coil 12 Haziranda Donnington Park’ta Slipknot, System of a Down, Mastodon ve birkac grupla Download Festivaline katıldı.

KARMACODE
Temmuz 2005 te Century Media, grubun butun albumlerini ve Eplerini ekstralarla tekrar yayınladı ve 14 Eylülde de yeni albumun isminin Karmacode olacagını ve 4 Nisan 2006da cıkacagını acıkladı.Festivaller yaz boyunca devam etti ,grup yeni hayranlar edindi ve 22 Ekimde Belçikada Metal Female Voices Festivalinde yeni bir şarkı daha caldı. Lacuna Coil’in hem Amerika hem de Avrupa daki artan popularitesi ve Download Festivalindeki başarısı gruba çok şey kattı. 2006 ABD yapımı olan Underworld Evolution filminin soundtrack i , Karmacode’da yer alan ‘Our Truth’ adlı sarkı da, hayran kitlesi tarafından büyük begeniyle karsılandı.


Last Fm'den alıntıdır..






Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lacuna Coil.*
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2008, 15:39:49 »
Yarmış bir bayan vokal var, erkek elemanın da ses güzel gerçi de. Daylight Dancer, Falling Again, Heaven's a Lie hoş parçalar. Enjoy the silence coverlarını beğenmedim, cık olmamış
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lacuna Coil.*
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2008, 16:19:20 »
Cristina da cok tas ve de taslgını bellı edıp kullanan bır hatundur (bkz: myspace'dekı avatarları) (bkz:boya surup seksı olmaya calısma,basarılı olup avatar yapma)

Sesı zaten asmıstır,farklıdır. Our Truth,Comalies,Unspoken,Heaven's a lie diye giden $arkılar butunu cok hostur ve de Apocalyptica'mla yaptıkları duet parca Anything But Love'da da buyulenmıs oldugum bır gercektır..

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lacuna Coil.*
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2008, 19:54:23 »
Ben bu madamı tek geçerim



                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lacuna Coil.*
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2008, 23:50:51 »
Falling Again, Heaven's a Lie, Our Truth hos parcalardır =)
severım (= bslık ıcın tskrler  :yup