Kayıt Ol

Kaptan Tsubasa

Çevrimdışı Huor Eärfalas

  • ***
  • 620
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Kaptan Tsubasa
« : 26 Mayıs 2008, 16:04:01 »



Kaptan Tsubasa
Kaptan Tsubasa (Jap: キャプテン翼, - Kyaputen Tsubasa), 1981'de Youiçi Takahaşi tarafından yaratılmış bir manga serisidir. Manga popülerlik kazanınca aynı isimle anime olarak da uyarlanmıştır. Öykü bir Japon genç takımın ve onun yıldız oyuncusu Tsubasa Oozora'nın yaşadıklarını anlatmaktadır. Türkiye'de "Küçük Golcü" olarak da yayınlanmıştır.

Manga olarak çıkan serileri; 1981-1988 arasında Captain Tsubasa, 1994-1997 arasında Captain Tsubasa: "World Youth" Saga, 2001-2004 arasında Captain Tsubasa: Road to 2002 ve 2005'ten bu yana Captain Tsubasa: Golden 23 olarak yayınlanmaktadır.

Daha sonra animeye çevrilen seri 1983-1986 arasında Captain Tsubasa ismiyle yayınlandı. 1985-1986 arasında dört tane filmi çekildi. 1989'da serinin devamı Shin Captain Tsubasa adını aldı. Sonradan çıkan seriler 1994-1995 arasında Captain Tsubasa J, daha sonra Captain Tsubasa: Holland Youth ve 2001-2002 arasında Captain Tsubasa: Road to Dream isimleriyle yayınlandı.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tsubasa Oozora, Dünya Kupası'nı Japonya adına kazanmak isteyen ve futbolu çok seven bir ilkokul öğrencisidir. Babası dünyayı dolaşan bir kaptan olduğu için annesiyle yaşar. Aile, Nankatsu'ya taşınır. Nankatsu şehrindeki yerel okul olan Nankatsu İlkokulu ve özel okul olan Şuutetsu arasından bir seçim yapması gereken Tsubasa, Şuutetsu ilkokulundaki yetenekli kaleci Genzo Wakabayashi'ye rakip olmak için Nankatsu okuluna kaydolmaya karar verir. Burada Tsubasa futbol sevdalısı Ryou Ishizaki ve Nankatsu'ya destek veren, futbolu seven bir kız olan Sanae ile tanışır. Tsubasa'nın babasının arkadaşı Brezilyalı futbolcu Roberto Hongo, Tsubasa'yı futbol konusunda geliştirmeye başlar. Yakın zamanda o da Nankatsu ilkokulu takımının koçu olur ve takımı eğitirken, Tsubasa'ya özel vuruş teknikleri öğretir. Bu sırada babasının işi yüzünden hep dolaşmak zorunda kalan Taro Misaki, takıma katılır ve Tsubasa'nın en iyi arkadaşı olur. Tsubasa ve Misaki "Altın İkili" olarak bilinirler ve Nankatsu bölge takımına ulusal turnuvada şampiyonluğu kazandırırlar. Bu sırada Kojiro Hyuga, Ken Wakashimazu, Jun Misugi, Hikaru Matsuyama gibi önemli yeteneklerle tanışır ve onlarla karşı karşıya oynarlar. Nankatsu takımı Taro Misaki ve Genzo Wakabayashi'nin ayrılmasına rağmen Tsubasa'nın önderliğinde 3 yıl daha üst üste ulusal şampiyon olur. Ardından Japonya'nın en iyi oyuncularından bir Japonya genç takımı kurulur ve bu takım 16 yaş altındaki oyuncular için dünya şampiyonluğunu kazanırlar. Hikayenin sonunda Tsubasa mezun olur ve futbol hayatını Brezilya'da devam ettirme kararı alır.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaptan Tsubasa Dünya Gençlik Şampiyonası
Tsubasa, antrenörü Roberto ile São Paulo (Road to 2002 animesinde FC Brancos) takımında oynamaya başlar ve finalde Flamengo (Road to 2002 animesinde FC Domingos) takımını 4-3 yenerek Brezilya şampiyonu olur. Bu dönemde Tsubasa, takımının en önemli oyun kurucularından biri olan Pepe ve Flamengo oyun kurucusu Carlos Santana gibi yeteneklerle tanışır.

