Kayıt Ol

Logitech’in 3D faresi

Çevrimdışı Legolas

  • ***
  • 810
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Logitech’in 3D faresi
« : 05 Nisan 2008, 16:22:03 »
Logitech, sanal dünya Second Life için özel bir 3D fare serisi üretti...
Bir Wiimote gibi olmayabilir ama 3Dconnexion da üçüncü boyutu yakalayabiliyor. Sanal dünya Second Life’ın yaratıcısı Linden Lab, bu hafta üyelerine yeni oyuncaklar kullanabileceklerini açıkladı. Logitech’İn 3D fare serisi 3Dconnexion, Second Life içinde rahatlıkla gezebiliyor.


Second Life üyeleri artık 3Dconnexion’un SpaceNavigator, SpaceExplorer ve SpacePilot farelerinden birini avatarlarını kontol etmek, uçmak ve objeler yaratmak için kullanabilecekler. Elbette, 3Dconnexion fare serisi seçenekler gibi iki boyutlu  işlevler için de kullanılabiliyor.

3D fare hem Mac hem de Windows işletim sistemleriyle çalışabilecek. Hatta Logitech temsilcilerinin söylediğine göre Linux kullanıcıları da bu fareyi kullanabilecekler. Cihazlar Linden Lab’le anlaşıldığı için öncelikle Second Life’da kullanılacak. Şu anda daha diğer sanal dünya veya 3D çoklu oyunculu oyunlarla uyumlu değil. Fakat Logitech, Second Life’ın bir adım olduğunu, yavaş yavaş diğer sanal dünyalara ve oyunlara da açılacaklarını ifade etti.

Kaynak:cnettürkiye