Kayıt Ol

One Republic

Çevrimdışı Good Life

  • **
  • 73
  • Rom: 2
  • Just smile :)
    • Profili Görüntüle
One Republic
« : 14 Mart 2011, 16:33:29 »
OneRepublic’in öyküsünün tamamını bilmeyenler, onların dünyanın ünlü süper yapımcılarından biri tarafından keşfedildikten sonra “bir gecede” ünlü olan yetenekli bir rock grubu olduğunu düşünebilir. Grubun remiksi Timbaland tarafından yapılan ilk single’ı “Apologize,” haftalarca En Çok Dinlenen 100 şarkı arasında ilk 5’te kaldıktan sonra 2 numaraya kadar yükseldi. Şarkı yasal yollarla iki milyon kez indirilerek satıldı, aylarca En İyi 40 listesinde ilk sıradaki yerini korudu ve tek bir haftada 10.000 kezden daha fazla çalınarak radyolarda en çok çalınan şarkı rekorunu kırıp tarihe geçti.
Bütün bunlar yılın en çok merak edilen CD’lerinden biri olan ve OneRepublic’in ilk kez Mosley Music Group/Interscope’tan çıkarttığı albümü Dreaming Out Loud ile ilgili beklentileri yükseltiyor.

Ancak, grubun başarısını bir gecede elde edilen bir başarı olarak açıklamak uzağı görememek ve hataya düşmek olur. Aynı zamanda bu grubun başarı yolundaki macerası ve o yolculuğun bu albümdeki derin sözlere nasıl yansımış olduğu da gözden kaçar. Muhalefeti ve düş kırıklığına uğramayı göze alarak, OneRepublic düşlerinden hiç vazgeçmedi – ve sonunda bu azminin karşılığını görüyor.

OneRepublic, Mosley Music grubunda yer alan ilk rock grubu olsa da, OneRepublic’in baş solisti Ryan Tedder ile Timbaland’ın yolları daha önce de kesişmişti. O zamandan bu yana, OneRepublic dolambaçlı bir yolculuk yaptı. O yolculuk 2001 yılında başladı. Tedder Nashville’de yaşıyordu ve bir şarkı-şarkıcı yarışmasında birinci gelerek bir plak anlaşması yapmıştı; bu da “sadece akılda kalacak bir melodi”den fazlasını yazabilen bir besteci olmak isteyen biri için yeteneğinin oldukça sağlam bir kanıtıydı. “İyi bir pop şarkısı gibisi yoktur, ama hatırlanmakla inandırıcı olmak arasında ince bir çizgi vardır” diyor Tedder.

Ortak bir arkadaşları sayesinde, Tedder kendisiyle çalışmak istediğini söyleyen Timbaland’dan bir davet aldı. Tıpkı filmlerdeki gibi, 21 yaşındaki Tedder işini bıraktı, alet almak için arabasını sattı ve “Timbaland Üniversitesinde 101 kodlu Prodüksiyon dersine” kayıt oldu. Bu birinci sınıf yapımcının kanatlarının altında, Tedder Miami’den New York ve Los Angeles’e kadar bütün stüdyoların nasıl çalıştığını öğrenme fırsatını elde etti; “Bir düş gerçek olmuş gibiydi.” Bu eğitim çok yararlı olsa da, öğretmeni Tedder’ı yapımcı olarak yetiştirmeye çalışırken, Tedder’ın sanatçı olmak istediği açıktı. İki yıl sonra Timbaland’ın da onayını alarak Tedder kendi yoluna gitti ve kısa süre sonra o çocuk oldu. “Alias” takma adıyla çalışan Tedder, techno yıldızı Paul Oakenfold’dan pop/R&B şarkıcıları Leona Lewis ile Natasha Bedingfield ile rap şarkıcısı Bubba Sparxxx’a kadar birçok sanatçının yapımcısı oldu ve şarkı yazdı. Sadece geçen yıl, Tedder’ın yazdığı ve yapımcılığını yaptığı şarkılardan üç tanesi uluslararası listelerde 1 numara oldu, bir tanesi ilk 10’a, aralarında Jennifer Lopez’in 20. sıradaki şarkısı “Do It Well” de bulunan iki tanesi de ilk 40’a girdi.

Ama Tedder’ın mikrofonun önündeki insan olma arzusu hala dipdiriydi. 2002’de Colorado Springs’e döndü ve çocukluğunda Barcelona İspanya’da klasik gitar okuduktan sonra Colorado Springs’e taşınmış olan lise arkadaşı gitarist Zach Filkins’i aradı.

2003’te Tedder ile Filkins bir grup oluşturmak için Los Angeles’a taşındılar. Kısa sürede bunun kolay bir iş olmadığını anladılar ve geçim sıkıntısına düştüler. Kimi zaman yiyecek almak için bile paraları olmuyordu. Bu zorluklar grubu bir arada tutmayı güçleştiriyordu ve grup elemanları sürekli değişiyordu- sonunda Tedder ile Filkins, Drew Brown (gitar), Brent Kutzle (bas, çello) ve Eddie Fisher (davul) ile ilişki kurdular.

Artık bu sabit elemanlardan oluşan OneRepublic büyük bir plak anlaşması yaptı ama çeşitli sebeplerle anlaşma bozuldu; boşlukta kaldılar ve moralleri bozuldu. “Bulunduğumuz yere gelmek için gösterdiğim o kadar çabadan sonra atlatılmak bütün heyecanımı söndürdü” diyor Tedder. “(Grup olarak) yola devam etmek istediğimizden emin değildik.” Ancak aynı sıralarda MySpace’deki web sayfalarına binlerce kişi girmeye başlamış ve onları sitenin en büyük grubu haline getirmişti. “Belki de müzik iklimi değişmişti” diye açıklıyor Filkins. “Aniden bir şarkımız yüzünden intihardan vazgeçtiklerini veya anne-babalarının boşanmasına katlanma gücü bulduklarını söyleyen gençlerden mesajlar almaya başlamıştık. Sonunda dinleyicimize ulaşabilmiştik. Kendimize ‘artık bırakamayız’ dedik.”