Bir yandan da Tsubasa'nın Japonya'daki eski rakiplerinden biri olan Shingo Aoi, İtalya'da top koşturmak için Japonya'dan ayrılır. İtalya'ya gidince, onu bir İtalyan takımına seçtireceğini söyleyen bir adam tarafından dolandırılır ve beş parasız kalır. Shingo para kazanmak için ayakkabı boyacılığı yapar, bazen de top cambazlığı yaparak fazladan para kazanır. Hikayenin devamında Inter Milan'ın koçları tarafından keşfedilir ve ofansif ortasaha olarak takıma çağırılır.

Japonya Genç Takımı, AFC Asya Genç Kupası'nın 1. turuna yeni çalıştırıcıları Gamo'nun 2. tura kadar takımdan uzaklaştırdığı Misaki, Hyuga, Nitta, Jito, Soda ve Tachibana kardeşlerden eksik bir şekilde katılır. Ama Tsubasa, Wakabayashi ve Shingo'nun takıma girmesiyle 1. turu atlarlar ve takımdan uzaklaştırılan oyuncuların yeniden takıma alınmasıyla kupayı kazanarak FIFA Dünya Gençler Şampiyonasına katılmaya hak kazanırlar.

Japonya Genç Takımı oynadığı maçlarda Meksika, Uruguay, İtalya, İsveç, Hollanda gibi takımları yendikten sonra finalde Brezilya'yla karşılaşır. Brezilya'da Natureza'nın, Wakabayashi'ye ceza sahası dışında gol atan üçüncü futbolcu olmasına karşın Tsubasa'nın hat-trick'i ve "Altın Gol"ü sayesinde kupayı Japonya kazanır. Kupadan sonra Tsubasa, uzun süreli aşkı olan Sanae'ye evlenme teklifi eder. Bu başarıdan sonra yeni eşi Sanae ile La Liga'da FC Barcelona (Road to 2002 animesinde FC Catalunya) takımında oynamak için Brezilya'dan ayrılır
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaptan Tsubasa 2002 Yolu
Tsubasa'nın FC Barcelona'ya transferi sırasında Kojiro Hyuga da Juventus (Road to 2002 animesinde FC Piemonte) takımına transfer edilir. Tsubasa antremanlarda iyi oynasa da koç Van Saal (Road to 2002 animesinde Edward) tarafından Rivaul ile beraber oynayamaz denerek B takımına gönderilir.

Hyuga ilk maçında iyi oynayamaz ve oyundan çıkarılır. Onun yerine oyuna giren David Tresaga galibiyet golünü atar. Almanya'da ise Hamburg (Road to 2002 animesinde Grunwald) takımında oynayan Wakabayashi ilk maçında Karl Heinz Schneider'ın yıldızlaştığı Bayern Münih (Road to 2002 animesinde Routburg) karşısında iyi kurtarışlarına rağmen 2 hata yaparak takımının 2-1 yenilmesine neden olur. Tsubasa ise Rivaul önderliğinde Barcelona'nın, arkadaşı Carlos Santana'nın yeni takımı Valencia (Road to 2002 animesinde San Jose) karşısında 2-2 beraber kaldığı maçı tribünden izler.

İtalya'da Hyuga Reggina'ya, Shingo Aoi de Albese takımlarına satılır. Tsubasa ise B takımında 3 maçta 12 gol, 11 asist yapar. Rivaul'un sakatlanması nedeniyle ve takımının dört maçta sadece bir puan kazanması yüzünden Real Madrid maçı kadrosuna çağrılır. Tsubasa'nın eski rakibi Brezilya'lı Natureza'yı alan Read Madrid, Rivaul'un da sonradan girdiği maçta Tsubasa'nın 3 gol ve 3 asistine engel olamaz ve maçı Barcelona 6-5 kazanır.

