Kayıt Ol

The Rasmus

Çevrimdışı em_dan_rup

  • ****
  • 992
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
The Rasmus
« : 05 Ocak 2008, 21:03:05 »
The Rasmus: Bu yıl Finlandiyalı grup tam tutturdu. Onları bir çeşit geceleri bir araya gelen varlıklar olarak suçlayamazsınız. Adeta yarıp geçen 5.albümleri Dead Letters ve en önde olan single'ları İn The Shadows,sanki acemi başarısı gibi oldu. The Rasmus bu yıla kadar hep ilerledi ve hak ettikleri bu uzun çalışmaların meyvelerini topluyorlar. Onların karşı konulamaz ticari başarıları boyunca Avrupa, 2005'te onların müthiş çalışmalarının kalıntılarını temin edecek Kerrang Yıllığı, Aralık 2004 Geçen yıl Helsinki'li bu genç adamlar için olağanüstüydü, her biri daha 24 yaşında olan, birlikte grup olarak 11 yıl çaldıktan sonra sonunda Avrupa'yı 5.stüdyo albümleriyle fethettiler. Albümün milyon üzeri kopyaları dünya çapında satıldı, 8 i altın 5 tane de platin ödül aldı ve top10 listelerinde de 11 ülke arasından kendi imzalarını taşıyan in the shadows 1 numara oldu ve Mtv Avrupa da en çok gösterilen video oldu. The Rasmus sonunda başardı.. Yalnız Büyük Britanya'da başlangıç single'ları in the shadows, single tabloları arasına 3.sırada girmeyi başardı ve top10 listesinde 7 hafta kalmayı başardı. 180,000 kopyadan fazla satmayı başardı ve 2004'te En Çok Satan Top20 Single listesinde yer edinenlerden biriydi. Videosu UKTV'nin Air Chart'ında 1 numaraya ulaştı. Dead Letters albümü (bu da nisanda) satışlar Platinyum; 300,000 kopyadan fazla sattı ve yılın En Çok satan Albümleri Top50 sıralamasında yer edindi. Ayrıca iki Büyük Britanya turları (biri nisan diğeri ekim)artı Haziran'da, Londra/Astoria'da birbirini izleyen iki gece için ve Uluslar Arası en iyi çıkış yapan ve en iyi single için iki Kerrang ödülü aldılar.
Ve şimdi Grammy ödülü kazanan bu dört Finli, Dead Letters albümleriyle geri döndü. Eylül'ün 12'sinde dağıtımına başlandı albümün. Hide From the Sun Helsinki temelli bu dörtlü takımın 6.stüdyo çalışmalarıydı. Kalın arajmanlarla, dikkat çeken özellikeri görüntüleyerek, yaylı çalgılar ve pianonun da ilavesiyle grubun imzası bulaşıcı karanlık rock soundu oldu ve Lauri'nin deyanık vokaliyle, muse'un içine atmış hali-drama gibi oldu sanki. Bu albüm grubun belli baskılara rağmen kolay yaptığı bununla beraber başarılı gelen hit single'ları İn The Shadows, Guilty, ve First Day Of My Life grubu en öne taşıdı ve onları dünyanın her tarafına büyük ve sadık hayran kitlelerini görmesi için taşıdı.
"Müzikte daha fazla mukabelem var bu sefer "açıklıyor Lauri." Kesilmiş sözler yerine güzel melodiler var ya da şiddetli sözler yerine tatlı sözler var veağır gitar var. Yeni albümdeki arajmalarla gurur duyuyoruz."
"Garip gelebilir, biz istediğimiz şeyde kendimize daha çok güveniyorduk, bu sefer her zamankinden çok"diyor gitarist Pauli. ve Lauri şu noktaya katılıyor: "iş şarkıları yazmaya gelince herşey kolay göründü-bunun sadece geçen seneyle alakası yok, bu bizim ilerlememizden beri ve 11 yıldır beraber olmamızdan beri ve bu epey bi zaman yani. Biz birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve hiç bir söze ihtiyaç duymuyoruz. Kimya denen şey; sizin, diğerlerinin ne çalacağını ve eğer şarkı için fikrin olduğunda, diğerlerinin ne yapacağını göz önüne getirebilmektir.dünya çapında çalmak bize enerji veriyor ve sanki bize beğinlerimizi beslediğimizi hissettiriyor-özellikle Japonya'da çaldığımız son şovumuzda. Ondan sonra doğruca stüdyoya gittik."
Hide From The Sun Stokholm'deki Nord/Hansen Stüdyosu'nda, prodüktörler Martin Hansen ve Mikael Nord Andersson'la beraber kaydedilmiştir. Bu ikili grubun son iki kayıtları İnto ve Dead Letters'da da sorumludurlar. "Biz onların sayesinde harika biçimde ilerledik"diyor Lauri. "Aramızdaki iletişim yeni seviyelere ulaştı-ve daha kolay. Albumu Finlandiya yerine İsveç te kaydetmemiz daha iyi oldu, yoksa günler boyu albümü kaydettikten sonra eve gider, ayrılırdık. Biz grup üzerine daha çok odaklandık ve bir çok güzel fikirler, stüdyoda geçirdiğimiz gün içinde ortaya çıktı. Biz grup olarak herşeye göğüs gerdik; biz Stokholm'deyken aynı apartmanda oturuyorduk ve akşamları grup olarak dışarı çıkıp birşeyler yapabilirdik ve bu harikaydı-Bu grubu daha güçlü yaptı."
