Kayıt Ol

A Perfect Circle

Çevrimdışı Spectre

  • ***
  • 632
  • Rom: 3
  • CatafaLque <3
    • Profili Görüntüle
A Perfect Circle
« : 27 Nisan 2008, 14:46:41 »


Tool vokalisti Maynard James Keenan’ın Nine Inch Nails, Tool ve The Smashing Pumpkins gibi grupların gitar teknisyeni Billy Howerdel’a grup oluşturma fikriyle oluşan A Perfect Circle, ilk olarak kadrosunda Vandals davulcusu Josh Freese, Failure gitaristi Troy Van Leeuwen ve basçı Paz Lenchantin’i bulunduruyordu.

2000 senesinde “Mer de Mons” adlı ilk albümünü yayınlayan A Perfect Circle, bu albümle Amerika listelerinde 4 numara oldu. Albümün prodüktörlüğünü Billy Howerdel üstlenirken, albümde ayrıca Primus’un davulcusu Tim Alexander konuk müzisyen olarak yer aldı. İlk haftada 188,000 kopya satan albümden çıkan single’lar “3 Libras”, “Judith” ve “The Hollow” oldu ve “Judith” Modern Rock Listeleri’nde 5 numara olmayı başararak grubu 2. albüme doğru yönlendirdi.

Gitarist Troy Van Leeuwen’in Queens Of The Stone Age’e ve basçı Paz Lenchantin’in Billy Corgan’ın yeni grubu Zwan’a geçmesiyle basçı ve gitarist arayışına yönelen A Perfect Circle, kadrosuna Smashing Pumpkins gitaristi James Iha’yı ve Marilyn Manson basçısı Twiggy Ramirez’i dahil ederek 2003 senesinde “Thirteenth Step” adlı 2. albümünü yayınladı. Bir önceki albümde olduğu gibi Virgin Records etiketiyle yayınlanan albümün prodüktörlüğünde yine Billy Howerdel bulunuyordu. İçerik olarak farklı insanların bağımlılık problemlerini çeşitli perspektiflerden dile getiren albüm, Amerika listelerinde 2 numara olarak ilk haftada 231,000 kopya sattı. Albümden çıkan single’lar “Blue”, “The Outsider” ve “Weak And Powerless” olurken, “Weak And Powerless” single’ı Amerika Modern Rock Listeleri’nde zirveye yerleşti.

“Underworld” ve “Resident Evil: Apocalypse” filmlerinin soundtrack’lerine birer şarkıyla katılan A Perfect Circle, 2004 senesinde Virgin Records etiketiyle ve Billy Howerdel prodüktörlüğünde “eMOTIVe” adlı 3. stüdyo albümünü hayranlarına sundu.
John Lennon ve Joni Mitchell gibi sanatçıların savaş karşıtı parçalarını baştan yorumlayarak albüme aktaran grup, bu albümle Amerika listelerinde 2 numaraya yerleşti. Albümde grubun eski basçısı Paz Lenchantin gruba piyano ile eşlik ederken, albümden çıkan single’lar “Imagine” ve “Passive” oldu.

Aynı sene “aMOTION” adlı derleme albümü piyasaya süren A Perfect Circle, bu albümde ilk üç albümde yer alan parçaların remix versiyonlarını hayranlarına ulaştırdı. Ayrıca albümle birlikte bir de DVD’ye yer veren grup, bu DVD içerisinde yayınlanan video kliplerle birlikte hiç yayınlanmamış video klipleri de bulundurdu.

Grubun resmi internet sitesinden yapılan açıklamalara göre, grubun geleceği şu an için belli değil. Keenan, Tool ile birlikte turlamaya devam ederken Puscifer adını taşıyan yan projeyle de uğraşıyor. "A Perfect Circle" dağıldı demeye kimsenin dile varmadığından grup, çalışmalarına ara verdi demek herkes için daha ılımlı bir ifade belki de...


Grup Üyeleri:
* Billy Howerdel (gitar)
* Maynard James Keenan (vokal)
* Josh Freese (davul)
* Jeordie White (bas gitar)
* James Iha (gitar)

Albümleri:

A Perfect Circle - Mer De Noms (2000)



1.The Hollow
2.Magdalena
3.Rose
4.Judith
5.Orestes
6.3 Libras
7.Sleeping Beauty
8.Thomas
9.Renholder
10.Thinking of You
11.Brena
12.Over


A Perfect Circle - Thirteenth Step (2003)



1.The Package
2.Weak and Powerless
3.The Noose
4.Blue
5.Vanishing
6.A Stranger
7.The Outsider
8.Crimes
9.The Nurse Who Loved Me
10.Pet
11.Lullaby
12.Gravity


A Perfect Circle - eMOTIVe (2004)



1 - Annihilation (crucifix cover)
2 - Imagine (john lennon cover)
3 - What's So Funny About Peace Love and Understanding (nick lowe cover)
4 - What's Going On (marvin gaye cover)
5 - Passive
6 - Gimmie Gimmie Gimmie (black flag cover)
7 - People are People (depeche mode cover)
8 - Freedom of Choice (devo cover)
9 - Let's Have a War(fear cover)
10 - Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums
11 - When the Levee Breaks (led zeppelin cover)
12 - Fiddle and the Drum (joni mitchell cover)

-------------

Arkadaşlar geçen ay bana A Perfect Circle T-shirt'ü getirmişlerdi.GrupLa tanışmam böyLe oLdu.Önceden TooL dinLemiştim.TarzLarı çok benziyor zaten. Grubun Passive, What's Going On, İmagine,Judith şarkıLarı çok hoşuma gidiyor.HeLe Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums şarkılarının müziği hasta etti beni. (:


Elımde yarına bırakacagım bırkac satır soz
Gozlerımden yuregımın tentesıne damlayan bırkac damla yas
Gıtmek dusundugumden de zormus bılıyorum
Ama elımden bırsey gelmezmıs bîcare gıdıyorum.
Ölecegımı bıle bıle o yola yuruyorum.. ~

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: A Perfect Circle
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2008, 15:14:59 »
Sözünü dinledim, söylediklerini indirdim :P  Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums çokk güzelmiş diğerleri de hoş da =D Teşekkürler cnm yeni bi grubum daha oldu sayende :P