(Kaptan Tsubasa (Road to 2002 - Go for 2006) adlı 5 bölümlük kısa bir seri de yayınlanmıştır. Burada Hyuga ve Aoi'nin İtalya'daki yeni takımlarıyla maçları gösterilmiştir. Hyuga kendini antremanlara verip, ilk maçında hat-trick yapmıştır.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaptan Tsubasa Altın 23
Tsubasa, Barcelona ile oynamaya devam ederken, Kazami ve Furukawa adlı yetenekli iki futsal oyuncusu Japonya'nın 22 Yaş Altı Milli Takımı'na girer ve kadro Altın 23 olarak adlandırılır. Japonya 20 Yaş Altı Milli Takımı da AFC Gençler Şampiyonasını kazanır. Bu arada Tsubasa, Sanae'nin hamile olduğu haberini alır. Hoca eski U-20 hocası Minato Gamo ise Vasco da Gama'da oynayan Japon Soga'yı milli takıma çağırır ancak Soga kabul etmez.

Wakabayashi teknik direktör Zeeman ile anlaşamamalarından dolayı kadroya giremez ancak onu almak isteyen birçok takım vardır. Kaleci milli takıma da çağrılır. Minato Gamo ise her yerde oynayabilen Igawa'yı milli takıma girmesi için ikna etmeye çalışmaktadır. Tsubasa ise ligdeki başarısına devam etmektedir.

Japonya-Nijerya maçı heyecanlı geçer. Ochado ve Shingo Aoi'nin takım arkadaşı Bobang gibi iki şampiyon oyuncuya sahip Nijerya maça iyi başlar. Ancak Wakabayashi bir penaltı kurtarır. Daha sonra kurtardığı bir topu hemen oyunca sokup Wakashimazu'ya gol attırır. Bobang ve Ochado'nun golleriyle durum 2-1 olsa da Misaki'nin son dakikadaki golüyle maç 2-2 biter. Bu sorada Minato Gamo, Gakuto Igawa'yı milli takıma katılmaya kabul ettirir.

