Kayıt Ol

PS3 Blu-ray hanedanlığını geri alıyor

Çevrimdışı Legolas

  • ***
  • 810
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
PS3 Blu-ray hanedanlığını geri alıyor
« : 30 Mart 2008, 12:30:36 »
Format savaşının bitmesiyle piyasada ekonomik Blu-ray oynatıcılar bulmak mümkün hale geldi. PS3 de en ekonomik Blu-ray oynatıcı olma özelliğini kaybetti. Fakat Sony, bu sefer de Playstation 3’ü özel bir Blu-ray oynatıcı yapma yolunda adımlar atmaya başladı.

Yeni sunacakları firmware güncellemesi, PS3 dışında hiçbir Blu-ray oynatıcıda şimdilik bulamayacağınız özellikler getiriyor. Sony’nin söylediğine göre; yeni firmware güncellemesi, kullanıcıların BD-Live denen bir özellikten yararlanmalarını sağlıyor. BD-Live, Blu-ray filmlerle ilgili ‘ekstra içerik ve özellikler’ indirmeyi sağlıyor. Sony’nin savunduğuna göre; BD-Live, Blu-ray disklerin içeriğinin taze kalmasını sağlayacak ve bazı durumlarda sadece BD-Live kullanıcılarının erişebildiği özel içeriklere sahip olacaklar. 

Bu güncellemeyle PS3, BD-Live kullanan tek Blu-ray oynatıcı olma özelliği taşıyacak. Sony; BD-Live ile PS3’ün Blu-ray hanedanlığını sürdürmesini için akıllıca bir hamle yaptı. Fakat,  Nintendo Wii ve Microsoft Xbox 360’ın  tam ensesinde olduğunu düşünürsek; hızla kendini geliştirmeye devam etmeli...



Kaynak:cnettürkiye