Bu kararlılık Hide From The Sun'a aksetti. Müziklerinin ilerlediğini görmek ve ışıkla oynamak ve saklılığın karanlık söz temalarıve kaçış onların heycanlarına 12 aydır baskı yapıyor. The Rasmus'un kendilerinegüvenleri artıyor. Laurinin açıklamasıyla"geçen sene çok çılgın bir seneydi ve beni birçok şey konusunda haberdar etti. Bu zamana kadar albümdeki bikaç anahtar kelimeler kaçış ve saklanış oldu. Bu biraz negatif duruyor fakat biraz sanki kendi hislerinizi araştırmaya benziyor. İn The Shadows çıktıktan sonra hayatımda çok şey oldu,çok güzel şeyler. Ve aynı zamanda çok zırvalıklar ve çok kötü şeylere de tanık oldum. Anıtsal tecrübelerimizin birtanesi de Meksika yakınında, Teotihuacan'da piramidlerin önünde durduğumuzda onların Hintli Kabilelerine kayıt olduk! Bu insanlar dünyanın çok altındalar"diyor şarkıcımız.
"Ben doğada onlara göre 10 kat daha fazla bulundum Avrupa'da yaşıyan normal insan olarak anılmama rağmen ve bu insanlarla tanışmak ve kültürlerine değinmek benim durup, düşünmemi sağladı. Manevi açıdan yeniden canlandılar ve enbaşarılı singlelarında olduğu No Fear gibi çok tutulan şarkılar çıktı ortaya ki bu apaçık ilk seçilen singledı ve İn The Shadows'un Dead Letters'a olan benzerliği gibi. Grubun yazdığı ve kaydettiği en son şarkılardan biri ya Shot ya da İmmortal'ın dinamik versiyonu ki bu ikisinde de size yakın olanları koruma ve sorumluluk teması vardır. Diğer şarkılar örneğin; Night After Night (Out Of the Shadows), İn The Shadows'daki sözlerin devamıdır ve albümlerden birinin başlığıdır.
Dead Promises, Finli çellolu metalciler Apocaylptica'nın yaylı arajmanlarıyla beraber. Apocalyptica hada sonra The Rasmus2la bağlantılı olarak Bittersweet'i ortaya çıkardılar buna Lauri ve HIM'in Ville Valo'sunun düeti de dahil. Lauri aynı zamanda grubun kendi isimlerinde olan albümlerindeki Life Burn's şarkısına kendi sesini ekledi. "Onların kalkıp da bizim albümde çalmaları ticari açıdan iyi oldu "gülüyor Lauri.." Dead Prpomises'inkısa temasını uzun süre önce yaptım ve çelloların buna uygun olacağını düşündüm,ve harika denk geldi. Arajmanlara sıra geldiğinde prodüktörlerden daha çok fikirlerimiz vardı. Benim fikirlerim vardı pianoyla başlamak gibi. Bu ayı turdayken şarkının temelini hazırlamakla zaman geçirirken çaldığım piano. Bu yüzden önemli olan ortalıkta yazarken o kadar şeyi kaydedip hatırlmak çünkü bunlar bi albümü tamamlar.
11 yıl önce,ilerlemek için ve daha 16 yaşlarında Warner Müzik finlandiya'yla mukavele imzalamaları grubun okulu terketmesine neden oldu. "Bizim kendimize güvenden daha üstün birşey duyduğumuzu söyleyebilirsiniz"diyor Pauli. "Biz her zaman kendimize çok güveniyorduk ve başkada bi seçenek yoktu. Biz hiç bir zaman kaybediceğimizi düşünmedik. Ama bunu yapmak zorundayız şeklinde düşündük. Başka şey düşünmedik yani". Onlar ilk çıkışlarını Peep'le yaptılar ki bu hızla Altın dereceye ulaştı bu.Bunu takiben ikinci albümleri Playboys'u çıkarttılar ki buda altın dereceye ulaştı ve onlara ilk EMMA (Finli Grammy ödülü) larını kazandırdı ve kendilerini Red Hot Chili Peppers, Rancid ve Garbage gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşırken gördüler. Üçüncü albümleri Hello fataster 1999 da çıktı ki bu yılda aki de gruba dahil oldu. 2000 yılında Sokholm Playground Music'le anlaşma yapan grup; The Rasmus, bu zamana kadar başarıdan başarıya koştu. "Sadece hissettiğim tek şey. Evet!sonunda!bu zamanla oldu"diyor Lauri lintu(fincede kuş anlamına gelen)lakabıylada da anılan insan. "Biliyordum sanki bi gün bununolacağını ve kemiklerime kadar hissediyordum ama hala öğrenilecek çok şey var. Düşünüyorum da eğer bu başarıyı 5 yıl önce yakalamış olsaydık biz bitmiştik. Bu çok çılgınca, kafanı karıştırıp seni kışkırtan çok şey var. Grupla birlikte büyümek iyi oldu vebüyüme esnasında yavaş yavaş bi çok şeyi görmek bizim için çok önemli."