Hala devam etmekte bölümlere göre, Tsubasa hala takımında başarılı bir şekilde oynamaktadır ve Wakabayashi'li, Gakuto'lu, Nitta'lı Japonya olimpiyatlara katılma elemelerinde grubunda ikinci durumdadır ama sadece birinci olimpiyatlara katılmaktadır.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karakterler
Tsubasa Oozora: (d. 28 Temmuz) 10 numarayı giyen orta saha. Muhteşem bir yeteneği olmasına karşın iyi kişiliğiyle de rakiplerinin sevgisini kazanıyor. Kendine has şut teknikleri var.
Kojiro Hyuga: (d. 17 Ağustos) 9 numarayı giyen forvet. Ailesini geçindirmek için futbola başlamıştır. Kendini geliştirmek için çok çalışır. Bazen çok sert olsa da nazik davranmaya çalışır.
Hikaru Matsuyama: (d. 21 Haziran) 12 numarayı giyen libero. Top kontrolü ile dikkat çeker. Kartal Vuruşu adlı topun yere yakın gittiği kendine has bir vuruşu vardır.
Taro Misaki: (d. 5 Mayıs) 11 numarayı giyen orta saha. Tsubasa'nın en iyi arkadaşıdır. Babasının gezici ressam olması nedeniyle Japonya'daki birçok yeri ve hikayenin ileriki kısımlarında da Dünya çapında bazı yerleri gezmiştir. Bu yüzden birçok karakterle beraber oynamıştır. Güleryüzü ve yetenekleri ile dikkat çeker.
Makoto Soda: (d. 10 Temmuz) 7 numarayı giyen defans oyuncusu. Hakemden gizli olarak karşısındakini nasıl sakatlayacağını bilir. Hızlı bir oyuncudur ancak her an biriyle kavgaya tutuşabilir.
Jun Misugi: (d. 23 Haziran) 14 numarayı giyen defans ve koç. Çok büyük bir yetenek olmasına karşın kalp sorunu yüzünden kısa süreler oynayabilmiştir. Ancak daha sonra tamamen düzelmiştir. Taktik okumakta çok ustadır.
Shun Nitta: (d. 22 Mart) 18 numarayı giyen forvet. Genç bir oyuncudur. Kısa zamanda hızlanmasıyla dikkat çekmektedir. Bazen saldırganlaşsa da birçok oyuncu tarafından saygı duyulan bir oyuncudur.
Genzo Wakabayashi: (d. 7 Aralık) 22 numarayı giyen kalecidir. Taktığı şapka ile dikkat çeken, çok az gol yiyen bir kalecidir. Hislerini kendisine saklar ve takım arkadaşlarına saygılıdır. Çocukluğundan beri en büyük isteği dünyadaki en iyi kaleci olmaktır.
Ken Wakashimazu: (d. 29 Aralık) 17 numarayı giyen kaleci. Eski bir kareteci olması nedeniyle kalecilikte bu yeteneklerini kullanır. Hyuga'nın yakın arkadaşıdır. Wakabayashi ile bir rekabet içindedir. Son seride forvette oynamışlığı vardır.
Mamoru Izawa: (d. 20 Aralık) 8 numarayı giyen orta saha. Genelde yedek oturmaktadır. Kisugi ve Taki ile paslarıyla dikkat çeken bir üçlü oluşturmuşlardır. Uzun boyu nedeniyle hava toplarında çok etkilidir.
Masao Tachibana: (d.28 Temmuz) Müthiş bir forvet oyuncusudur. Kardeşi Kazuo ile birlikte süper hareketleri vardır. Nankatsu'nun başına birçok kez bela olmuştur.
Kazuo Tachibana: (d.30 Kasım) Hem hızı, hem tekniği, hem de bitirciliğiyle tanınır. Kardeşi Masao ile birlikte bitirici hareketleri vardır.
Hajime Taki: (d. 8 Ağustos) 13 numarayı giyen forvet. Genelde yedek oturmaktadır. Kisugi'nin iyi arkadaşı olan Taki hızlı top sürmesiyle dikkat çeker.
Teppei Kisugi: (d. 15 Mayıs) 19 numarayı giyen forvet. Genelde yedek oturmaktadır. Taki ve Izawa ile birlikte hızlı paslarıyla dikkat çeken bir üçlü oluşturmuşlardır.
Karl Heinz Schneider: (d. 4 Temmuz) 11 numarayı giyen forvet. Alman takımının kaptanıdır. Wakabayashi'nin en çok korktuğu forvettir. Oyuncu Tsubasa'ya hem yetenekleri yönünden hem de iyi kalpliliği yönünden benzer(Karl Heinz Rummenige'den esinlenewrek yapılmıştır)Thunderbolt
Carlos Santana: (d. 1 Mayıs) 11 numarayı giyen forvet. Brezilyalıdır. Tsubasa'ya birçok kez rakip olmuştur.(fenerbahçedeki santanadan esinlenerek yapılmıştır.Ayrıca zicoda oyunlarda ayrı bir karakter olarak kendine yer edinmiştir)Thunderbolt
Sanae Nakazawa: Nankatsu zamanından Tsubasa'nın arkadaşı, daha sonra eşidir. Son seride hamiledir.
Kumi Sugimoto: Sanae'nin en iyi arkadaşıdır. Önce Tsubasa'ya aşık olmış, daha sonra Sanae'yi sevdiğini öğrenince ikisinin birlikte olmasına yardım etmiştir.
Roberto Hongo: Oynadığı bir maçta aldığı bir darbeyle oluşan gözündeki ağır retina hasarı nedeniyle emekli olan Japon asıllı Brezilyalı bir futbolcu. Tsubasa'yı eğitmiş ve Nankatsu ilkokul takımını yönetmiştir. Hikayenin ileriki kısımlarında Brezilya Genç takımının da antrenörlüğünü yapar.
Hermann Kaltz: Alman milli takımının vazgeçilmez oyuncularındandır. Birebir markajın ustasıdır ve Captain Tsubasa serisinin ağır toplarındandır.
Ramon Victorino: Uruguay milli takımının kaptanıdır. Serinin en hızlı karakterlerinden biridir. 100 metreyi 10 sanıyenin altında 36 km/h ile koşabilir. Lakabı "Kara Panter"dir.
Salinas: Brezilya kalesini koruyan atletik kalecidir. Final maçına kadar tek bir gol bile yememiştir.
Juan Diaz: Arjantin takımının kaptanıdır. Tsubasa gibi Drive Shoot (Kavisli Vuruş) tekniğini kullanabilir. Sahanın içinde farklı akrobatik hareketler yapabilir. Aniden hızlanabilen çok yetenekli bi oyuncudur. Maradona'dan esinlenerek yaratılmış bir karakterdir