Hemen sonrasında, aralarında Timbaland’ın Mosley Music Group adına yaptığı teklif de bulunan plak anlaşmaları yağmaya başladı. Timbaland, Tedder’ın yeteneğinin büyüklüğünü ve OneRepublic’in potansiyelini ilk elden biliyordu. Bu yüzden Tim, OneRepublic’i Mosley Music Group ailesine katıp, onları bu plak şirketinin ilk rock grubu yapınca ve Dreaming Out Loud’ın yapımcılığını üstlenince, başa dönülmüş oldu.

O zamandan bu yana OneRepublic’in elde ettiği başarı kimilerini şaşırtmış olsa da grubun solisti/şarkı yazarı hiç şaşırmamış. “En zor şey bir numara olacak bir şarkı yazmaktır“ diyor Tedder, “ama bazen çok özel bir şey yazmış olduğunuzu bilirsiniz. ‘Apologize’ı bitirdiğim anda, tüylerim diken diken olmuştu.”

Bu sezgilerin doğru olduğunun ilk kanıtı 2007 başlarında geldi. Bu tarihte Timbaland (Dreaming Out Loud’da hem orijinali hem de remiksi bulunan) “Apologize” için yaptığı remiksi platin seçki Timbaland Presents: Shock Value adlı derlemeye aldı.
“Ryan harika bir insan, harika bir şarkı yazarı ve çok yetenekli bir müzisyen” diyor Timbaland. “OneRepublic’in elemanları birbirlerinin yaratıcılığını ortaya çıkartıyor. Birlikte çok uyumlu çalışıyorlar, kimyaları doğal bir biçimde birbirini tutuyor.”
Prodüksiyonunun büyük bölümü Greg Wells (Rufus Wainwright, Pink, Mika) tarafından, birkaç tanesi ise Tedder’ın kendisi tarafından yapılan şarkılarda bu uyum oldukça belirgin; örneğin anıtsal gitarlarla güçlü vokalleri bir araya getiren ikinci single “Stop And Stare”de ve (prodüksiyonu Tedder tarafından yapılan üç şarkıdan biri olan) iddiasız balad “Come Home”da. Dreaming Out Loud’da insanların pazarlama stratejileri yerine, gerçek hakikatlerden söz eden gerçek şarkılar istediği fikrine kendini adamış bir grupla karşı karşıyayız.

Hep kaderden ve zamanlamadan söz edilir; bunlar OneRepublic’in çok iyi bildiği şeyler. Defalarca başarıya ulaşmak üzereyken yaşadıkları düş kırıklığı ile istediklerini elde etme arasında gidip gelen OneRepublic, düşlerine hep sadık kaldı – ve bu düşlerin hayal bile edemeyecekleri biçimde gerçekleştiğini gördü. Tedder’a göre, “kontrol edebileceğiniz bazı şeyler vardır, bunlar çok çalışma, kararlı olma, çok isteme gibi şeylerdir, ama zamanlamayı kontrol edemezsiniz. Bir şey yalnızca olması gerektiği zamanda olur, şu anda OneRepublic için olan budur. Çok uzun zaman aldı ama bütün bunlar tam zamanında oldu.


MTV
 
Albümler (Single'lar hariç)

    * 2007: Dreaming Out Loud
    * 2009: Waking Up

Üyeler                                            

Şimdiki

    * Ryan Tedder - vokal, gitar, piyano
    * Zach Filkins - gitar, vokal
    * Eddie Fisher - davul, perküsyon
    * Brent Kutzle - bas gitar, çello, vokal, klavye
    * Drew Brown - gitar

Eski

    * Tim Myers - bas gitar

'' http://www.onerepublic.net/splash/ ''

Şarkılarının Birkaçı


1.All We Are
2.All The Right Moves
3.Good Life (   ;) )
4.All Fall Down
5.Prodigal
6.Apologize
7.Say (All I Need)
8.Stop and Stare
9.Come Home
10.Secrets
11.Goodbye Apathy
12.Everybody Loves Me
13.Marchin On
14.Made For You
15.Fear
16.Lullaby
17.Tyrant
18.Mercy
19.Won't Go
20.Missing Persons
21.Waking Up
22.Someone To Save You
23.Passenger
24.Dreaming Out Loud

Ayrıca !

2008 TEEN CHOİCE AWARDS/Choice Rock Track ("Stop and Stare")        >
2008 MTV ASİA AWARDS/Best Hook Up ("Apologize") shared with Timbaland > Ödüllerini Kazanmışlardır.
2010 ENKA MUSİC AWARDS(Poland)/Band Of The Year (International)     >

Yorum
Müzik zevki kulaktan kulağa değişir fakat bu adamların yaptığı müzik insana ne anlatmak istiyorlarsa onu hissettiriyor.
Maybe tonight ...
Just tell me where and when

Ynt: One Republic
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2011, 20:52:47 »
Çok seviyorum ben bu grubu. En sevdiğim şarkıları All The Right Moves (tabiki!), Secrets, Come Home, All This Time, Apologize.
Müziklerine hastayım denilebilir yani.


Haykırmak mı istiyorsun karanlığa?
Öyleyse seni tutan ne?
Avazın çıktığı kadar bağır karanlığa,
O, herkesten çok daha iyi anlar seni aslında...