Kayıt Ol

The Verve

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
The Verve
« : 06 Nisan 2008, 17:43:07 »

1989 yılında İngiltere’nin küçük kasabalarından biri olan Wigan’da kurulan The Verve, 90’lı yılların Britpop akımında önemli rol oynayan gruplardan biri. Vokalde müzik dünyasının en yetenekli isimlerinden biri olan Richard Ashcroft’un bulunduğu grubun kadrosunda, gitarda Nick McCave, basta Simon Jones ve baterist Peter Salisbury yer alıyor. Nitelikli besteler ve şarkı sözleri ile diğer birçok gruptan ayrılan ekip, The Beatles ve Pink Floyd gibi efsanelere olan hayranlıklarıyla da tanınıyor.

1992’de Virgin Records’a bağlı Hut şirketiyle anlaşma imzalayarak ilk EP’leri “Verve”ü yayınlayan The Verve, bu EP ile müzik dünyasında tanındı ve “All in the Wind”, “She’s a Superstar” ve “Gravity Grave” gibi single’lar, Ashcroft’ın vokalini ve McCabe’in gitaristliğini öne çıkaran parçalar oldu.

1993 yılında “A Storm In Heaven” adını taşıyan ilk albümünü yayınlayan The Verve, eleştirmenlerden çok iyi not alsa da, albümün satışlarıyla ticari bir başarı yakalayamadı. 1994 yılında turneye çıkan grup, ardarda talihsiz olaylarla karşılaştı. İlk olarak bir konser sırasında Richard Ashcroft şiddetli sıvı kaybı sebebiyle hastanelik oldu, Salisbury Kansas’ta bir otel odasını dağıtmak sebebiyle tutuklandı ve son olarak da Amerikan caz plak şirketi ‘Verve’, grubu mahkemeye vererek isim hakkını aldı ve grup ismini “The Verve” olarak değiştirmek zorunda kaldı.

Bütün bu aksiliklerin ardından 1995’te yayınladıkları “A Northern Soul” albümü, tüm grubu hayal kırıklığına uğrattı. Zorlu bir kayıt sürecinin ardından Ashcroft ve McCabe arasındaki gerginlik hat safhaya ulaştı ve Ashcroft gruptan ayrıldı. Üç hafta sonra yeniden grubu biraraya getirmek istese de, McCabe geri dönmeyi reddetti ve yerine gitarist/klaveci Simon Tong geldi. 1997 başlarında McCabe’in gruba dönmesiyle birlikte grup efsanevi albümü “Urban Hymns”in kayıtlarını tamamladı. Büyük başarı kazanan albümün tartışmasız en tanınan şarkısı, “The Bittersweet Symphony”ydi. “The Rolling Stones”un “The Last Time” parçasının bir bölümünü sample olarak kullandıkları “Bittersweet Sympony”, İngiltere listelerine 2 numaradan giriş yaptı. Ancak eski lanetli günlerin anısına olsa gerek, şarkının yasal hakları, Rolling Stones’un hak sahibi olan ABKCO Music’e aitti ve bu yüzden açılan davada The Verve şarkı üzerindeki tüm haklarını kaybetti. Albümden yayınlanan 2. single “Drugs Don’t Work”, The Verve’ün İngiltere listesine 1 numaradan giren ilk hiti oldu ve bunu “Lucky Man” ve “Sonnet” adlı parçalar takip etti.

1998’deki Amerika turnesinde, Simon Tong sahnede bayıldı ve McCabe strese dayanamadığını söyleyerek gruptan ayrıldı. 1999 yılında da grup dağıldığını açıkladı ve grup üyeleri solo çalışmalarına yöneldi.

alıntıdır..

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Verve.*
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2008, 18:13:59 »
beyzam sayesınde tanıstıgm gruplardan bıtanesı =)
sevılesı ve dınlenesı =)
sagol cnm konu ıcın*