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2008, 16:12:51 »
ohooo Tsubasa kartal şutuna yandığım Tsubasa(dizi ismi olarak) :P ;D... Koşar koşar sahayı bir türlü bitiremezdi... Ama çok severdim hala da severim keşke hala TVde yayınlansa, biraz kartal şutu görsek fena mı olur?? :P ;D paylaşım için sağol...

edit: Wakabayashi'yi unutmayalım... ;D

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2008, 16:17:10 »
Bunun bi de atari oyunu vardı dimi? Ben küçükken.. ;D :D Off ya, nostalji yaşayasım geldi.. ;D :D

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2008, 16:26:06 »
Bu Tsubasa'nın ağzı sürekli açıktı :P bide sürekli aynı hareketleri yapardı bu kişiliyet... Eskiden -taa ilkokuldaykene- sabah okula gitmeden önce çıkardı, bende saatlerce izlerdim :P ama şimdi çıksa hayatta izlemem herhalde sarmıyor kendileri beni :P

too much sugar 
tb

Çevrimdışı Nefertari

  • ****
  • 1517
  • Rom: 6
  • Bla bla böö
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2008, 18:16:17 »
Ah küçükken çok izlerdim :D Sabahın köründe kalkıp izlerdim xD

Çevrimdışı Pitis^^

  • **
  • 277
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2008, 20:13:17 »
Tsubasa^^mmm :klp  :hug aşıktım nan bn bunaa oyy yavrum benim :D :melk :hug
koşması süperdi ya niye bilmiorum ama hasta oluyodum ;D

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #6 : 26 Mayıs 2008, 20:28:24 »
İzleyince sokağa çıkıp, "Hadi top oynayalım!" diyesim geldiği eski ve harika çizgi dizi.. :D

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2008, 17:55:57 »
İzleyince sokağa çıkıp, "Hadi top oynayalım!" diyesim geldiği eski ve harika çizgi dizi.. :D
ne kadar ilginç, bana da öyle olurdu... :D

Çevrimdışı Berke

  • **
  • 124
  • Rom: 1
  • Rock'n Roll ...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2008, 18:11:21 »
Bana da öyle oluyodu..Tsubasa ve Shaman King en sevdiğim çizgi filmler süper ya.. ;D

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2008, 15:44:45 »
Tüm yakışıklı delikanlılarda oluyordu galiba o istek.. :P

Çevrimdışı Anita

  • **
  • 156
  • Rom: 1
  • Milamber
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #10 : 01 Haziran 2008, 23:12:10 »
çok güzel bir seriydi,futbola ilgim bu seri sayesinde artmıştı.