Geri mi dönücem :P

Çevrimdışı SeD

  • ****
  • 877
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Rasmus
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2008, 20:31:20 »
in the shadow u dinliyorum ben sadce :D ama süper sesi var söleyenin ;D

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Rasmus
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2008, 18:32:36 »
In the shadow şarkısında shadow diyişine bittiğim solistin yer aldığı grup :P Başka şarkısını bilmiyorum :P

Çevrimdışı em_dan_rup

  • ****
  • 992
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Rasmus
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2008, 23:34:57 »
In the shadow şarkısında shadow diyişine bittiğim solistin yer aldığı grup :P Başka şarkısını bilmiyorum :P
Seda indir indir dinle abi bütün şarkıları çok güzel ;) hepsini bilmek lazım
Geri mi dönücem :P

Çevrimdışı Rüya

  • **
  • 226
  • Rom: 0
  • ~ röya. *
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Rasmus
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2008, 21:27:38 »
In The Shadow diye harika bir şarkıları olup aynı şarkıya çektikleri ilginç ötesi ve harika bir klipleri vardır :P
Ve bir sıralar çok sardığım Sail Away sarkısı da asla es geçilemeyecek bir gruptur. :)
Severek ve zevk alarak dinlerim kendilerini =)
Bilgiler için de ayrıca "sağ ol" =)

Çevrimdışı em_dan_rup

  • ****
  • 992
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Rasmus
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2008, 21:28:37 »
Ne demek görevimiz :P
Geri mi dönücem :P

Çevrimdışı Miss Murder

  • <<Hestia>>
  • *
  • 30
  • Rom: 1
  • Make it count!
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Rasmus
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2008, 15:20:46 »
abi bütün şarkıları çok güzel ;) hepsini bilmek lazım

kesinlikle katılıyorum sana

Avatar The Last Airbender Hayran Topluluğu kurucu  :king
Royal Mail Ship Titanic ; Okyanusun yuttuğu inci ...
Kimse geceyarısı palyaçoları sevmez ...
Jack Torrance&Jack Dawson  :lve  :lve