Kayıt Ol

Novembers Doom

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Novembers Doom
« : 11 Haziran 2008, 21:46:53 »


Novembers Doom

Amerikalı grup Novembers Doom 1992 yılında kendini doom metal alemine takdim etti. İtalyan Regress Records ile yapılan erken bir anlaşma grubun Avantgarde Records tarafından duyulmasını sağladı. Novembers Doom, death ve doomu karanlık ve umutsuz ruh halleriyle biraraya getirerek tarzlarının ne olduğunu göstermiş oldu. Çıkış albümleri ‘Amid It’s Hallowed Mirth’ Avantgarde/Nuclear Blast ortak etiketiyle piyasya çıktı. Gruba daha sonra bayan vokal de eklendi. 1997’de grup ‘For Every Leaf That Falls’ adlı EP’yi piyasaya sürdü. Bu mini albüm dünya çapında iyi tepkiler ve beğeniyle karşılaştı. Grup daha sonra ikinci albümü olan ‘Of Scluptured Ivy And Stone Flowers’ı Martyr Music etiketi altında piayasay çıkardı.

Mayıs 2000’de grup ‘The Knowing’ için tekrar stüdyoya girdi. Bu albümde grubun müziğine biraz daha genişletmesi ve yenilik katması dikkat çekti.

Temmuz 2000’de grup Dark Symphonies ailesine katıldı. Grubun potansiyelinin farkına varan firma, grubun önce çalıştığı firmalarla anlaşarak diğer albümlerin haklarını da satın aldı. Artık grup ait olduğu yerdeydi.

Grup üçüncü albümüyle artık dünyanın her yerinden övgü alıyordu. Novembers Doom artık Amerikada kendi tarzının en iyileri arasındaydı.

Ekim 2002’de grup dördüncü albüm olan ‘To Welcome the Fade’ için tekrar stüdyoya girdi fakat grup bu sefer profesyonellerle çalışıyordu. Queensryche, Judas Priest, Nevermore, Cannibal Corpse için çalışan Neil Kernon gruba güç ve inanılmaz ses kalitesi kattı.

Grubun son kadrosu:
Paul Kuhr - vokal
Eric Burnley - gitar, klavye
Larry Roberts - gitar
Joe Nunez - bateri, perküsyon

Şu ana dek piyasaya sürdükleri albümler:
Amid its hallowed mirth (1995)
For every leaf that falls (1997)
Of sculptured ivy and stone flowers (1999)
The knowing(2000)
Amid its hallowed mirth (re-released 2001)
To welcome the fade (2002)


* Özellikle Leaving This parçalarını şiddetle tavsiye ediyorum.