Çevrimdışı fluffy_drei

  • *
  • 22
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #11 : 04 Haziran 2008, 02:12:35 »
vay !!! bu başlık benim mekanmış yaa ;D Tsubasa yaaa :) çocukluğumun favorilerinden :) voltran, power rangers, dragon ball, he-man, she-ra ;D veee Tsubasaa !!! ama tsubasa benim için hep cüneyt arkın filmleriyle büyük benerzlikler taşımıştır ;D tsubasa ozora ve kojiro hyuga nın havada dakikalarca kalıp defalarca topa karşılıklı olarak vurdukları, itiştikleri sahne hala aklımdadır ;D hayranlıkla izlerim ama dalga geçmekten kendimi alıkoyamam ;D ne bileyim... mesela benim idolüm vardır... ken wakashimazu ;D wakabayashi nin en büyük rakibi ;D adam top köşeye doğru giderken birden karşı köşeye doğru koşuyo, direğe tırmanıp zıplıyoo, ve 7.32 lik kaleyi bi uçtan bi uca uçarak geçiyo ve topu yumrukluyo ;D tashibana kardeşlerin birbirlerini taban tabana durduktan sonra kayarak yaklaşık 20 metre yukarı fırlatmaları, topun filelerde bir bölümün yarısı boyunca dönmesi... kojiro hyuganın 2,5 kilogramlık toplarla şut antrenmanı yapmak gibi bi cengaverliğe soyunması, ve daha ilginci, bu toplarla şut çekerek ağaçları devirmesi ;D tsubasa nın çalım atmadan önce önündeki topa dakikalarca bakması ve karşısındaki savunma oyuncusuyla karşılıklı ayak oyunları yapmaları fakat hiç birinin topa dokunma eğilimi göstermemesi ;D ishizaki nin japonya milli takımına kadar yükselmesi ;D çizgi filmin ilk bölümünde tsubasanın yaklaşık 1,5 - 2 kilometre uzaklıktan, wakabayashinin kaldığı malikhanenin bahçesinde tam da wakabayashi nin kucağına nişan alarak bi şut çekmesi ;D topun ortopedik olması ve şut çeken ayağa göre şekil alması ;D görme yetisi eksik olan roberto abimizin orta saha dan kalenin üst direğini nişan alarak bi şut çekip, dönen topa yaklaşık 6-7 metre yükseklikte rövaşata vurması ;D henüz 12-13 yaşında olan tashibana kardeşlerin boyunlarının yanlarına kadar uzanan sakalları ;D topun wakabahashi nin eldiveninde dakikalarca döndükten sonra düşmesi ve hemen arkasında, delinmiş bi eldiven ve kanlı bi el manzarasıyla bizi karşı karşıya bırakması ;D japonyadaki en kötü futbol takımına sahip nankatsu lisesinin her turnuvada hezimete uğrayan oyuncularının tsubasanın gelişiyle mucizevi gelişmeler yaşayıp kariyerlerinin ileri safhalarında werder bremen, barcelona gibi takımlara transfer olmaları ;D biliyorum çok uzadı ;D aslında sabaha kadar sürer ama... sizlere saygımdan susuyorum ;D
Hasta siempre Comandante..!

Çevrimdışı Eco

  • **
  • 143
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2009, 04:57:24 »
az bile olmus yaz yaz :D kucukken herkes gibi okula gitmeden once sabahın korunde kalkıp izliodum da sonrası gelmedi biz de gosterilmeyen bolumler var ve hala devam edio bu anime. Barça, Juve gezinio bizimklier :D oyununu hala oynamak isteyenler varsa bilgisayarda emulatorle oynayabilirler cok kucuk boyutlu dosyası zaten. (arada ben de oynuorm:) top cevirerek brezilyayı 1-0 yenisim vardı :D Almanya'da patladı o ayrı - gol yemior ki adamlar)
                                         
Rabbul samae, fecal rajae
Fe aynaha aral hayati
Ati elaica men hazal caouni
Arjouca rabbi, labbi nadae

Çevrimdışı PeriPeLLa

  • *
  • 13
  • Rom: 0
  • Erva ~~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2010, 16:07:16 »
en çok rövanşet atışına bayılırdım :D
Tsubasa sevdiğim animlerden biri :D :D
Keşke hala yayımlıyor olsalar (:
Yaralara bak , bu Birinin Değil birilerinin ..!
İzi Kalır birinin , O Geçmeden İzi Kalır Ötekinin ..!
Hepimizin İzi , bir Dizi...

[saqoLera]



TrißünLerDe hep diLLerde,ßu seVDa biTmeZ qöNüLLerdE..
FenerBahçe'm...

Çevrimdışı LegalMc

  • ****
  • 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kaptan Tsubasa
« Yanıtla #14 : 03 Haziran 2010, 18:16:01 »
en çok rövanşet atışına bayılırdım :D
Tsubasa sevdiğim animlerden biri :D :D
Keşke hala yayımlıyor olsalar (:

Rövanşet atışı tam olarak ne oluyor? Rovaşata- manşet karışımı bir şey herhalde.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.